Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Pip je sirotek z chudých poměrů, který vyrůstá u své přísné sestry. Aby si vydělal na živobytí, začne pracovat u velmi bohaté slečny Havishamové. Je to excentrická a podivínská stará panna, která žije v ústraní, nenávidí muže a již roky nevychází na denní světlo. Pip má za úkol dělat společníka její dvanáctileté chráněnce Estelle. Pip se do Estelly zamiluje, ta jím však pro jeho původ pohrdá. O deset let později se na Pipa usměje štěstí, když mu neznámý dobrodinec odkáže velké množství peněz. Pip se stěhuje do Londýna a rozmařilý život ve velkoměstě ho rychle mění v povýšeného snoba. Jako bohatý a perspektivní gentleman se znovu začne ucházet o svou dětskou lásku Estellu. Ale pravda o jeho dobrodiní a záhadně získaném bohatství může zničit vše, na čem mu záleží… (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem, kdysi četl na základní škole, ale bohužel jsem jí nedočetl, jelikož jsem se nedokázal pořádně ponořit do příběhu.Prostě to na mě v té době bylo moc pomalé.To se ale nedá říci o filmu.Režisér Mike Newell má už něco odtočíno a ví, jak vyprávět příběh(y).A tady se mu to daří hned od začátku, kde využívá atmosféru anglického venkova a různých panstvích.Elegatně nás seznamuje s postavami a s jejich příběhy a všechno funguje dobře, než se hlavní postava vydá do Londýna.Pak jako by Newell začal ztrácet půdu pod nohami.Pořád se mu daří prodávat všechno co vidíte, a to ať jde o kostýmy, atmosféru chudinských čtvrtí Londýna, smetánku, špínu atd.Jen jednu věc nezvládá, a to tu nejdůležitější, vykreslit hlavního hrdinu.Každá postava je živější a mnohem přirozenější, než hlavní hrdina.Vzhledem k ději je v poslední půlhodince spousta informací, po kterém příběh působí, jakoby byl polit živou vodou, ale sympatie k hlavnímu hrdinovi to nepřinese.Film táhnou zkušení matadoři z Pottera.Ralph Fiennes je parádní, Robbie Coltrane je překvapivě vážný a Helena Bonham Carter krásně výstřední.Velmi mně potěšila Holliday Grainger, která talentovaná a pěkná a dokáže prodávat emoce.Nadějné vyhlídky nejsou vůbec špatný film, jen mají z mého pohledu smůlu v tom, že hlavní hrdina je nesympatický a právě proto mně jeho příběh nedokaže pořádně chytnout za srdce. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(87/2013) / Už keď som sa rozhodol, že pojdem do takejto klasiky mi bolo jasné, že by to mohlo aj trochu boleť. Toto očakávanie sa splnilo do bodky. Ťažkopádny film, ktorý je treba rozdýchavať hlavne zo začiatku, od takej polovice sa to dopozerať dá aj s tým, že si človek uvedomí, že vlastne nesleduje až takú tragédiu. Nepochybne je to kvalitne urobený film, mňa ale nemal čím výraznejšie zaujať. (5/10) ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Nová a ďalšia adaptácia Dickensovej knihy tentokrát opätovne zasadená do čias minulých (čias šľachticov - džentlmenov). Ak to porovnávam so spracovaním novodobím ( s Ethanom Hawkom a Paltrow) tak to vyznelo chladne a trošku i fádne....srdcervúci príbeh tu proste nezafungoval. A tak najzaujímavejšou postavou sa stala postava Heleny Bonham Carter. ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Já tedy nadějné vyhlídky měla - bohužel mě, ale čekalo spíše zklamání. Dvě třetiny filmu to vypadalo, že děj neexistuje a poté se toho událo tolik, že jsem měla co dělat, abych to pochopila. Navíc se mi jediný charakter nedostal pod kůži a ty sentimentální scény působily spíše směšně. Zpracování a kostýmy bylo tedy bravurní, ač mi některé kulisy silně připomínaly Harryho Pottera. ,, Hey Newelle, máme tu ještě nějaké pláště z Bradavic, neoblíkneme do nich všechny komparzisty?" ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Bohužel ač velké téma, velcí herci i krasavci v rolích teenagerů, tvůrcům se nepodařilo vytvořit souvislý obraz doby a strhnout diváka do svých sítí. Příběh je dosti silný na to, abych chvílemi i zatajoval dech, ale nějak to nepřišlo. Jeremy Irvine je zkrátka slizoun a Holliday Grainger není krásná ani zajímavá. Pak je to předem prohraný boj, který nezachrání ani herecká esa Fiennes, Coltrane a H.B. Carter. Smůla.60% ()

Galerie (175)

Zajímavosti (6)

  • Většina filmových i televizních adaptací „Nadějných vyhlídek“ měla premiéru v období Vánoc. (DivX)
  • Dospělého Pipa hraje Jeremy Irvine, malého Pipa jeho mladší bratr Toby. (DivX)

Reklama

Reklama