Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rundskop (v holandštině „hovězí hlava“) je thriller o mafii, která v Belgii vydělává na hovězím masu ze zvířat, kterým podává hormony. Vyšetřovatel Daems je nalezen mrtvý, zatímco jeho BMW zmizelo. Co s tím mají společného maskulinní Jacky, Vlámové a Valoni, hormony a temná atmosféra? (Pevek2)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Debutující režisér si zvolil schéma gangsterky, v níž zdůrazňuje vliv psychologie a probublávající minulosti postav na jejich současné postavení a vnitřní rozpoložení a tím i na celkové zaplétání/rozplétání kriminální zápletky o několika stranách, stojících na různých stranách barikády. Jako debutant tuto vděčnou formulku naplňuje poměrně neotřele a působivě (první setkání je až leoneovsky osudové), flashbacky jsou do celku vřazeny s citem a postavy skutečně mají hloubku (v případě titulní postavy ji lze přičíst na vrub i výtečnému fyzickému herectví Matthiase Schoenaertse). Problémem snímku je, že své postavy nedokáže řádně využít, ani je začlenit do světa zločinu, který je zde nanejvýš plochý. Pokud pak mělo ve výsledku nakonec jít „jen“ o příběh dvou postav a jedné osobní tragédie, doporučoval bych ubrat v postavách a prostředích a jinou formu rozřešení, než onu lacinou paralelu a osudovost v závěru. 7/10 (46. MFF KV - 1.7.11) ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Když jsem projížděl páteční program, Rundskop mi padl okamžitě do oka. Proč ? Synopse slibovala mafiánské drama a jakožto milovník tohoto tématu jsem přece nemohl odolat. Nakonec jsem nedočkal žádného old school pojetí mafie, které mám tak rád, nýbrž takové dramatické "one man show" Matthiase Schoenaertse, což bylo asi jedině dobře. Skvělá atmosféra a herecký výkon zmíněného testosteroňáka jsou hlavní důvody, proč na film určitě zajít do kina - 80% [MFFKV 2011] ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Áno nepopieram, ide o temnú mafiánsku drámu, ktorá sa pozvoľne mení na drámu jednotlivca, čo je zároveň i najzaujímavejším aspektom filmu, no celkovo ma film moc nenadchol. Tá mafiánska časť, čo je takmer polovica snímku, ma skoro unudila na smrť. Vôbec nič sa tu nedialo - len pár nesympatických týpkov si šušká temné slová o hormónoch a obchodoch s nimi kdesi v reštike na obede. A to ani nehovorím o tom, že bolo pomerné náročné sa do príbehu dostať a urobiť si jasno v postavách, keďže to režisér vôbec neuľahčil, ba skôr ešte hodil pár polienok pod nohy. Dráma jednotlivca už bola na tom podstatne lepšie, pričom disponuje i niekoľkými nepríjemnými scénami, ktorých dojem ešte umocnil Matthias Schoenaerts, ktorý tu hral ako o život. Dokonca nie je ani odvážne tvrdiť, že tu podal svoj životný výkon. Najmä vďaka nemu preto hodnotím lepším priemerom. 65/100 ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Namiesto väčšej centralizácie sa film zaoberá veľkým množstvom vedľajších postáv a vzťahmi medzi nimi, ktoré je občas ťažké identifikovať. Pridajte k tomu zmätok okolo policajného vyšetrovania prípadu „belgickej hormonálnej mafie", do ktorého je zapletený hlavný protagonista. Čo je naopak zobrazené veľmi živo je jeho detská trauma a jej vplyv na jeho život. Celkovo smutné, realistické a presvedčivé. ()

ApsidalTill 

všechny recenze uživatele

Fascinujúce a úprimné dielo mladého tvorcu. Po celý čas sledovania stopáže som chcel, nie! Musel som byť na jeho mieste a mstiť sa. Následne prišiel efekt rozhodnutia a logiky, ktorý mňa zase posadil do kresla. Absolútna nutnosť sledovať, uvažovať a dúfať či riešiť. Som očarený! http://www.youtube.com/watch?v=KCofl1gudy8 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach po celom Belgicku. Celkovo trvalo len 35 dní. (MikaelSVK)
  • Kvůli roli Jackyho Vanmarsenilleho přibral Belgičan Matthias Schoenaerts 27 kg svalové hmoty. (Conspi)

Související novinky

Belgický býk míří na americký jih

Belgický býk míří na americký jih

02.03.2014

Těžko vyslovitelné jméno Matthias Schoenaerts je stále mnoha lidem neznámé, ale chlapík za ním má již několik let nakročeno k tomu stát se jedním z nejžádanějších evropských herců své generace.… (více)

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama