Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Druhý příběh a zase spojitost s vesmírem. Tentokrát prostřednictví kalhot z NASA. Je fajn vidět kvalitně vyvedenou plastelínu oproti digitálním nebo klasicky animovaným filmům. A že to Nick Park umí dokazuje, že u prvního nominaci měl, s druhým ji proměnil. A třeba hudebně se mi snímek pozdává víc než Cesta na Měsíc. Každopádně styl loupeže připomínal Růžového pantera či místy Mission: Impossible. Vůbec nejzábavnější mi přišla závěrečná honička po bytě na vláčku. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Aardmany obdivuji za dvě věci. Zaprvé je to kvůli geniální animaci, která má jinak ve světě málo srovnání. Zadruhé je to kvůli klasickému britskému humoru, který mám tak rád, a který je tady přítomný snad v každé minutě. Nesprávné kalhoty jsou dalším špičkovým kouskem z této dílny, který potěší bez výjimky vždy. 100% ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola jaka pecka ! Park mi opäť raz dokázal, že v jednoduchosti je krása. Lebo tie jeho postavičky sú vlastne jednoduché bábiky, ktorým spôsobom sebe vlastným vdychol život. Krásny priklad je ten protivný pinguín, ktorý ma vyzerajúc ako matrioška dokázal vytáčať skoro celý film (v tom najlepšom slova zmysle). Výborné. A tie nápady, a to finále... Keď si predstavím koľko to muselo dať roboty... 5+ ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Druhý z delších kousků Wallace & Gromita z produkce studia Aardman Animations v Bristolu. Dalšími pak byly ´A Grand Day Out´ (1990), ´A Close Shave´ (1995), ´The Curse of the Were-Rabbit´ (2005) a ´A Matter of Loaf and Death´ (2008). Feathers McGraw je nejnesympatičtější tučňák, jakého jsem kdy viděla. Na druhou stranu si myslím, že každý by si přál mít doma takového Gromita. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Stylově to není úplně můj typ animovaného filmu, ale rozhodně uznávám fantastickou a "vypiplanou" animaci (především ta scéna s vlakovou honičkou musela dát zabrat) a taky mě pobavila zákeřnost pana tučňáka. Takový zábavný krátkometrážní filmík, kde se nám naplno předvede precizní plastelínová animace. ~(3,4)~ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • V úsilí dostat Gromita z domu hraje tučňák velmi hlasitou hudbu. Jeden nápěv je "how much is that doggie in the window?" a další "tie a yellow ribbon round the 'ole oaktree", oznamující jeho propuštění z vězení. (Kulmon)
  • V muzeu je možno vidět pumu z Parkova filmu Pohodlíčko. (Kulmon)
  • Když Gromit čte noviny v kavárně, jeden z nadpisů je "Pes čte noviny". (Kulmon)

Reklama

Reklama