Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Druhý příběh a zase spojitost s vesmírem. Tentokrát prostřednictví kalhot z NASA. Je fajn vidět kvalitně vyvedenou plastelínu oproti digitálním nebo klasicky animovaným filmům. A že to Nick Park umí dokazuje, že u prvního nominaci měl, s druhým ji proměnil. A třeba hudebně se mi snímek pozdává víc než Cesta na Měsíc. Každopádně styl loupeže připomínal Růžového pantera či místy Mission: Impossible. Vůbec nejzábavnější mi přišla závěrečná honička po bytě na vláčku. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Druhý z delších kousků Wallace & Gromita z produkce studia Aardman Animations v Bristolu. Dalšími pak byly ´A Grand Day Out´ (1990), ´A Close Shave´ (1995), ´The Curse of the Were-Rabbit´ (2005) a ´A Matter of Loaf and Death´ (2008). Feathers McGraw je nejnesympatičtější tučňák, jakého jsem kdy viděla. Na druhou stranu si myslím, že každý by si přál mít doma takového Gromita. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 5* dodatečně dopisuju komentář k této epizodce z dílny Nicka Parka o vynálezci Wallaceovi a jeho psovi Gromitovi,. Tato plastelínová dvojice patří už ke klasice a dokáže pobavit celou rodinu. A protože vždycky dobrou náladu přenesl i na mě, tak plný počet hvězdiček je nezpochybnitelných. Tento příběh o nesprávných kalhotech si můžete pustit třeba ze serveru UlozTo. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Úžasná animovaná krátká oddechovka. Opět perfektní plastelínová animace, úžasné technické vynálezy W a G (a tentokrát i jejich protivníka, jehož identita zůstává otázkou), vychytané detaily. Úžasná vlaková honička. No a k tomu všemu poučení "Neopouštěj staré známé pro nové" aneb vydrží přátelství W a G, když se objeví sympatický nájemník? Zajímavé komentáře: Matty, genetique, togaf, Kulmon, zputnik. ()

jardoch 

všechny recenze uživatele

Na tento film se vždy rád podívám.Je vtipný,má skvělý děj a animace je bez chyby.Navíc mám slabost pro loutkové filmy,jelikož postavičky v něm opravdu existují,jsou hmotné.Veškerý pohyb,kulisy,atd.jsou opravdové a ne pouze kombinace jedniček a nul,jako je tomu v digitální animaci.A navíc,když je v něm tak exceletní záporák se svým hustým pokerface...nemůžu hodnotit jinak:-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Film byl ve své době zvolen Britským filmovým institutem jako osmnáctý nejlepší televizní příběh. (Terva)
  • Gromit čte "The Republic" od Pluta. Skutečný autor je však Platón. Pluto je pes Mickey Mouse. (Kulmon)
  • V úsilí dostat Gromita z domu hraje tučňák velmi hlasitou hudbu. Jeden nápěv je "how much is that doggie in the window?" a další "tie a yellow ribbon round the 'ole oaktree", oznamující jeho propuštění z vězení. (Kulmon)

Reklama

Reklama