Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Nesprávné kalhoty

  • Česko Nesprávné kalhoty (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 1993, 29 min

Režie:

Nick Park

Scénář:

Nick Park

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Peter Sallis

Obsahy(1)

Čo urobíte ak nemáte peniaze a jediný nelenivý človek v dome je váš pes? Presne, najmete si ako podnájomníka pinguína. Budte si však istý, váš pes ho nebude mať v láske. Nie je predsa v pohode, keď vám v ďeň vašich narodenín malý operený tvor zaberie izbu. A to že sa nakoniec najlepší priateľ človeka rozhodne odísť z domu je len a len nedobré... Príbeh zo série Wallace and Gromit, v ktorom sa okrem skvelých nohavíc z NASA vyskytne aj jedna prestrelka a nakoniec ako to v každom dobrom príbehu býva, aj väzenie. (Vrana)

(více)

Recenze (150)

Chip89 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím jak mi něco tak úžasného mohlo tak dlouho unikat? Přiznávám, že jsem o téhle pohádce nikdy neslyšela a ani jsem jí nikdy nezahlédla a trošku nerozumím tomu, jak se to mohlo stát. Vážně je to úžasný, nápadité, silně emotivní a zároveň neuvěřitelně vtipné. Jsem nadšená a doufám, že se brzo dostanu k dalšímu dílu. Určitě dávám 100 %,tohle by měli pouštět dětem povinně. ()

Pfff 

všechny recenze uživatele

Úplně náhodou jsem na to dneska natrefila když jsem přepínala mezi programy kvůli reklamám. Zastavila jsem se u toho a chvíli sledovala až jsem úplně zapomněla na původní program, na který jsme se chtěla dívat. Jedoznačně úžasné! Už kdysi jsem na tyhle dva viděla různé upoutávky, ale nikdy mě to nijak nebralo a to byla chyba! Teď jsem to viděla vážně supr, jak vlaková honička tak scéna kdy Gromit sleduje toho tučňáka, nebo co to bylo, a schová se v té krabici od psího žrádla! Opravdu velmi příjemné překvapení! ()

Reklama

kobras5 

všechny recenze uživatele

Na tento díl si pamatuji z mých mladých let a v podstatě vše bylo řečeno v komentáři Cestě na měsíc. Musel bych se jen opakovat. Každopádně někdy by takovéhle kalhoty prospěli všem (myšleno v dobrém), abychom pořád neseděli na zadku u televizí, počítačů či jiných aktivit. 75% (viděno z nahrávky z TV). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

O třídu povedenější než Cesta na Měsíc. Film má celistvější děj a správnou gradaci. Úžasné jsou scény odkazující k různým filmovým legendám. Ke starým hororům, filmům noir i klasickým westernům. K tomu si přidejte desítky drobných vtípků a hlavně bezchybného tučňáka. Tentokrát je to opět zákeřný psychopat se zálibou v šílených převlecích. Holt, Nick Park umí a ví, v čem spočívá kouzlo plastelínové animace. Nevěřím, že by mě „vyštvaný“ Gromit dokázal dojmout stejnou měrou, kdyby byl obyčejným, plochým „animákem“. Ať žije nerealisticky skutečná plastelína! 85% Zajímavé komentáře: Melies, genetique, numi ()

castor 

všechny recenze uživatele

Plastelínový mág okouzlujících filmečků Nick Park si pro svůj počin vybral vpravdě kriminální zápletku, ve které si jeden zločinný tučňák pomyslel na krádež diamantu. Nechybí starý mládenec a milovník sýrových toustů Wallace a jeho věrný pes Gromit, respektive kamarád, co jej neustále tahá z problémů. Parkovým filmům určitě prospívá kratší délka (zhruba hodinka bohatě stačí), znamenitá je zde především závěrečná honička s dětským vláčkem!! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • V úsilí dostat Gromita z domu hraje tučňák velmi hlasitou hudbu. Jeden nápěv je "how much is that doggie in the window?" a další "tie a yellow ribbon round the 'ole oaktree", oznamující jeho propuštění z vězení. (Kulmon)
  • V originálním znění je ve scéně, kdy Wallace blahopřeje Gromitovi k narozeninám, zpívána píseň "Happy Birthday to You". Pro verzi distribuovanou v USA však byla kvůli autorským právům vybrána skladba "For He´s a Jolly Good Fellow". (Terva)
  • Gromit čte "The Republic" od Pluta. Skutečný autor je však Platón. Pluto je pes Mickey Mouse. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno