Reklama

Reklama

Podmanivý příběh dívenky, která - lapena ve víru hořké rodičovské bitvy o její opatrovnictví - prosí o milost. Titulní hrdinka Maisie, která je zároveň vypravěčkou příběhu, přechází onen narůstající zmatek s nevinností, šarmem a velkorysou duší šestiletého dítěte. Stárnoucí rocková hvězda a obchodník se současným uměním, Susanna a Beale jsou tak zahleděni do sebe, že rezignují dokonce i na svou rodičovskou roli. Jejich boj o dcerku Maisie představuje jen další bitvu v epické válce dvou osobností. Všemu nasadí korunu tím, že si oba namluví naprosto nevhodné partnery – otec bývalou chůvu Margo a matka mnohem mladšího barmana Lincolna. Necitelnost, s níž si mezi sebou Maisie přehazují jako horký brambor, tak na dívce zanechává čím dál tím znepokojivější následky. Stále ostražitá Maisie si však začíná uvědomovat, že se z marasmu dospělácké dětinskosti a sobeckého zaslepení dostane jen a pouze vlastním přičiněním. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (159)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ošklivý rozchod, sobecký otec, nespolehlivá matka, soudní tahanice, hádky a malá Maisie uprostřed téhle bouře. Smutný příběh opomíjené malé holčičky; děti jsou možná naivní, ale když jim není věnována dostatečná péče a láska, tak to vycítí. Dramata, která se věnují více příběhu než jen vizuálu, mám prostě nejraději a tohle je zase jednou jedno z nich. Julianne Moore v roli matky-rockerky nezklamala, přestože ji divák prostě musel nesnášet. A Skarsgard se mi konečně někde líbil. Jen škoda nedotaženého konce. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Drama z pohledu mladé dívenky, kterou si mezi sebou přehazují neschopní rodiče a následně i jejich partneři. Takhle asi vypadá bouřlivý rozchod z pohledu malého dítěte. Jde tu ale především o vztahy mezi dospělými a Maisie je použita spíše pouze jako takové pojítko mezi jednotlivými osobami, které spolu pojí různá náklonnost, která je ovšem v průběhu filmu hodně proměnlivá. Herecky zajímavé, příběhově docela také. Šlo asi vytěžit malinko více, ale What Maisie Knew hodnotím jako nadprůměrné drama o lidských vztazích. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Průměrná romanťárna schovávající se za drama o holčičce v rodinném víru žabomyších válek. Jenže namísto toho, aby tam aspoň někdo byl pořádně v prdeli a Maisie v pubertě trpěla stereotypními komplexy z dětství, jsou všichni hrozně krásní, vlastně všichni rozumní a samozřejmě nakonec všichni štastní. Och. 6/10 ()

venison 

všechny recenze uživatele

Velmi silný příběh o jedné (ne)standardní rodince.. Lehce připomíná moderní zpracování klasiky "Kramerová versus Kramer" z pohledu malé holčičky.. Rodiče upřednostňují své spory, sobecké zájmy a povrchní vztahy před blahem jejich dcery.. Hlavní dětská herečka mi bohužel trošku nesedla, asi bych v její roli mnohem raději viděla Dakotu Fanning v její nejslavnější éře.. Julianne Moore neměla na můj vkus moc prostoru, ale o to víc mě bavila dvojka Alexander Skarsgård a Joanna Vanderham ;-) ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Nesmírně smutný film o tom, co jsme my dospělí schopni udělat křehké dětské duši - a to nemluvím o žádném hororovém fyzickém násilí. Malá Maisie hraje naprosto úžasně, někdy jsem v jejích výrazech viděla moji čtyřletou dceru a nebylo mi z toho zrovna dobře. Julianne Moore je v mojí topce, ale tady hrála tak přesvědčivě, že jsem měla sto chutí ji jako egoistickou a nezodpovědnou matku okamžitě vyhodit. Hodně pocitový film, žádné velké filmařské umění, prostě jen silný příběh, ze kterého mi bude ještě dlouho smutno. Nádherná finální píseň Feeling of being v podání Lucy Schwartz. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen na motivy románu "Co všechno Maisie věděla" od Henryho Jamese. (strelenaL)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na autentických miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Julianne Moore v interview uvedla, že pro roli Susanny jí byly inspirací Courtney Love a Patti Smith, které jsou rovněž jak matky, tak rockové hvězdy. (Stanislaus)

Reklama

Reklama