Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA je společně se svou pubertální dcerou donucen k útěku poté, co jeho zaměstnavatel odsoudí oba dva k likvidaci v rámci mezinárodního spiknutí. Bývalý agent CIA Ben Logan doufá, že se mu podaří znovu nastartovat vztah s jeho patnáctiletou dcerou Amy, se kterou si jsou poměrně odcizení. Získá práci v Belgii jako bezpečnostní expert pro velkou nadnárodní korporaci. Jednoho dne přijde Logan do práce a zjistí, že divize, ve které pracoval, již neexistuje - kolegové smazali veškeré materiály a jeho asistent je ve skutečnosti trénovaný agent s jasným úkolem – zabít Logana i jeho dceru. Není čas přemýšlet, co se stalo a proč je někdo chce zabít – Logan a Amy musí prchnout a v patách mají dokonale vyškolené zabijácké komando. Otec a dcera, kteří si vůbec nejsou blízcí, se musí najednou naučit spolehát jeden na druhého a budovat vzájemnou důvěru. Ona důvěra začne být ohrožena v momentě, kdy se Amy dozví pravdu o otcově minulosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Obohrana zapletka o chlapikovi, ktory sa zacne vypytovat na veci na ktore by nemal a tak sa proti nemu obrati cely svet. Pri neustalom unikani pred zlymi agentami musi dokazat svoju nevinu a odhalit spiknutie vo vnutri CIA atd bla, bla. Proste nic nove pod slnkom a zrezirovane to je strasne nezazivne. Snad jediny originalnejsi napad s ktorym sa scenarista vytiahol bol ten, ze hlavny hrdina ma po boku svoju dceru. Akurat neviem naco. Behom väcsiny filmu je uplne zbytocna. Ani mu nepomôze, ani sa nedostane do uzkych, aby ju musel zachranovat a ani nejakeho poriadneho zblizovania sa medzi nimi sa nedockame. Az v zavere si na nu scenarista spomenul a vymyslel jej nejake opodstatnenie. Bohuzial potencial na drsny koniec zbabelo zahodili. Akcie vela nie je. Drzi sa pri zemi. Je sice R-kova, ale aj tak postrada šťavu. Bitky maju taku tu modernu realisticku choreografiu. Ale su natocene dost fadne. Postradaju dynamiku. Vynimocne som si zelal, aby bol strih rychlejsi. Aspon by zakryl Eckhartovu neohrabanost. Z postav ma nezaujal nikto. Ani hlavne postavy, ani nevyrazni zaporaci. Chudak Eckhart ma smolu na solovky. Vysledkom je neoriginalny film, ktory je podpriemerne zrezirovany, vhodny maximalne na uspavanie hadov. Bohuzial ziadneho nemam, takze to pre mna bola strata casu. 4/10. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Béčkový look, céčkový scénář, áčkový herec. Výsledkem je charakterní hrdina v hloupém a zbytečně překombinovaném filmu s minimem akce, která není natočena hrozně, ale nijak zvlášť neosloví. Tomuto filmu jsem nepřišel ani přes sebevětší snahu na chuť. Naprostým vrcholem jen neskutečně trapná zcela poslední scéna. Kdyby aspoň čekal v letadle a bylo "jakože" překvapení pro diváka. Ale ne, to by scénárista nesměl být totální šumař. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Celkem by mě zajímalo, kdo vymyslel ten českej název. Jako ne, že by příběh byl nějak originální, už od první scény, kdy si Aaron navlíká košili, je jasný, že Eckhart nehraje žádnýho páprdu, co se šťourá v různých bezpečnostních zařízeních, ale kompletně zmršit název "agentem na útěku" je fakt střela mimo. Po příběhový stránce je to strašně chabý, výcuc Taken (fotřík - exagent, dcérka - celkem kus) a Bourneovy trilogie (CIA, nadnárodní konspirace, dvojička naháněná agenty, se kterými Eckhart hází sem a tam), prostě takovej jakože dnešní mainstream v žánru konspiračního thrilleru. Po řemeslný stránce taky žádný terno, ale kamera je aspoň v soubojích přehledná (byť těch soubojů moc není), hudba nevýrazná, Eckhart směšnej rozhodně není a jeho dcérka a bejvalka (v podání sexy vychrtlý Kurylenko) jsou zkousnutelný, a protože mám slabost pro Lianu Liberato, rozhodně přidávám hvězdu navíc. Slušela by tomu aspoň nějaká pointa a neodfláknutá poslední cca 40minutovka, ale takhlenc je to aspoň průměrnej film, kterej s klidem může člověk zapomenout, že ho kdy viděl, ale rozhodně jeho shlédnutí přežije bez újmy na psychickým zdraví. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Jasně, je to hodně takenovsko-bourneovské, ale podle mě to bylo lepší právě než dvojka Taken. Zápletka je sice provařená, že už to snad ani víc nejde, holčina se chová místy neskutečně protivně, ale film šlape a prakticky nemá hluché místo. Navíc se povedlo i obsazení. Eckharta sice moc nemusím, ale tady mu role sedla a Olga Kurylenko s černým přelivem byla k nepoznání, čili hezká. Není to nic, k čemu bych se v budoucnu vracel, ale jako žánrová jednohubka je to víc než ucházející. 70% ()

ISAJ 

všechny recenze uživatele

No tak tento film vyzera presne ako drahsy film z televiznej produkcie. Aaron sa sice snazi, a aj tie fighty mu pristanu, ale je ich extremne malo a tiez nestoja za vela, takze prirovnavat to k Taken naozaj nema cenu. Reziser je naozaj uplny rutiner bez uplne hocijakeho osobitneho rukopisu. Pribeh sa snazi na nieco hrat, na volaku vysoku hru, ale je to akurat tak beckova zapletka. Naozaj som sa dost nudil, ale hlavne co mi vadilo je ze na tych miestach kde sa ten film tocil sa dali spravit naozaj dobre sceny, pretoze na vacsine tych miest som osobne bol, a to je asi jedine co ma z tohto filmu zaujalo. Ci uz je to ta dcera, alebo Kurylenko obidve nehraju nic, kedze ani nevedia, takze konstatujem asi tolko ze su tam uplne zbytocne tak isto ako aj ta hudba ktora sem tam zaznie a pri tom pripomina mixi uz davno znamych soundtrackov. 2.1/10 ()

Galerie (152)

Zajímavosti (6)

  • Když v 76. minutě dostává Anna Brandt (Olga Kurylenko) pokyn od Bena Logana (Aaron Eckhart), aby odešla na osmé nástupiště, vchází na obyčejné schody, ale po střihu sestupuje z eskalátoru. (Terva)
  • Na ochranné vestě jednoho z příslušníků antverpského policejního sboru lze zaznamenat specifické kódové označení "ZPZ 5339", to je ovšem číselné značení tzv. policejní zóny hlavního města Bruselu. (Conspi)
  • Název filmu Expatriate vznikl spojením dvou latinských slov "Ex", v překladu "z", a "Patria", tedy "země" nebo "vlast". (Terva)

Reklama

Reklama