Reklama

Reklama

Vinnetou


Vinnetou: Tajemství Stříbrného jezera (E02)

(epizoda)
  • Německo Winnetou - Das Geheimnis vom Silbersee (více)

Obsahy(1)

Old Shatterhand již nějaký čas pobývá u Apačů a i když jej nejen Vinnetou a Nšo-či, ale i ostatní členové kmene přijali mezi sebe, cítí v sobě rozkol. Život v divočině mu sice učaroval, ale současně ho to táhne zpátky do bující civilizace. Utřídit si myšlenky a uvědomit si, kde leží jeho srdce, mu pomůže nové dobrodružství, které ho s jeho rudým bratrem čeká. Mexický bandita El Mas Loco se od podivínského profesora etnografie Spenglera, jenž mu dluží peníze, dozví legendu o zlatém pokladu Apačů. Se svou skupinou rabiátů zaútočí na Vinnetouův kmen a zajme Nšo-či. Ta coby šamanka má být s legendou seznámená a za pomoci spojení se silami přírody dokáže najít bájné Stříbrné jezero, kde se má poklad nacházet. V patách nevyzpytatelných a nelítostných banditů se vydávají Vinnetou, Old Shatterhand a Sam Hawkens. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WTF? Že sa pôvodná séria vôbec nedržala kníh, na tú dobu a na to spracovanie to bola fakt že pecka. Ale toto bolo preboha ča? Old Shatterhand ako vysušený pobožný spiťálek, Winnetou ako tupý svalnatček, Nšoči WTF? Toto nemalo vôbec vzniknúť. To je preboha taký problém skúsiť nafilmovať skvelú trilógiu podľa knihy? Dosť slušnosti, kurvafix, toto ma extra nasralo. Debili, ktorí to povolili a debili, ktorí to stvorili. To si radšej tisíckrát pustím originál. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl už bohužel ničím neokouzlil. Olda Šetrný zůstal právě na tom bolavém místě, kde se ani trochu nevyrovná svému předchůdci. Celé to jeho trápení "chci být s indiány, ale chci být i s lidmi" bylo pro celý děj dost nešťastně řešeno. Do toho ještě úplně vyšinutý (ale bohužel ne zajímavě) mexický záporák. Ještě že to mělo pouhou hodinu a půl. I tak to začínala být docela nuda. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že se druhý díl nedrží původního filmu mi vůbec nevadí (s knihou opět nemohu rovnat, nečetl jsem). Mě se film jako pokračování série opět líbí a z tohoto důvodu bych zde neměl co kritizovat. Jediné co mě trošku zamrzelo byla kratší stopáž. Rád bych viděl rozmanitější hon za pokladem. Ale jinak opět spokojenost a 85% :) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel išiel už dosť do komédie (možno až paródie), ale na rozdiel od väčšiny sa mi páčil o kus viac ako predchádzajúci. Možno to bolo značne zníženými očakávaniami, ale mňa bavil aj ten vyšinutý Mexikánec. Vyčítam hlavne to, že tvorcovia ako v tejto časti pozabudli na akciu a tak výsledok pôsobí trochu suchopárne. 6-/10 ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od začiatku je jasné, že druhý diel je komédia. Dáva vtipné odpovede na mnohé otázky, na ktoré sa pri starej sérii nikto neodvážil opýtať, napríklad ako prišli bratia k svojim koňom, Oldo k henryovke a strapcovitému obleku a ako si udržiaval dokonale ulízaný účes. V takejto forme ma film už začal baviť, komédia ide tvorcom viac od ruky ako nejaká akcia s mostom alebo filozofovanie. Aj tu sa akcii nevyhli, ale že bola smiešna, to do čistokrvnej komédie pasovalo. Už len dúfam, že do záverečnej časti sa Apači naučia časovať slovesá, keďže skloňovať vedeli od začiatku, lebo počúvať všetko v neurčitku ide na nervy. A to je aj moja jediná výčitka k filmu. (28.12.2016) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Zobrazení původních obyvatel Ameriky z národa Apačů je zde pouze ilustrativní. Filmaři se inspirovali spíše indiány z plání (prerií), jako jsou Siouxové, Vraní indiáni atd. (ČSFD)
  • Jazyk Apačů použitý ve filmu je lakotština, nikoliv žádné nářečí příbuzné apačštině. (ČSFD)
  • Súčasný typ vysúvacieho rúžu bol vynájdený vo Francúzsku až po 1. svetovej vojne, takže Neke Bah (Emilio Sakraya) ním nemohol krášliť Nscho Tschi (Iazua Larios). [Zdroj: extraplus.sk] (magu)

Reklama

Reklama