Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Jedinou náplní života Amana Jukitera bylo psát si deník do svého mobilního telefonu a povídat si se svými imaginárními kamarády v imaginárním světě. Kamarád, Bůh imaginárního světa, Deus Ex Machina, vymyslel novou hru, která Jukitera nenechá stranou ani v reálném světě. Nejprve se mu v mobilu začnou objevovat zápisky jeho vlastní budoucnosti, čehož vykutáleně využívá a hned poté se dozvídá, že není sám. Je dalších jedenáct a všichni jsou součástí hry na život a na smrt! Zabij je všechny a staň se novým Bohem! (Zíza)

(více)

Recenze (47)

seth82 

všechny recenze uživatele

Mne sa to celkom páčilo, po všetkých tých sladkých seriáloch, ktoré som nedávno prešiel, mi toto padlo ako balzam na dušu. Dostatok násilia a celkom zaujímavý dej, celkom slušný hudobný doprovod a dostatok času venovaného hlavným postavám - to všetko ma prinútilo ohodnotiť to štvoricou hviezdičiek. Škoda toho "cliffhanger" záveru a absencie humoru, v každom prípade tento seriál patrí medzi to lepšie, čo som v poslednej dobe z Anime videl. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Chvílemi se mi anime líbí, poté se z pohledu od okna kouknu na monitor a zjistím, že mě na tom štve víc věcí, než těší. Mirai Nikki, příběh o šanci být bohem v tomto bídném světě. Hlavní hrdina Yukki, křehký klučina, ufňukaný a pištící skřet, poslat ho do Mordoru, tak všichni pláchnou a Sauron zešílí... Kluk, který odmítá sex s půvabnou dívkou, která po něm šílí. Kluk, který chce zachránit každého, i když na něj minutu zpětně stříleli z pistole, vrhali sekery, chtěli uříznout hlavu, nebo ho nechat vybuchout. Má neuvěřitelné ochranářské sklony. Vůči sobě. Je to posera největšího kalibru. Jeho společnice zas psycho největšího kalibru, mnozí vrahové by se měli co učit. "Cokoli se dá vyřešit zabitím někoho jiného." Další postavy jsou nevýrazné. || Mám za to, že manga je o dost lepší (případ Naruta / Bakumana / Claymore), proto jsem se začetl do pár kapitol a jsem rád, že Mirai Nikki dovede něco nabídnout. Ne mnoho, každopádně něco ano. Manze bych dal tak ***, anime je zpracováno příšerně... Proto hvězdy dvě. Opening je velmi pěkná a návyková záležitost. Protože vím, jak to dopadne (manga), dovedu si představit, jak to zkazí. Pokud se mýlím, hodnocení změním. Prozatím 35% || Po 16. episodě se přestávám koukat, je to ufňukané, přehnané, nelogické a ... Velmi slabé. 35% ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nářez? Ne, běs. On je charakter, který by měl zemřít jako první - já se na toho usoplenýho sraba prostě nedokážu dívat! A co teprve jeho "přítelkyně"? Juno je postrach. Jedna její osobnost je vraždící maniak a rozhodně to není nic, co bych obdivovala nebo na co bych chtěla koukat. Druhá její osobnost je typická pipka, co ťuťuňuňu a já se tak stydím a tady máš obentó a pro tebe cokoliv a já tě tak lavískuju a nikdo jiný tu pro tebe není kromě mě... tenhle kus charakteru je pro chlapi, co potřebujou vládnout světu a chtějí mít po boku typickou japonskou ženu z představ minulého století. A přitom si myslím, že Jukiteru by takovou roli zastával mnohem lépe... A pak je tu ještě ten kus Juny, který mám ráda - nevraždí jak smyslů zbavená, nemluví tím svým cukrkadlovým hláskem na Jukitera, ale rozumně spolupracuje s někým dalším (ne s Jukiterem). Bohužel takových chvílí je pomálu. Nápad zajímavý, ale má na můj vkus až moc postav s charaktery, které prostě nemůžu vystát. Já bych chtěla "silného" hlavního hrdinu. Místo toho mám počůránka a psychopatku. Ne a tahle kombinace mě nebaví. A proto tak nějak mám ráda z celého anime jen dvě postavy Urjú Minene a toho policajta, co ji furt "chytá". Slabé 2*. Nic mi to nedalo, možná tak pálení žáhy... V manze možná lepší, ale přesto má nechuť k postavám se nezměnila. ()

Tsukikage

všechny recenze uživatele

V realitě je to, že nejsilnější, nejchytřejší (nejlépe od obou trochu), popřípadě s největším štěstím a zdravým rozumem, vyhraje. Ve filmu je to, že ten s největším srdcem, hrdinstvím, popřípadě s přáteli, vyhraje. Ale mirai nikki nám zde předkládá úplně nový originální pohled. Myslím si, že by to určitě zabralo i v realitě nebo ve filmu. Od teď pokud bych se ocitl v šíleném deathmachi budu postupovat stejně jako hlavní hrdina mirai nikki. Budu ten nejslabší, neboť nejslabší zvítězí. Budu ten nejhloupější, neboť ten nejhloupější zvítězí. Budu ten nejuřvanější a nejvyděšenější, neboť ti také zvítězí. Bez šance, bez záchrany, bez plánu budu padat do jedné pasti za druhou a místo plánu na únik budu brečet, čekat, otálet a nepochopeně zírat do prázdna. Nebudu se umět o sebe postarat, ale přesto se budu snažit zachránit ostatní, kteří mě chtějí zabít. Mojí tajnou skrytou zbraní, před kterou se budou všichni třást, mojí tajnou schopností bude naivita. Jelikož nedokážu být hlavním hrdinou, kterého si budou všichni vážit, budu se muset třást a naříkat. Nic jiného bych přece dělat nemohl. A když nastane ten den, kdy mi bude okolí usilovat o život, zůstanu tam, kde mě všichni mohou najít, zůstanu na ráně, abych všem usnadnil pátrání, neboť proč bych jim znepříjemňoval život. Klíčem k úspěchu jsou tyto vlastnosti, tyto přednosti, které mě činí tak odlišným od všech ostatních, ty mě jednou v takovémto boji zachrání. ()

-Victor- 

všechny recenze uživatele

Mirai Nikki neboli Future Diary nás zavede k osudům věčného outsidera Amana Yukiteru. Yuki nekomunikuje se svými spolužáky, ale zato si vše vynahrazuje tím, že si vede deník ve svém telefonu. Popisuje v něm vše, co se okolo děje... Yuki žije spokojeně ve svém vnitřním světě a občas si dokonce povídá s bytostí Deus Ex. Yuki si myslí, že Deus je pouze výplodem jeho fantasie, nicméně Deus Ex mu jednoho dne nabídne zajímavou hru. Yuki přijímá, ale zdaleka neví, jaké to bude mít následky... Deus Ex Machina určil 12 vyvolených, kteří se utkají v boji na život a na smrt a vítěz bere doslova vše - stane se totiž Bohem, Pánem času. Každý z vyvolených má svůj vlastní unikátní deník, který je svým způsobem schopný předvídat budoucnost či plánovat co nejlépe strategii pro odstranění ostatních. Yukiteru má jediné štěstí, že se na jeho stranu přidá dívka Gasai Yuno - též jedna ze soutěžících. Yuno je totiž yandere. Nedělá ji problémy jak rozdávat zamilované pohledy na Yukiho, tak chladnokrevně zavraždit kohokoliv, kdo by mu chtěl ublížit. Koho ze všech nejvíce Yuno nesnáší, jsou ostatní dívky... Pro ilustraci budeme Yuno citovat: Yuki, ty přece nepotřebuješ žádné kamarády. Máš přece mě... Během cesty k vítězství se uzavírají aliance a nikdo si nemůže být jistý svou převahou ve hře. Nakonec nutno říci, že Amano Yukiteru je naprosto nesympatická postava a nebýt Yuno, příběh by už zbytek nezachránil. Na seriál by se prostě kvůli Yukimu nedalo dívat. Ale psst, Yuno to neříkejte. | Předchozí text platí přibližně do 12. epizody. Anime se určitě vyplatí dodívat až do konce. Nakonec mi byl i Yuki sympatický :). ()

Galerie (568)

Zajímavosti (6)

  • Úvodná pieseň pre diely 1-14 je od japonskej metalovej skupiny Yousei Teikoku. Názov piesne je "Kuusou Mesorogiwi." (ČSFD)
  • O první ze dvou úvodních písní „Kuusou Mesorogiwi“ se postarala kapela Yousei Teikoku. Tu druhou „Dead END“ nazpívala zpěvačka Faylan. (CarnTheNunya)
  • Jména ústřední dvojice - Yuno a Yukiteru - odkazují na římského nejvyššího boha Jupitera a jeho choť Juno. I ostatní držitelé deníků budoucnosti mají své protějšky v římském pantheonu, a to s výjimkou Třetího. (Mates2106)

Reklama

Reklama