Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (347)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Už se nemůžu dočkat, až s ní budu u psacího stroje a budeme spolu psát......... Calvin (Paul Dano) je spisovatel, ale zatím mu moc psaní nejde. Jednoho dne ho políbí múza. Respektive Ruby. Začne ho inspirovat (viz citát na začátku). Jenže není to tak jak to vypadá. Ruby je dívka s Calvinova snu, ale kde se tady bere? CITÁT - Není skutečná, není skutečná!!!!!!....... Jenže Ruby je skutečná, každý ji vidí. Calvin si jí prostě napsal. Film je taková zajímavá oddychovka, která má však své temné stránky. Netušíte sice, jak to dopadne, ale......... CITÁT - Ve vztahu musí být prostor.......... No a jak si jí Kelvin napsal, takovou jí má. A Ruby prostě je.....napsaná. Příjemný a milý snímek, který se pomalu stává hororem. CITÁT - Ruby se svléká a zpívá........... Scéna s psacím strojem okolo 80 minuty je hodně mrazivá, ale škoda, že je hodně nevyužitá. (nebo je to dobře?) Zoe Kazan si nejen zahrála Ruby, měla produkci a také scénář k filmu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Experimentálny romantický film s nie najatraktívnejšími hercami, ale celkom dobrou myšlienkou. Muž nedokáže ovládnuť ženu, ani keby si ju skutočne mohol vytvoriť tak, ako si len zmyslí. Scenár je premyslený a ponúka aj iné myšlienky na zamyslenie. Nejde len o vzťah muža a ženy, ale celkovo o medziľudské vzťahy, kde si prajeme , aby boli ostatní na náš obraz, no práve tá rozmanitosť má svoje čaro. A tiež, že aj keď nám splnia naše sny, nemusí to byť vždy to pravé orechové. Najlepšie je asi hľadať nesebecké riešenia. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Kdyby si divák mohl skládat filmy jako sendviče, tak jedna z mých častých objednávek by zněla jako Ruby Sparks - ať je to o nějakým umělci, ideálně o někom, kdo píše, nebo točí filmy, ať to má haluzovou zápletku, kde se protíná realita s fantazií, fikcí nebo virtualitou a řeší se naše kontrola nad nimi, a ať tam Paul Dano hraje velkou roli podivína, kterej v určitej moment ukáže svou temnou stránku... Příjemná indie romantická dramedy, která bohužel plně nevyužívá svého potenciálu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tvůrci mé nejoblíbenější americké indie komedie Little Miss Sunshine přišli s novou povedenou americkou indie komedií. Ruby Sparks je originální (do jisté míry - podobný nápad už byl použit minimálně ve Forsterově Horší už to nebude), zábavný a příjemně plynoucí film. Škoda ale, že režijní dvojice neměla dost velké koule na to, aby film utnula asi deset minut před koncem. V takovém případě bych byl asi nadšen, vyznění filmu by bylo velice silné, byť ne romanticky-komediální. Takto jen spokojenost. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Výstižne vymyslený film na tému ako to vo vzťahoch vlastne chodí... kto a koľko potrebuje "ťahať za nitky", aby prevzal úplnú kontrolu "nad láskou". Ide o pohodovú záležitosť, kde sa príjemne prepojil kus romantiky, zábavy a inteligencie. Film s vlastnou tvárou bez obohraných šablón, nejde klasickou cestou romantických scénok, ale dlaždí si vlastnú cestu akou chce podať pointu. A to sa cení. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • V jedné hodině a třiadvacáté minutě se Ruby (Zoe Kazan) doma převléká a má modrou podprsenku, přestože měla v předchozí scéně u bazénu růžovou, pruhovanou. (Megalomaniac)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Kalifornia. (MikaelSVK)
  • Kniha, kterou ve filmu pes roztrhá, je román „Kdo chytá v žitě“ od amerického autora J. D. Salingera. Jak autor, tak kniha jsou ve filmu několikrát zmíněni. (džanik)

Reklama

Reklama