Reklama

Reklama

Režiséři filmu Malá Miss Sunshine uvádí “nádhernou a okouzlující” (Marshall Fine, The Huffington Post) romantickou komedii s Paulem Danem a Zoe Kazan v hlavních rolích. Mladý, kdysi úspěšný spisovatel Calvin (Dano) nyní zápasí s tvůrčím blokem, ale i se svým milostným životem. Teprve když vytvoří půvabnou románovou postavu jménem Ruby (Kazan), získává novou inspiraci. Ruby probouzí k životu nejen jeho psaní – ale také sebe samotnou – a to doslova! Tváří v tvář opravdovému vztahu se svou původně virtuální přítelkyní stojí Calvin před zásadním rozhodnutím. Dopíše tuhle romanci sám, nebo to ponechá osudu? Ve vedlejších rolích filmu se představují Annette Bening, Antonio Banderas a Elliott Gould. Ruby Sparks je “příjemná romantická komedie, která vás dojme a má ambice stát se filmovou klasikou” (Katie Walsh, Indiewire). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer

Recenze (346)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pygmalionský příběh má v sobě etický háček: nakolik je stvořitel zodpovědný za tvora, kterého přivedl k životu, a jak bude zvládat, když se jeho vlastní výtvor osamostatní? Tady to hlavní hrdina těžce nezvládl. Chtěl si vyrobit loutku a při jejích pozdějších pokusech o vlastní život jí začal házet pod nohy jeden klacek za druhým v podobě příkazů, jak se má chovat. Takový zamindrákovaný chudáček si nezaslouží sympatie. Ještě k tomu komediální stránka filmu nefunguje, anebo se o ni film ani nepokouší, takže zbývá nuda a trochu rozpliznutá limonáda o dvou protivných lidech. /17. 8. 17./ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku byl tenhle film zajímavý. Místy až dost. Postupem času se z něj ale vytrácelo to nadšení. A to jak z ústředních hlavních rolí, tak z nápadu jako takového. To, že je příběh tak trošku fantasy, a že je tenhle romantický příběh, tak trošku pseudo, jsem ze začátku vůbec nevnímal. Postupem času jsem to ale začal vnímat úplně jinak. Závěr by nakonec vůbec ani být nemusel. Každopádně za ten nápad a za to, že jsem poznal Zoe Kazan ty tři hvězdičky musím dát. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatá romanťárna s hodně sympatickou ústřední dvojicí. Škoda, že se ta pozitivní nálada začala postupně vytrácet a film až moc zabředl do dramatu. Na druhou stranu se mi líbila myšlenka, že vztah je hlavně o toleranci toho druhého a jakmile začne jeden druhého k něčemu něčemu nutit, tak je to zpravidla začátek konce. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Do poslední půlhodiny strašně kouzelný film, který Vám zaručeně vykouzlí úsměv na tváři. Nejvíce na tomto filmu si mě získalo vykreslení hlavního hrdiny, není to ten typický charismatický hrdina, jakého vidíme v každé druhé romantické komedii, ale právě naopak, u Calvina charisma nenajdete prakticky žádné, je sobecký, myslí jen na sebe a vlastně se ani nedivíte, že nemá žádné přátelé, pravděpodobně ho po celou dobu filmu nebudete mít ani rádi. Byla to taková příjemná změna. S čím jsem měla problém, byla ta změna celého tónu filmu o 180 stupňů v závěrečné půlhodině, scéna, která patřila k takovým emocionálním vrcholům filmu, mi vůbec nesedla. Nelíbil se mi ani herecký projev Paula Dano, oceňuji však, že tvůrci vsadili na neokoukané tváře. Ruby Sparks doporučuji, já možná tu jednu hvězdu ještě přidám, má ruka mi stále cuká k tlačítku změnit, protože Ruby Sparks by hravě strčila do kapsy celou řadu nedávných romanťáren. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Úplně si dokážu představit, že před lety bych tenhle film miloval a stejně tak Zoe Kazan. Dnes už jsem ale starší a trochu moudřejší a dovedu růžové brýle (alespoň částečně) sundat z obličeje. Sympatický mix Kristen Schaal-Zooey Deschanel-Judy Greer Zoe Kazan si napsala a odehrála se svým skutečným manželem oddechovou dekonstrukci různých klišé z romantických filmů, ale zároveň jich dost stále ve filmu následovala (*ehm* 500 Days of Summer, zejména v epilogu). Jako fantasy koncept to bylo ale dechberoucí, zejména v chování postav, stále gradující a vrcholící jednou určitou scénou. Ti, kdo viděli, vědí. Ti, kdo neviděli, těm vzkážu jen to, že bych si to dovedl představit jako epizodu Black Mirror. Kamarádit se s hlavním hrdinou bych rozhodně nechtěl (až jsem se občas jeho chování dost divil), ale cit pro volbu slov měl dobrou, moc hezky se jeho dílo poslouchalo/četlo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (11)

  • Excentrický dům, ve kterém žije Calvinova matka, je skutečný dům v Hollywood Hills. Většina dialogů, které popisují materiály v domě použité, byla napsaná na místě v den natáčení za přítomnosti tehdejšího majitele, který štáb domem provedl. (džanik)
  • Kniha, kterou ve filmu pes roztrhá, je román „Kdo chytá v žitě“ od amerického autora J. D. Salingera. Jak autor, tak kniha jsou ve filmu několikrát zmíněni. (džanik)

Reklama

Reklama