Reklama

Reklama

Máša a medvěd

(seriál)
  • Rusko Maša i Medveď (více)

Série(5) / Epizody(117)

Medvěd, bývalý cirkusový artista, se usadí v lese a připravuje se na pohodový život plný ticha a klidu. Dokud se však neseznámí s nezbednou holčičkou jménem Máša, která zde žije se svým prasátkem, kozou a psem. Sledujte celou řadu zábavných příběhů o holčičce jménem Máša a jejím medvědím kamarádovi, bývalém cirkusovém artistovi. Máša je nezbedná tříletá uličnice, která žije na staré železniční stanici v lese. Zdá se, že předčasně vyspělé, divoké a nespoutané děvčátko, které se spřátelí s každým, koho potká, je jako magnet na problémy. Medvěd je laskavá otcovská postava, která se ze všech sil snaží své kamarádce pomáhat a chránit ji před úrazem. Sám se při tom však často nechtěně stává obětí jejích lumpáren. Ačkoli má medvěd rád svůj klid, stýská se mu po společných chvilkách s Mášou, když mu zrovna není nablízku. Společně s pochybnou partičkou přátelských zvířat, která si z lesa udělala svůj domov, Máša a medvěd pobaví dospělé i děti a poučí diváky o kreativitě, oddanosti a skutečném přátelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (118)

Wooke 

všechny recenze uživatele

No galubčiki...davaj lečiťsa...Milujem ruský jazyk od momentu, keď som sa ho začal učiť. Hlas malej Máši je krásny, a prízvuky sú božské. Poviete si, že to je pre deti, no podľa mňa to pokojne môžu pozerať aj puberťáci a nič im nikto nepovie. Jednoduché, krásne, dokonalé ruské dielo, ktoré stojí zato a hlavne, dokáže zabaviť. ()

RoCho 

všechny recenze uživatele

Je to určitě jedna z nejhezčích pohádek moderní doby, protože na většinu nových animáku se nedá koukat. Moje nejoblíbenější pohádky z dětství byli určitě Pat a Mat, Krtek, Silvester a Tweety a bylo jich určitě ještě více. Nyní má dvouletá dcera nejraději kouká na Mášu a já na to koukám s ní. Pohádka je za mě určitě nejhezčí v originálním ruském znění, česky dabing se moc nepovedl. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená animácia, aj celkovo tie postavičky a lesné prostredie plné zvieratok. Ruské rozprávky majú v sebe čaro, aj keď je tam minimum nejakého hovoreného slova. Väčšina dielov je milá, vtipná a s príjemnou pointou, no niektoré sú tak trochu priemerné. Ale v konečnom dôsledku je to nadpriemer, teda aspoň čo sa tohto žánru týka. ()

Misulka93 

všechny recenze uživatele

Nebýt mého 3,5 letého skoro švagra (ano, čtete správně :D ), asi bych o téhle pohádce neměla ani ánung :))) Nicméně jde o velmi dějově i animovaně propracovanou pohádku, která bezpochyb upoutá menší i větší diváky :) například já na díly, které jsem ještě neviděla, zůstávám koncentrovaně koukat a nekomunikuju s okolím (a to už jsem dobám, kdy jsem sledovala každou sobotu ráno pohádky, již dááááávno odrostla :) ) podotýkám, že se na ně s již zmíněným díváme v ruštině, takže je to tak skvěle udělané, že nemusíte jazyku vůůůbec rozumět :) 5* tramtadááá zasloužených :) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Nezlobte se přátelé, ale mé hodnocení beru spíš pocitově, než příběhově. I kdyby měl tento seriál být tím nejvtipnějším a nejpřekvapitelnějším těchto dvou hlavních hrdinů, nedokážu ze sebe vypustit tu jaksi "nevhodnou" agresi. Už při pohledu a sledování tohoto seriálu mě hrozně znervózňuje ta Máša, která trápí medvěda, a ten její urputný smích v znělce a znělka jako taková je něco strašného a celou dobu mi to v hlavě drásá mozek. O to víc mě překvapuje, že tento seriál je jeden z nejsledovanějších seriálů vůbec na YouTube, který přesahuje snad biliony zhlédnutí, i když si myslím, že to číslo muselo snad být zfalšováno, jinak to nemůže být pravda. Jednu hvězdu dám za popularitu a ruskou propagaci, ale nejradši bych na tento seriál zapomněl. Za nás byly krásné seriály, jako Kačeří příběhy, nebo Rychlá rota... kam s tím až doplujeme? ()

Galerie (232)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o nejčastěji umísťovaný pořad programu Minimax, a to minimálně v období od 1. 10. 2009 do 23. 3. 2024. Stanice ho odvysílala přes 18 000x. (Vitox)
  • Máša a medvěd je v roce 2018 podle agentury TASS nejsledovanějším animovaným seriálem světa. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)
  • V ruskej verzii Máša hovorí hlasom Aliny Kukuškinovej a v anglickej verzii Mášu nadabovala Američanka Elsie Fisher. Zaujímavé je, že Elsie ozvučila aj postavu Anges v rozprávke Despicable Me (2010) a v ruskej verzii ju zase dabovala Alina. (Zdroj: mamastory.sk)

Reklama

Reklama