Reklama

Reklama

Máša a medvěd

(seriál)
  • Rusko Maša i Medveď (více)

Série(5) / Epizody(117)

Medvěd, bývalý cirkusový artista, se usadí v lese a připravuje se na pohodový život plný ticha a klidu. Dokud se však neseznámí s nezbednou holčičkou jménem Máša, která zde žije se svým prasátkem, kozou a psem. Sledujte celou řadu zábavných příběhů o holčičce jménem Máša a jejím medvědím kamarádovi, bývalém cirkusovém artistovi. Máša je nezbedná tříletá uličnice, která žije na staré železniční stanici v lese. Zdá se, že předčasně vyspělé, divoké a nespoutané děvčátko, které se spřátelí s každým, koho potká, je jako magnet na problémy. Medvěd je laskavá otcovská postava, která se ze všech sil snaží své kamarádce pomáhat a chránit ji před úrazem. Sám se při tom však často nechtěně stává obětí jejích lumpáren. Ačkoli má medvěd rád svůj klid, stýská se mu po společných chvilkách s Mášou, když mu zrovna není nablízku. Společně s pochybnou partičkou přátelských zvířat, která si z lesa udělala svůj domov, Máša a medvěd pobaví dospělé i děti a poučí diváky o kreativitě, oddanosti a skutečném přátelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (118)

Wooke 

všechny recenze uživatele

No galubčiki...davaj lečiťsa...Milujem ruský jazyk od momentu, keď som sa ho začal učiť. Hlas malej Máši je krásny, a prízvuky sú božské. Poviete si, že to je pre deti, no podľa mňa to pokojne môžu pozerať aj puberťáci a nič im nikto nepovie. Jednoduché, krásne, dokonalé ruské dielo, ktoré stojí zato a hlavne, dokáže zabaviť. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Technicky i jinak vymazlená animovaná groteska z Ruska? Nu, je na čase se soudruhů začít opravdu bát, protože to dokazuje, že skutečně dokážou "dohnat a předehnat":) Občas sice mám pocit, že se tu v oblasti vyobrazování "trademarků" ruského kulturního dědictví trochu moc tlačí na pilu (hlavně písničky jsou takové, ehm...), ale převážnou většinou mě tyhle příhody starého cirkusového medvěda a blonďaté copaté pohromy nehorázně baví. 90% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vtipná animovaná seriálová rozprávočka o jednom veľmi, ale veľmi nezbednom a roztopašnom dievčatku, ktorého sa boja všetky zvieratká. Teda až na toho medveďa, ale aj on je s ňou často v koncoch. Niekedy má chuť pred ňou ujsť, inokedy sa zase skryť. No ale dá sa to? Pred Mášou predsa niet úniku, keď si vás vyberie za kamaráta tak nemáte na výber. Deťom sa Máša ohromne páčila, dúfam, že si ju nezoberú za príklad :). 80/100 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že je to snáď robené na objednávku Putinovho ústredného výboru, tak je to šovinisticky ruské (červené hviezdy a iné národné symboly, vzdialený príbuzný je čínska panda...), ale nedá sa nič robiť, práve preto je to neodolateľne zábavné. Každá epizóda výborná, zatiaľ to nemá slabú časť (hodnotím po 27 dieloch). Navyše tá animácia je na televízny seriál prvotriedna. Nič lepšie v tejto oblasti momentálne neexistuje. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená animácia, aj celkovo tie postavičky a lesné prostredie plné zvieratok. Ruské rozprávky majú v sebe čaro, aj keď je tam minimum nejakého hovoreného slova. Väčšina dielov je milá, vtipná a s príjemnou pointou, no niektoré sú tak trochu priemerné. Ale v konečnom dôsledku je to nadpriemer, teda aspoň čo sa tohto žánru týka. ()

Galerie (232)

Zajímavosti (15)

  • Zlúčenina, ktorú má Medveď nakreslenú na tabuli v epizóde "Rastový vitamín", sa nazýva 3-[(6-amino-2-methyl-1,2-dihydropyrimidin-5-yl)methyl]-5-(2-hydroxyethyl)-4-methyl-1,3-thiazol-3-ium. (Lukoh)
  • Zvuky medveďa pochádzajú od zvukového režiséra Borisa Kutneviča. Na úlohu medveďa sa nedarilo tvorcom rozprávky dlho nájsť umelcov. Keď to už nemohol zvukový režisér vydržať, tak sa sám rozbehol k mikrofónu a začal ukazovať, ako má medveď vrčať. Výsledok bol taký dobrý, že Boris je dodnes autorom zvukov, ktoré vydáva medveď. (Zdroj: mamastory.sk)

Reklama

Reklama