Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Marze 

všechny recenze uživatele

V prvním dílu nové Sanitky se postavy z původního seriálu seznamují s novými hrdiny půl hodiny, než konečně zaznějí sirény. Nová Sanitka tak dědí nešvar českých seriálů, kdy se dlouze rozplétají vztahy než dojde k svižné profesní akci. Tatínkovi se má věřit, zvláště pokud se jmenoval Jiří Hubač. Jeho syn Ivan Hubač líčil, že otec o své slavné Sanitce řekl: Kdybych psal pokračování, tak už čistě jen o profesních záležitostech záchranářů. Hubač mladší, který se scénáře Sanitky II nakonec ujal, si milostné zápletky naopak podržel. A první díl, který dnes vysílá ČT1, jasně dokládá, že pravdu měl Hubač starší.V půli 80. let za éry jedné televize působila Sanitka moderně. Ale třicet let poté, kdy z desítek stanic útočí zahraniční profesní seriály založené vesměs na případech zajímavých řemesel, vypadá úvod Sanitky II, jako by scenárista nikdy neviděl Dr. House, zato Ordinaci hltá. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na úvod - hodnocení bude odpovídat průměrům podle jednotlivých dílů, s tím že samozřejmě až bude po všem, bude se možná celé posouvat (jak do sebe skládačka zapadne). Ale protože mám trochu problémy pamatovat si x týdnů staré seriálové epizody, jsem líný psát si někam mimo poznámky, a nechce se mi jen kvůli citům některých uživatelů rozhazovat počty hodnocení a komentářů, jsou tu už po první epizodě kromě obvyklých keců i hvězdy. A co říct k věci? Asi to, že první díl byl opravdu na rozjezd - vychrlil na nás hromadu postav, nastínil kolik různých linek se tu asi bude odvíjet, ale celkově to bylo takové rozpačité. Renč (resp. Hojda) ukázal, že ho baví obrazové vychytávky (několik druhů prolínaček, rozdělování obrazu, zoom sem zoom tam), ale pokud měl být dramatický záměr ukázat divákům, že se vlastně u záchranky za těch několik desítek let nic nezměnilo, tak selhal, protože z toho mám jen a pouze pocit, že si tu někdo chtěl mermomocí "jen" střihnout několikero scén z původního seriálu - protože to jsou téměř doslovné kopie, jen např. místo Srstky je tam Vašut (BTW ta scéna, kde dojde ke konfrontaci Jiráčka s Vašutem u nosítek prostě nemá konec:)) a místo rodičů "Evy" zase Ilja Racek;) Uvidíme co bude dál, zatím postrádám uvěřitelnost, kterou původní Sanitka mohla rozdávat. ()

Reklama

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech je patrné, že nová Sanitka 2 je stejně křečovitá, jako ta stará, ale máme tam hnědoobčany, tak je to "in" ... Důležité je, že si ubližují sami, tak to snad nezhorší naši reputaci v zahraničí, když jim tu jinak pořád tak ubližujem ... Takovou slabotu by spíš člověk čekal na Nově, u ČT je to fakt bída. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář je tak plytký, že by se za něj styděli snad i v Ordinaci... Po druhém díle je dramatická linka je jasná: starej Mádr má rád anglickej humor, takže až zjistí, že mladej Jandera byl rok v Anglii, daruje mu snachu i s novým gaučem... 3. díl Na scéně Zdeněk Srstka... Proč mu někdo nevysvětlil, že nenatáčí pořad Chcete mě??? 4.díl Střih na Nelibova (Vašutova) syna do USA...... reklama na Univerzitu třetího věku ..... popeláři v roli záchranců ..... a paparazzi opět v základní sestavě hereckýho souboru 6. díl Spojení s USA funguje a dolary proměněný za koruny se sypou, do toho nějaká deprese.= Komédie alias Audience u ředitele:-) ------------------------- díl.7 Mádrovy přelety nad vilou a Nelibovy telefonáty s USA pokračují - to je fakt nápadité. Aspoň, že Mádrová nezapomněla rodný jazyk: "Dědo, mohli byste postrážit Filipka?":-) Ale scénárista nezapomněl, že ve správném seriálu musí někdo zemřít. To, jak 10 minut ždímali emoce při akčních scénách s chuděrou Alžbětou, to byla parodie. To měl radši nechat doktorovi bez hranic ukousnout hlavu na misi v Africe. Třeba krokodýlem... 8. díl Dramatická scéna s křížencem čivavy + mix (jak se vyjádřil odborník pan Srstka) byla uměle natahovaná, ale aspoň scénárista mohl rozvinout jeden ze svých motivů (smrt Kaderkových blízkých). Opakující se Gordonovy létací manévry doprovázené komentářem Beznosky (Zdeníčka) stejně jako jízdy novináře - motorkáře "odlehčují" dramatický děj:-) Řešení problémů Mádrovy rodinky naprosto nefunkční. Nedotažená pomsta Jardy Janndery (Juřičky), čekal jsem, že při bičování pachatelů zavolá záchranku... 9.díl Jízda sanitkou po dvou dvoudeckách = amatérské natahování "děje". 10. díl Pretty Woman střihnutá muslimskou telenovelou s dojemně tklivým hudebním podkresem. 11. díl Kulajda - v tom guláši se vyznat, ale některé jistoty zůstávají: Nelibovy hovory s USA a záchranáři bez auťáku:-) 12.díl Tak Kaderka musí protrpět indonéskou džungli a kobra mezi tím zaútočí Nad Potokem:-) 13. díl Ty Bláho, Bláha v roli férovýho zachránce cvičenej psů. Jímavější scénu by v Růžovce divák nenašel:-) Pro všechny experty, kteří vytýkají srovnání s Růžovkou: Růžovka s Gitou alias Šinkorovou nebo Čestmírem alias Rychlým si nehrála na žádný velký umění. Prvních cca 100 dílů mělo linku mnohem lepší než Sanitka 2. Ani rozpočet, jaký měl Renč a spol., se s nekonečnou Růžovkou nedá srovnávat. Kdyby byla Sanitka 2 označena jako parodie, hodnotil bych 50%. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Ou jes, Filipe, je to hustý, ta spousta akce, hudby, tragických velkých celků na měsíční krajinu po bouračce, rychlý auta saniťáků, detaily na těžké emoce ve tvářích a husté hlášky všech těch borců, aneb kam se hrabou Amíci, že... Ale ne, tak jako je to docela sranda, Marek Vašut je nejvíc borec a Dáša Havlová čím dál krásnější, tak co víc si přát...:) ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Ve čtvrtém dílu probíhá zásah v Poslanecké sněmovně, ale ve skutečnosti je scéna s ostrahou natáčena v prostorách recepce Ministerstva průmyslu a obchodu. V místě byly pouze upraveny prostory. Skutečný vchod do budovy je dveřmi, před kterými jsou umístěny vlajky. Obsluha "rentgenového pásu" je skutečně zaměstnána na recepci ministerstva. Ve chvíli, kdy záchranáři společně s šéfkuchařem procházejí přes bránu do útrob budovy, svítí červené kontrolky na zařízení evidence výstupu. (Kirman)
  • Po odvysílaní prvního dílu si mnoho diváků stěžovalo na různé podivnosti a nepřesnosti. Mezi ně patří například ta, v níž si diváci ve scéně s nehodou "na Úvalech" všimli, že sanitka ve skutečnosti jede na Barrandov, čili úplně na druhou stranu, a dále objíždí prakticky celé město i přes to, že dispečink tvrdí, že jsou nejblíž nehodě. (ČSFD)
  • Hajný (Zdeněk Hess) říká, že je ze Suchdola u Příbrami. Toto místo však spadá pod kompetenci Středočeské záchranky, nikoliv Pražské. (ČSFD)

Reklama

Reklama