Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování Sanitky je vrcholem trapnosti a nevkusu. Doslova v každém dílu minimálně dvě téměř erotické scény, většinou na kuchyňském stole či jiném nábytku, doktoři si v pracovní době odskakují za milenkama, operátorky se též kurví s celým mužským osazenstvem záchranky (s výjimkou dosluhujícího Zedníčka a garážmistra Lábuse), nejznámější česká hvízdačka na prsty tu má roli milionářky, co nejprve odloudila manžela jiné, aby následně mohla i jemu zahýbat a přitom si hrát na světici platící předražené operace (režisér si zřejmě našel zálibu v jejich o několik desetiletí starých doktorských rolích). Zatímco v původní Sanitce se vztahy řešily kulantně a s citem, pouze hlavní hrdina se dlouho zmítal mezi dvěma ženami, v nové Sanitce chrápe každý s každým a když se náhodou neřeší zásun, tak jsou na pořadu dne prachy. Jedinou sympatickou ženskou postavu nechají v půlce seriálu nesmyslně zemřít, aby mohl Juřička následně provádět vlastní pátrání s multikulturním obohacováním. Dávám slabou 1 * a to jen proto, že to ve výsledku nebylo až tak nekoukatelné a zmršené kecama o privatizaci jako Nemocnice po dvaceti letech. 15% ()

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme: Filip Renč vidí atraktivitu v explicitně krvavých záběrech a Ivan Hubač napsal postavy, jejichž minulost snad ani neexistovala. Proč se Jandera chová tak přezíravě k manželce? Z jakého důvodu se rozvedl? Na jakém základě je stále klaďas, nebo je tak aspoň přijímán a s morálním despektem hodnotí sice škobrtnuvšího, ale o mnoho sympatičtějšího Kaderku? Za jakého důvodu je Mádrův nejtěžší okamžik na záchrance bagatelizován větou "To už je dávno?" Proč musela proboha zemřít Alžběta? Aby se jako něco dělo? Proč donchuán záchranky cituje klasiky? Aby to vypadalo, že je život těžkej? Rozdělování záběrů přestalo být moderní před pěti lety, Jiří Hubač udělal se Sanitkou, která nebyla dějinami záchranky, ale loajality ke straně a vládě, to nejlepší, co mohl. Zbavil se jí. Jeho syn ji však se svým typickým patosem přetvořil v pomník toho nejhoršího statování naší veřejnoprávní televize u normalizačního, salámového konzumérismu. Tohle bylo prý poslední dílo Janečkovy éry, vypadá to, že z nejhoršího srabu vytáhne ČT bývalý ředitel novy, to jsou paradoxy, co? Sanitka 2, plná logických i společenských omylů, je hrozná. Nejhorší na ni by bylo, kdyby si to její tvůrci neuvědomovali. Co hodnotit kladně? Jednu chytrou myšlenku na díl? Party Vašuta a Dvořáka, kteří svým charismatem utáhnou vše? Stačí začít tím, že Daniel Barták přestane vykrádat konkrétní noty Davida Arnolda. A uvědomit si, že to bude horší. Za čas nám totiž bude vyšetřovat Major Zeman z invalidního i mentálního vozíčku! Problém je jen v tom, že totéž dělal i před čtyřiceti lety. Stejnou cestou jdou i tvůrci této sračky. Třeba je jejich čas, vyjádřen tou nejdementnější nemyšlenkou, v časové tísni. ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Na Sanitce Reborn je nejvíc fascinující ta koncentrace klišé a stereotypů, se kterou je zinscenován snad každý jev, o kterém se za posledních 10 let alespoň jednou psalo v novinách, každý vztahový spletenec, každá dějová linka. Na Sanitce Reborn je také facinující ten nepoměr mezi vcelku dobrým herectvím a naprosto šíleným hereckým neumětelstvím; ten úžasný žánrový mix sahající od komedie až po softporno; ten kontrast mezi technologickou profesionalitou a provinčním amatérstvím. Pokračování Sanitky je tak úchylně rozplizlé, tak neskutečně scénáristicky a dialogově diletantské, že jsem nemohl odolat a (provinile přiznávám) podíval jsem se na všechny dosavadní epizody, abych se elitářsky ujistil, že tento výstup české televizní tvorby symptomaticky předznamenává smrt televize jako média, které lze brát vážně... ()

cvutak 

všechny recenze uživatele

Trošku jiné kafe než původní seriál. Hodně lidí se bálo režie od Renče, ale podle mě se toho zhostil skvěle. Pravdou je, že nějaké díly jsou slabší. Hodně má nový seriál společného s původním, jako milostné vztahy, hromadné neštěstí ap. Akorát herci nám zestárli. Jediný co bych trošku vytknul je rozdělování obrazu a další obdobné hrátky. 7/10 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Renčovi a npvé Sanitce se toho dá spousta vytknout. Díly přecpané dějem, místy až trapné herecké výkony a vypjaté scény episodních rolí ve stresu jsou jak přes kopírák a strašně přitažené za vlasy. Točit ale Renč umí. Takže akční scény jsou na naše poměry na dost vysoké úrovni a chemie mezi všema hlavníma postavam je také znát. Škoda že se toho muselo tolik ukázat a tolik stát, protože být v seriálu víc kecání (které je parádní - Budař a nevěra, skoro cokoliv s Vašutem, Zedníček, politikaření atd), bylo by to ještě důstojnější pokračování legendy. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Na území hl. m. Prahy zajišťuje leteckou záchranou službu Letecká služba Policie ČR, a ne společnost Delta System Air. (karda1)
  • Jedním z nedostatků v první epizodě je odlišný typ letadla, které ve skutečnosti létá mezi Prahou a Londýnem. (ČSFD)

Reklama

Reklama