Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

honajz 

všechny recenze uživatele

Renčův nabubřelý reklamně klipový styl nemám rád, ale sem se docela hodí. Ozvláštnilo to jinak docela nudné historky ze života záchranářů, že bych rád viděl, kdyby tímto stylem místo Kleina natočil Renč nějaké Básníky. Líbí se mi návaznost na osudy, uvěřitelnost postav i příběhů, a i když je zde pár věcí, jež mi jdou proti srsti, včetně některých dialogů, celkově si myslím, že jde na tvorbu ČT o nadprůměr. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek první série Sanitky jsem pochopitelně zklamán. Filip Renč mě nepřekvapil a na laťku nastavenou původním seriálem dosáhnout nedokázal ani zdaleka. Nutno dodat, že Ivan Hubač mu bídným scénářem také zrovna nepomohl. Při sledování prvního dílu jsem nevěřícně kroutil hlavou nechápajíc, proč se po tolika letech nedokázali nebo nechtěli tvůrci elegantně zbavit největšího omylu první série Tomáše Juřičky. Skepticky jsem vnímal i sázku na herecké „hvězdy“ typu Marka Vašuta nebo Jiřiny Bohdalové. Tomáš Juřička ale nakonec patřil k těm, kteří toho zkazili méně (jako starší je mnohem snesitelnější) a dokonce i Marek Vašut se pochlapil a měl pár povedených momentů. Hereckou snahu nelze upřít Michalu Dlouhému, i když jeho proutník zůstal na míle vzdálen doktoru Skalkovi. Jaromír Hanzlík zůstal jen stínem mladého doktora Jandery plného vznešených ideálů. Nakrátko se vzchopil v sedmém a osmém dílu, kdy zazářil mimo jiné i ve skvěle napsaných dialogových scénách s Jiřím Dvořákem (asi nejpřirozenější herec této řady), jenže o to více vynikl rozdíl mezi právě např. těmito díly a jinými těžce podprůměrnými epizodami. Závěrečné díly opět poslaly seriál do pekel, sestřička zlodějka, ta modelka (nebo co to bylo), politické pletky a usměvavé obličeje Zdeňka Srstky neomylně vtiskly druhé řadě Sanitky punc béčkového seriálu určeného pro masové televizní konzumenty. Druhou hvězdu jsem přidal po několika vydařených momentech uprostřed série, na víc to bohužel není, ale dolů už přes slabý závěr také nepůjdu. ()

Reklama

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Podle ty hate wave jsem to cekal mnohem horsi. Minusem je urcita bulvarnost co do volby zapletek, cernobilost, hodne placaty charaktery a maximalni predvidatelnost. Vetsina postav je ale relativne sympaticka, fortel to ma taky, navic potesi i relativni blizkost k puvodnimu serialu, trebaze by to slo oznacit i za mirny plagiatorstvi. Hazeni odpadama kazdopadne tradicne zavani snobstvim a zaroven neznalosti puvodniho serialu + dalsich zanrovek tohohle typu. Ony totiz na tom byli na E. R. a v CHicago Hope v mnoha ohledech podobne. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Renčovu "Sanitku" s ohavnostmi jako "Ordinace v růžové zahradě", "Pojišťovna štěstí" nebo "Cesty domů" je naprosto zcestné, ale pokud to tak vidíte, budiž - vyvracet vám to nebudu.;-) Od uvedení původní "Sanitky" se v seriálovém i skutečném světě hodně změnilo, a proto je naprosto nesmyslné očekávat totéž, co před třiceti lety. Vozy záchranné služby jsou rychlejší, znělka modernější, mění se postavy i atmosféra seriálu (i když sem tam se objeví nějaký ten starý známý nebo odkaz na původní seriál - viz. scéna se snesením/nesnesením pacienta ze schodů). Za největší plus nicméně považuji zdařilou hru se záběry, což je asi jediná věc, která u Renče na tuty nezklame.;-) ()

lillien

všechny recenze uživatele

Po pilotním dílu nemá smysl udělovat hodnocení, ale protože původní Sanitku považuji za jeden z nej českých seriálů, dovolím si alespoň resumé mých pocitů z tohoto pokusu o navázání na dávný úspěch. Myslím, že to nedopadlo o nic hůř, než dvojka Nemocnice na kraji města. Zásadní problém je v tom, že tohle už nemá nic společného se starým Jiřím Hubačem. Nechci snižovat Ivana Hubače (třeba jeho Dlouhá míle je vynikající), ale tady je scénář triviální a nenápaditý, místy až trapně hloupoučký, napsaný jako přes kopírák pro současné nenáročné české seriálové publikum, které nevyžaduje duchaplnost a mám pocit, že nevyžaduje ani kloudné herectví. Nová Sanitka vsadila na táhlo několika herců ze staré gardy, kteří ale pod jinou taktovkou než Dietlovou nebo Adamcovou ze sebe tlačí zas jen šedý průměr. Nové tváře mě zatím neoslovily. Za neomluvitelné považuji vykrádání scén z původní Sanitky. Např obšlehlá situace, kdy mladý Jandera řeší stejný konflikt jako jeho otec ( záchranář odmítá snést pacienta z vyššího patra). Jestli došly nápady, měl Renč možná zůstat u reklamy. Nechci to hned odsoudit k odpadu, takový odpor jako Ulice to ve mně nevyvolalo, ale na víc než kulisu k žehlení to zatím nemá. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Hotel Foldyna (jak interiéry, tak i exteriéry) je ve skutečnosti hotel Chateau St. Havel v Praze 4 - Krči. (Idée_fixe)
  • V 6. epizodě hlásí při výjezdu k pacientce pošťačka adresu Kaprovská 8/180 a na dispečinku sestra omylem zaznamená ulici Kaprovskou 180/8. Dle označování orientačních a popisných čísel v Praze je však správné označení na domě 180/8, viz čas 25:25. (Kirman)

Reklama

Reklama