Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle panejo je srágora. Chápu že to byly počátky VHSek u nás. My tu kazetu taky někde doteď máme. Jenže už tenkrát mi to přišlo hrozně ujetý a strašně divně natočený. A když jsem si do toho přičet tu romantiku, tak se mi chtělo blejt. A to se mi koneckonců chce i dnes po té době, kdy jsem to zase měl tu čest vidět. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Kýč? Možná...ale kýčovitých filmů s lepším ohodnocením bychom našli povícero, takže jako mínus tohle neberu. Oceňuji krásnou přírodu a ještě krásnější Brooke. Docela dobrá romantická věc už tenkrát na vhs, doteď ji mám někde ve skříni mezi ostatními kazetami. A i teď po letech to není až taková hrůza. Pořád lepší než ty ujeté teenagerské romance. 55% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film má celkem dobrý, zajímavý příběh. Bohužel spracování a technická stránka filmu je na mizerné úrovni. Tenhle film mi víceméně nesednul, tak ho nechci nějak snižovat. Romantický nádech a tak - to se tu najde. Na film se dá v klidu dívat, ale nějak mě neoslnil. Tyto typy nemám rád, takže hodnotím celkově na 34% = ** ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dva krásní občas nazí lidé ( klobouk dolů, Brooke Shields v patnácti )na pustém palmovém ostrově s tak bělostným pískem, že ačkoliv tuhle kultovní romanci a vzor pro podobně laděné filmy moc nemusím, tak musím konstatovat, že na to rád mrknu, abych na konci si položil otázku: Tak kam letos na dovolenou? ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Za to, že to v bílém hlavní hrdince sekne a za to, že zůstat s ní na pustém ostrově by nemuselo být tak marné :) Ne vážně, Robinson Crusoe to není, občas je to hloupé, občas ještě hloupější, nad vodou tenhle film drží Poledouris, Brooke Shields a pěkná příroda. Ale když se nad tím zamyslím, tenhle film je vlastně lepší pod vodou (záběry na podvodní svět)...nad vodou jen tak plave :) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • V nahých scénach museli herečku Brooke Shields (Emmeline) nahradiť dvojníčkou aj preto, lebo mala sotva štrnásť rokov a zákony to nedovoľovali. Všetky jej nahé scény natočila 32-ročná koordinátorka kaskadérov Kathy Troutt. (Raccoon.city)
  • Ve všech scénách obsahujících nahotu hrála místo Brooke Shields dablérka. V ostatních scénách měla Brooke přilepené vlasy k hrudníku, aby nebylo nic vidět. (HappySmile)

Reklama

Reklama