Reklama

Reklama

A Fantastic Fear of Everything

Trailer

Obsahy(1)

Jack (Simon Pegg) je spisovateľ pre deti, ktorý prežíva osobnú krízu. Chce napísať kriminálny román o viktoriánskych vraždách, a tak sa oddáva podrobnému štúdiu vrahov tej doby. Lenže postavy, ktoré vytvára, ho začínajú prenasledovať od momentu, ako sa večer uloží do postele. Už tri týždne čelí iracionálnemu strachu, že ho niekto zabije. Nikomu neotvára dvere, zriedkavo odpovedá na telefóny a po byte chodí neustále s kuchynským nožom. Všetko sa zmení vo chvíli, keď mu jeho agentka Clair (Clare Higgins) dohodne schôdzku so záhadným hollywoodskym producentom, na ktorú ale nemá nič čistého na oblečenie. Minúty bežia a jeho paranoidná myseľ pracuje na plné obrátky. Jack musí vyjsť na ulicu medzi ľudí do práčovne a po prvýkrát čeliť svojej nočnej more - práčkam. (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (54)

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Britové umí, jako nikdo jiný! Stylově ujetý a podivnostma překypující počin s vynikajícím Peggem. Naprosto nepředvídatelnej děj odvyprávěnej s jistou opatrností (to aby se někteří nezačli podivovat, že je to až moc ulítlý). Avšak i přesto působí děj tak nádherně roztomile (to ta loutková část), hororově, příjemně a chaoticky že je až s podivem, že se tyto části dokáží tolerovat navzájem. Inu směsku všeho najednou dokáží ukočírovat a takto fantasticky podat jen Britové. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film, one man show Simona Pegga. Dokavaď běhá ve slípkách, zívám, nudím se a vůbec nevím, co si myslet, nic mě neosloví, snad jen sušení prádla, nebo vizuální stránka celého filmu, jakmile oblékne kabát a vyběhne do prádelny, nestačím se divit a sem tam se i pousměju. Pořád mi ale zůstává jen vizuálně zajímavá podivnost, jejíž hlavní hrdina je prostě paranoidní magor, kterého chcete spíš profackovat, než že byste se s ním smáli. 40% ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle filmem to Simon Pegg vážně zabil :-) Aneb jeden takový docela normální den v životě člověka, který má ze strachu z vlastního stínu astmatické záchvaty (taky byste je měli, nechat vás jako malé dítě vaše matička samotné v prádelně). A Fantastic Fear of Everything není filmem pro každého a i ti, které osloví, na něj musí mít chuť a náladu. No a jelikož u mě se to tak nějak sešlo, jsem si tento především vizuálně vydařený snímek opravdu užil (i když za to může i má slabost pro komediální stránku věci Simona Pegga (kterej je jako krutopřísnej raper fakt bezkonkurenční)). Doporučuje devět z deseti paranoiků ;-) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg se stává více a více známým hercem/komikem. Jako jeho fanoušek a milovník Velkovlaku a "Cornetto" trilogie jsem se opět těšil na skromnější film MADE IN UK. Samozřejmě je nyní vidět v sérii Mission Impossible a Star Trek. FFOE je jeho one neurotic man show. Pokud by se film odehrával jako jeho první polovina, tak bych to ani nedokoukal. Simon Pegg zavřený sám v bytě a má strach i ze svého stínu a neustále si mluví pro sebe. No tohle bych tipoval na divadelní hru, ale ne na film. Naštěstí se film v druhé polovině láme a náš hrdina vyjde z bytu. Pak se to neskutečně rozjede a scény ve sklepě vytáhly film vysoko. Osobně se mi i líbily animované prvky. Simon Pegg je i nadále jeden z nejtalentovanějších herců/komiků současnosti a rád budu sledovat jeho další projekty a filmy. Samozřejmě nejradši mám spolupráci Frost,Pegg,Wright. Nadprůměrná lahůdka, která má hořký začátek, ale má sladký dojezd. Hodnocení OST: Hudba skvěle podkreslila útrapy hrdiny. 7/10 ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu mě celkem nudila - bylo tam pár zajímavých momentů, ale nic, co by mě donutilo se zaujetím sledovat dění na obrazovce, nedej Bože se hlasitě zasmát. Pak to začalo být trochu vtipný a nabralo to zajímavější otáčky, největším (veselým) překvapením pro mě byl rapující Pegg. Ale nepředbíhejme a neprozrazujme, co se stane :) Holt jednou se Simonovi film povede, jednou ne, no a jednou za čas natočí něco jako A Fantastic Fear of Everything. 65% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se převážně ve studiu Shepperton a pár scén bylo natočeno v londýnských ulicích. (Terva)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sitges 2012. (Terva)
  • První nízkonákladová britská produkce podpořená společností Pinewood Studios. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama