Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jim Belushi v jeho najlepšej role. Preto ho mám rád vo vážnych snímkach a nie ako komika. Tento dej príjemne odsýpal, akcia je tak akurát a nenájdete tu žiadne megalomanstvo, alebo priblblý americký pátos, ktorý v iných filmoch nezachránia ani známe tváre. V rámci žánru skutočný nadpriemer a to nemyslím len TV tvorbu. 2. svetová vojna, rozľahlá púšť, jeden americký tank, málo vody, jedna studňa, veľa Nemcov. V skutku slušná vojnová snímka. Hlavnou osou príbehu je boj o vodu. Tá tam má svoju strategickú úlohu. Človek by si mal vôbec uvedomiť, ako je táto tekutina vzácna, aj keď jej má nepreberné množstvo. Film Sahara je prevažne dobrodružným vojnovým príbehom a tvorcovia v ňom nerobia z hlavným predstaviteľov falošných akčných hrdinov. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Něco jako vzpomínka na prastarou, pouštím pískem dávno zavátou báji ... vzpomínka zasazená do reálií Druhé světové. Má v sobě cosi magického, co spolehlivě přebíjí nejen vysoce nepravděpodobné skóre finální bitvy, ale i jakékoli další kritické připomínky, které byste snad mohli mít. Jakoby právě Sahara byla tím pravým místem pro neokázalé hrdinské činy ... a snad i pro zázraky, neboť osudy všech, kdož se na jejím výsostném území ocitnou, píšou do nestálých písečných dun jen slunce a vítr. ()

Reklama

Machrovic

všechny recenze uživatele

Todle není béčko, ale céčko. Po polovině jsem to zabalil a šel spát. Už mi ti hrdinní amíci lezou vážně krkem. Z historického hlediska totální blbost, protože první zástupci armády nejsupermachrovitějšího národa vstoupili na půdu Afriky až v listopadu 1942 v rámci operace Torch. Nejlepší je, že britský velitel poslouchá amíka jako hodinky ač má vyšší hodnost! Asi pochopil, že jediný, kdo je může zachránit je velký syn velkého národa. Fuj! Dvakrát fuj! ()

Oxik49 

všechny recenze uživatele

Typická amerikánská válečná slátanina o hrdinných Američanech a ublížených spojencích a zlých tupých fašounech a náccích. Američani, Angláni, Frantíci, zajatej Ital a Němec a jeden bubák společně tábořej u vyschlý studny, kterou bráněj před Afrika Korpsem podnikajícím davové útoky po vzoru Sovětů. Chvílemi jsem nevěděl, jestli brečet, nebo se smáti. Pro někoho to však jistě bude slušné odreagování. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

TV film, ktorý vyzerá lepšie ako niektoré kino filmy. Prekvapivo dobrá réžia, ktorá dokázala zachytiť atmosféru danej situácie, výprava vôbec nevyzerá ako keby stala pár korún, akcie sa dajú vychutnať, dej tiež nie je zlý, herecké obsadenie moc hviezdne nie je, ale James Belushi to zvládol výborne. Skratka film, ktorý ma atmosféru, hlavnú hviezdu a na oko dobre vyzerá. Jeden s mala vojnových púštnych filmov, ktoré sú dobre a priznám sa, že film ma pripútal na celú stopáž a nebolo to len cigaretami Jamesa Belushiho :-) 85% - 4* ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)
  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)
  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)

Reklama

Reklama