Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou teenagerů, spřízněných duších, které společně hledají únik před traumatizujícími životními událostmi ve vlastním světě „svého lesa". Silné vzájemné pouto je přitom tak křehké a návrat do reality tak bolestivý. Dokumentarista Dom Rotheroe chtěl ve svém hraném debutu zachytit intenzitu a intimitu vztahu hlavních hrdinů, proto se rozhodl pro ruční digitální kameru, kterou vedl Robby Müller, zkušený holandský kameraman, jenž točil s režiséry, jako jsou Jim Jarmusch, Wim Wenders nebo Lars von Trier. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (82)

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Ten film je nádherný, ale nevěřím, že lidé jsou schopni v něm tu krásu nalézt. Je výborně natočený a především skvěle kamerově zpracovaný. Téma je to nejúžasnější, jaké si já umím představit - vtah dvou lidí, který se neúprosně vzdaluje atributům lidské civilizace. Ti dva chtěli být jen přátelé, ale city je přetavily v jedinou bytost. ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Emocionálne na cucky ma trhajúci príbeh vzťahu Toma a Jessicy úspešne odoláva smetisku spoločenských banalít, agresií, recesií a povrchných flirtov anglických teens. Celé to akoby tiahne do nejakého postmoderného poňatia shakespearovského kopanca do zadku. No proste naprostá filmová mágia. Paralela nejakého mystického zákona Love story a poriadnej milovačky prekladanej traumatizujúcimi životnými udalosťami, nastavenej až halucinogénne (najmä keď v kine čerstvo nalakovali parkety). Dom Rotheroe vykresluje tým najrealistickejším spôsobom maximálne introspektívne pôsobiaci svet. Bez srandy píšem, že tu ide o jedno z najgeniálnejších, najosobnejších a najemotívnejších diel modernej kinematografie! Howk (viac info o filme tu) ()

Reklama

noby 

všechny recenze uživatele

Krásný film o dospívání a vyrovnávání se s pravidly světa, do kterého se máme zařadit, a hledání správné cesty mezi extrémy. Slabší film o vyrovnávání se se znevýhodněním oproti očekáváním. Slabší forma, příliš suplující emoce protagonistů a příliš je distancující od normy, na druhou stranu silná v intimitě. Zato množství opravdu silných momentů. Celkově film, který určitě stojí za zhlédnutí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Úchvatný snímek po všech stránkách: skvělý scénář, profesionální režie, snaživí herci. Všemu ještě napomáhá vizuál ruční digitální kamery, díky které se divák ocitá jen pár metrů před hlavními protagonisty tohoto působivého dramatu. Příběh je vlastně takovým psychologickým studiem mladých lidí, kterým normální život nenabízí uspokojení (v případě Toma je pointa až děsivá) a hledají tak útěchu za hranicemi svého domova. Podmanivé každým záběrem. Dojemné, krásné, neskutečné! Viděno dvakrát a jistojistě ne naposledy. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Ty školní uniformy důvěrně znám. Za mých dvou let života v Anglii byly poblíž našeho domu hned tři školy. Možná jsem mohl potkat i Jessicu a Toma, jak hned po škole utíkají do lesa, ukrýt se před zlým a lhostejným světem. "Nebolí to, když nechceš!"... "Hodný les. Stromy, Tom a Fi... Dvojčenství“ ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama