Reklama

Reklama

Kurýr

(seriál)
  • Francie Le Transporteur - la série (více)
Z natáčení  - Chris Vance, Adam MacDonald, Nathaniel Méchaly, Andy Mikita, Andrea Osvárt, Delphine Chanéac, Mike Dopud, Rachel Skarsten, Brad Turner, Hannes Jaenicke
Kanada / Francie / USA / Německo, (2012–2014), 19 h 2 min (Minutáž: 45–52 min)

Hrají:

Chris Vance, François Berléand, Delphine Chanéac, Andrea Osvárt, Andrew Martin-Smith, Eric Canuel, Rachel Skarsten, Joseph Kell, Julian Richings (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Frank Martin pracuje jako kurýr. Doručuje a nikdy se na nic neptá. Přijede na smluvené místo, vyzvedne zásilku, ať už je to věc nebo člověk, a bezpečně ji doručí, kam má. Zakládá si na pověsti profesionála... (TV Prima)

Videa (1)

Z natáčení  - Chris Vance, Adam MacDonald, Nathaniel Méchaly, Andy Mikita, Andrea Osvárt, Delphine Chanéac, Mike Dopud, Rachel Skarsten, Brad Turner, Hannes Jaenicke

Recenze (81)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Prvá časť ponúkla všetko , čo sme mali možnosť vidieť vo filmovej sérií. Takže vlastne nepriniesla nič nové. Je však dobré, že serial si netýči svoju vlastnú cestu, ale pridržuje sa už zaužívaného. Nove prvky ako operátorka, mechanik sú vítané a dovolím si povedať, že vedľajšie postavy pribudnú. Chris Vance dobrý, aj biť sa vie ( ale nemá ani Stathamovú postavu ani ten úškrn v boji ) aj sympaťák. Frank Martin v jeho podaní dostal trochu iný rozmer, ale základ ostal. Som zvedavý, ako sa serial bude vyvíjať. Ale oplatí sa to pozerať, už len pre tie ženy a autá. Zatial 3 z 5 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Strašlivě televizní. A strašlivě slabé dvě hvězdičky. Deset cípů, z nichž minimálně sedm připadá na choreografii akčních scén, kterou nachystal Cyril "Spiderboy" Raffaelli. Ta nepostrádá efektnost, ani důmyslnost. Co je ale horší, téměř nikdy si nevychutnáte v podstatě žádnou akci dosyta, neboť ji zabírá špatná kamera a hlavně vše opětovně hnojí prasostřih. Průměrnou délku záběru v akčních scénách odhaduju na 0,3 sekundy. Totéž platí u automobilových honiček. Proč se musím dívat, když nějaká kára driftuje, na detail jejího předního kola?? Proč si nemůžu vychutnat průjezd zatáčkou se záběrem na celé auto?? No a to střílení, ježišikriste, stovky kulek se sypou z pěti metrů na tu audinu a ani škrábanec, ani jedna díra v čelním skle, prostě nothing. A taky mě vytáčí ty střihy v parkourovských naháněčkách (viz druhý díl to šplhání po balkónech, 4 vteřiny a byl v nejvyšším patře, jděte do prdele). Prostě všechno ukázkově televizní, ukázkově seriálové. Hlavní představitel má ve svém pokojíčku vylepeno sedmdesátosm plakátů Jasona Stathama, bohužel se mu ničím ani zdaleka nepřibližuje. A taky mu toho moc nevěřím. V posilovně asi někdy byl, ale v těch soubojích se mu vlastně muselo pomáhat střihem, škoda, že si tu hlavní roli nestřihnul sám Raffaelli. S každou další epizodou se mi chce ubrat jeden cíp hvězdičky, ale za tu chorču tu ty dvě nechám... kvůli ničemu jinému (ještě kromě té rajdy z prvního dílu) to nedoporučuju... ()

Reklama

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

1 serie upřímě nic moc... spíš nic než moc. Jako že nehodnotím představitele kurýra (jako že ten nejnovějiší Restart dle mého dopadne ještě hůř) problém není ani tak ze scénářem - charakters, nějaký příběh tam je... ale spíš s tím co Frank řeší. Tedy velmy podprůměrné záporáky, případy na které by v poho stačil nějaký běžný hiperaktivní policajt.... a v jednom kuse někoho zachraňuje. V podstatě tenhle seriál porušuje uplně všechna Frankova pravidla kterými se tak nějak přestává uplně řídit a z cihlou na plynu se řítí s célím scénářem rovnou do propásti. Nadruhou stranu 2 série to docela slušně nakopla... "trochu" (P.Vašut mě dost pobavil. :D) Jsem zvědavej jak to tentokrát dopadne. Čekám kulervoucí finále... i kdyby měl franke "znovu" zařvat! Kuly tomu že 3. série nejspíš už nebude... :) Jako že nekulervoucí závěr té 2... hovoří v přání pánů scénáristů opačným dojmem. :D ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Do s01e02. Nepokračujem. Inak, brutal jak v akoby klasicky nemeckom seriály všetci francúzskym prízvukom šušlú anglicky. // Pilot: Des. Umelý úvodný dialóg. Naháňačka po rovnej úzkej ulici. Prestrihy na točenie volantom, mačku na okne a odlesky na dverách auta. ´Hláška´ o jednom z pravidiel. Frackovitá mladá žena. Prsia. Zadok. Neustále sa meniaci makeup tam a späť. Jedna z dvoch bitiek stojacich aspoň za zmienku. Prsia a ďalšia verzia makeupu. Dekódovanie programu a ďalších 5 úkonov pomocou ladného a pomalého zmačkutia dvoch kláves... a tak ďalej. Scenár, réžia, strih a ešte aj hudba iritujúce. Šancu e2 dám len kvôli Vancovi, ktorý sa mi inde páčil. ()

ac1976 odpad!

všechny recenze uživatele

Niektoré postavy by mali ostať na filmovom plátne a netrepať sa do televízie. Vance hrá asi z donútenia, ináč si ten jeho kyslý prejav neviem vysvetliť a od odpadu to zachránila len bojová choreografia. Aj v tej je však Vance taký uveriteľný až strach (porovnať so Stathamom). Ukážka sračkovosti: časť o 3 kufríkoch! Po zhliadnutí ďalšej série musím upraviť komentár aj hodnotenie! Zo sračky sa stala SUPER sračka a o tej dnes populárnej tzv. politickej korektnosti ani nehovorím! To sa ešte vážne nájde niekto kto má chuť zatracovať Majora Zemana???! ()

Galerie (280)

Zajímavosti (12)

  • V štvorkolesových hlavných úlohách sú obsadené prevažne nemecké značky ako Audi, Mercedes, BMW a pod. (Kefas21)
  • Hned ve 3. dílu 1. série "Generálova dcera" se filmaři dopustili záměny aut. Kurýr (Chris Vance) má ochránit dceru bývalého amerického generála. Ta nastoupí a jede ve starším taxíku, mercedes model E, aby u hotelu, ve kterém se má sejít s otcovou pobočnicí, vystoupila s novějšího modelu E. (Paity)
  • V 1. epizodě 1. série s názvem "Trojský kůň pod kapotou", poté co Frank (Chris Vance) dobojuje v hotelu a vrací se k Trině, lze na okamžik zahlédnout v pravém rohu mikrofon. (JackBurda)

Reklama

Reklama