Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie musí vyšetřit krádež v obchodním domě a vraždu mladého řidiče. Jako důležitá indicie jim poslouží fotografie ženy se sponou z bílé slonoviny... (TV Prima)

Recenze (56)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Konec 50. let ještě trochu doznívá, ale přeci jen už je znát směřování tohoto žánru zase někam jinam. Vyšetřování je v plném proudu a divák sleduje počínání kriminalistů. O nějakém napětí nemůže být vůbec řeč, ale to neznamená, že by měl být tento snímek nějak špatný. Postupné odkrývaní faktů a dávání různých střípků dohromady. Prostě klasická česká detektivka. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Všední detektivka, nezajímavá, bez šťávy a elegance. Mac Frič se zoufale pokoušel vrátit k milované práci, k filmové režii, všemi způsoby, mnohdy za cenu větších či menších kompromisů. V tomto případě přišla veškerá snaha vniveč, ale vina neleží ani tak na Fričovi, jako spíš na scénáristech, kteří sesmolili veskrze průměrný příběh z obchodního domu. Právě tak neatraktivní je také herecké obsazení, v němž můžeme ovšem zaregistrovat alespoň též sesazeného Oldřicha Nového v poněkud průhledné záporné figurce člověka byvšího. Mnoho ten film ovšem nenabízí. ()

Reklama

Zloděj kol 

všechny recenze uživatele

Kriminální příběh o loupežích v obchodním domě je sice reálný, podstatně hůř je na tom ale samotný průběh vyšetřování. Mladý zbrklý vyšetřovatel je vychováván starším kolegou k přátelství a důvěře k lidem, toť hlavní myšlenka celého filmu. Bože Macu...! Měl jsi tohle zapotřebí? Vždyť jsi sakra natočil Třináctý revír? Kde je Tvůj vkus a smysl pro příběh? Navíc Čestmíru Řandovi vyloženě neseděli ryze kladné role a Oldřich Nový ve dvou záběrech jako černá skvrna socialistického zřízení? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Krádů všeci“ za komárů nic neobvyklého. Příběh samotný mě nějak zvláště nezaujal, zpracování taky nebylo z nejlepších – viděl jsem z té doby mnohem propracovanější detektivky. Ale mělo to celkem slušné herecké obsazení a ani závěr nebyl vyloženě marný. Brzobohatý se tu moc neohřál, Řanda starší si nevedl špatně. No jako kulisa k obědu se to dalo přežít, ale doporučovat to nikomu nebudu. "A hodinky s vodotryskem by jsi nechtěl?"... ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

No jo, asi tato detektivka byla na objednávku, neboť se muselo ukázat, jak strašně "škodila" naší republice bývalá šlechta. To, že jsme jim my vzali obrovský majetek, to se jaksi ponechalo stranou. Ale že si někdo chtěl vzít zpět, co mu kdysi patřilo, tak to byl průser. Neříkám, že to je správné : krádež zůstává krádeží a to na obou stranách zainteresovaných. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film bol natáčaný v Prahe a Radotíne. (dyfur)

Reklama

Reklama