Reklama

Reklama

Maniak

  • Francie Maniac (více)
Trailer 3

Film Maniak je Jackem Rozparovačem 21. století odehrávající se v současném Los Angeles. Maniak je novým zpracováním kultovního filmu, který je mnohými označován za nejlepší thriller všech dob - intimní, obrazově odvážný, psychologicky komplexní a hluboce děsivý výlet do noční můry vraha a jeho obětí. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (589)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIKDY NEPOCHOPÍTE, CO NAVZÁJEM CÍTÍME“...... /// Že Frodo dokáže bejt dokonalej zmrd věděl už Robert Rodriguez. Erotický hrátky, krvavý dohry a cesta do uchylákovi duše (teď už ale opravdovská!). Hlavním tahák nechť není E. Wood, ale zajímavej úhel pohledu a krvavá filmařina. Škoda, že si příběh pomáhá drobnejma ,,lapsusema“ – mohla bejt ta čtyřka přesvědčivější! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že sbírat ženský skalpy není zase tak těžký. 2.) Nechápu, proč E.Wood nehraje v romantickejch komediích. 3.) Často jsem přemýšlela, jak bych asi dopadla, kdybych sáhla Frodovi na pytlíka. 4.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nešťastně zamilovaný obrázek sériového vraha přímo z pohledu jeho očí. Vidíme sled vražd v L.A, šílenství uvnitř mysli, střípky z backstory. Krve a skalpování je tu plno, ale není to tak prvoplánové, není to ten dojem, který si odnést. A jelikož se jedná o artový film, nebýt tam tolika krve a skalpování, čepelí skrz čelist, asi bych se hodně rychle unudil. Ale takhle... rozhodně zajímavý počin v tomto okrajovém subžánru. Elijah Wood potvrzuje bizarní fakt, a to že se dobře hodí na dvě role - ztrápeného hobita a zvrácenou lidskou bestii. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Upřímně přiznávám, že mě tahle „řezničina“ výsostně bavila. Kamera zajímavá, udávala tempo a já se tak nestihla nudit. Trošku mě mrzelo, že se ten modrooký hobítek moc neukazuje před kamerou, ale to mě vynahradily odrazy, které mě v jistých momentech od srdce rozesmály. Naopak jeho monolog se svým vnitřním já, mě zase slušně dostával do deprese. Vždyť on to byl vlastně chudáček, který měl díky své mamince zvláštní koníček. Taky jsem té slečně z metra záviděla vlasy, že bych ji skalpovala :o) Pro mě celkově milé překvapení, prezentace, hudba, obsah. Pro mě zábavný kousek, trošku ujeté psycho, ale já se nenudila :o) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Má to vcelku dobrou atmosféra, je to originálně natočený a i příběh o šíleném zabijákovi je poměrně zajímavý. Nicméně mně úplně nesedla právě forma, kterou to je natočený. Takový ten umělecký styl moc nemusím. Navíc si jsem celkem jistý, že mi tento film v paměti dlouho neutkví. 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Druhý projekt Khalfouna s Ajou, a jak jde vidět, klukům tahle spolupráce svědčí. Maniak je totiž překvapivě stejně tíživý a depresivní jako Lustigův předobraz z roku 1980. Brutalita je tu na vysoké úrovni, avšak hlavní zbraní je napětí, které divákovi nedá ani na chvíli oddech. Největší zásluhu na tom má důmyslná kamera, co nám umožní prožít celé to peklo skrz oči psychopata. Divák už není pouhým svědkem jeho běsnění, ale přímo samotným aktérem. Společně dýcháte, společně vraždíte. To byl od tvůrců skvělý tah. Elijah Wood sice možná nedosahuje Spinellova maniakálního herectví, ale bohatě to vynahrazuje barvami hlasu nebo pouhým dechem. Trochu mě zamrzela scéna v metru, ta v originálu zůstala nepřekonána. Avšak závěrečný propad do hlubin absolutního šílenství nemá chybu. Těžká deprese, ale kvalitní! P.S. Velké plátno tomu nesmírně sluší, kor když jste v sále úplně sám :) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Fanouškům původního filmu se nelíbilo, že se na roli Franka vybral Elijah Wood, zdál se jim příliš pohledný a atraktivní na sériového vraha. (Polgedney)
  • Figurína manažérky má iné vlasy, ako keď ju Frank (Elijah Wood) oskalpuje. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama