Reklama

Reklama

Maniak

  • Francie Maniac (více)
Trailer 3

Film Maniak je Jackem Rozparovačem 21. století odehrávající se v současném Los Angeles. Maniak je novým zpracováním kultovního filmu, který je mnohými označován za nejlepší thriller všech dob - intimní, obrazově odvážný, psychologicky komplexní a hluboce děsivý výlet do noční můry vraha a jeho obětí. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (589)

juta 

všechny recenze uživatele

Maniak mě neoslovil, žádný zázrak jsem tu neviděl a ta hudba to hodně podělala, vůbec se mi nelíbila a byla strašně nemoderní, vyměnil bych jí spíše za tu klasiku, jen Goodbye Horses mě zaujala. Je to pohled do choré hlavy maniaka v podání Elijaha Wooda. Přidávám alespoň jednu hvězdu za tu kameru z pohledu první osoby. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po dlouhou dobu jsem si film dost užíval, jakkoliv to zní zvrhle. A právě tak se dá definovat vlastně celý film. Způsob snímání, „atmoška“, vcelku psycho hudba (anebo naopak normální, ale zase v kontrastu s danou scénou, viz „Ave Maria“ pasáž), vyžívání se v brutalitě, krvi a nahotě, docela vymazlená práce maskérů a v popředí toho všeho hlavní hrdina s překvapivě slušně rozpracovanou psychologií (a minulostí), která diváka „skoro“ svádí k fandění (navíc, postupně si člověk plně uvědomuje, jak skvělým castingovým tahem bylo vybrání právě představitele Froda). V čem je tedy háček? Když pominu zbytečně vyhrocené vyústění výše zmíněné „Ave Maria“ pasáže, šlape film jako dobře promazaný stroj až do poslední cca čtvrthodinky. Pak už to jde s každou další minutou čím dál víc do háje a u scény na posteli jsem se už musel regulérně začít smát. Což mi ale přijde jako strašná škoda, když měl Maniak tak výborně „najeto“. Vzhledem k těm 3/4 filmu dávám ovšem ještě slabší 4*. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Film sa v prvej štvrtine vyfarbí ako samoúčelná krvavá nechutnosť, diváka odpudí a potom sa mu k nemu ťažko hľadá cesta späť. Dosť mu v tom ale pomáha postava fotografky Nory Arnezeder, ktorá do psychedelického hnusu vnesie normálnosť a ľudskost. Temno a čistota sú vďaka nej vyvážené a dozvedaním sa príčin pošahanosti rozparovača Elijaha Wooda sa z repulzívnej vyvražďovačky stáva napínavá thrillerová dráma. Oproti brakovému osemdesiatkovému originálu záslužný posun do áčkových vôd, so zachovaním explicitnej krvavosti a brutality. Originálne vďaka POV snámaniu očami rozparovača a hlavne šialenému (ale fantastickému!) elektronickému soundtracku. Bizardnosť, za ktorú buďme radi, že dopadla ako dopadla. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když je matka coura a syn je toho odmalička svědkem, pak to nemůže dobře dopadnout. Z malého hobitka tak vyrostl sběratel ženských kadeří, a proto se divák dočká veselých momentů, jakými jsou skalpování, přetnutí achilovky či přesný úder sekáčkem na maso. Není to mnoho, ale vše vyvažují tajemné figuríny a zvláštní atmosféra strachu, obav, chtíče a halucinací. Vybaví se Šmírák z roku 1960 a samozřejmě původní film z roku 1980, který mě bavil o něco více. Nebavila mě místy prasácká kamera. 3,5* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIKDY NEPOCHOPÍTE, CO NAVZÁJEM CÍTÍME“...... /// Že Frodo dokáže bejt dokonalej zmrd věděl už Robert Rodriguez. Erotický hrátky, krvavý dohry a cesta do uchylákovi duše (teď už ale opravdovská!). Hlavním tahák nechť není E. Wood, ale zajímavej úhel pohledu a krvavá filmařina. Škoda, že si příběh pomáhá drobnejma ,,lapsusema“ – mohla bejt ta čtyřka přesvědčivější! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že sbírat ženský skalpy není zase tak těžký. 2.) Nechápu, proč E.Wood nehraje v romantickejch komediích. 3.) Často jsem přemýšlela, jak bych asi dopadla, kdybych sáhla Frodovi na pytlíka. 4.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Celý film byl natočen za 4 týdny. (Polgedney)
  • Fanouškům původního filmu se nelíbilo, že se na roli Franka vybral Elijah Wood, zdál se jim příliš pohledný a atraktivní na sériového vraha. (Polgedney)
  • Celé jméno hlavního hrdiny je Frank Zito (Elijah Wood). (Scelleton)

Reklama

Reklama