Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (190)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Možno je to iný "Ip Man" práve vďaka väčšej dávky emócií, možno už to nie je (pre niekoho) tak výnimočný "Ip Man" ako v predošlých troch častiach, no presto všetko, drží v rukách veľmi silné "karty". Na Mike Tysona ako herca sa spočiatku pozerá veľmi zvláštne, no samotný snímok, poprepletaný viacerými vetvami rôznych príbehov nijak nenudí. Na svoje si divák príde nie len po citovej stránke, ale i adrenalínovej. O lacnom počine teda nemôže byť ani reč (!), a keď sa k tomu pridá množstvo kvalitných súbojov v nápaditých choreografiách, tento kung fu počin len sťažka vo fanúšikovi bojových umení vzbudí sklamanie. Pred pár dňami som videl podobný snímok "Black Belt", no a verte neverte, najmä vďaka nemu koketujem s myšlienkou, že by si "Ip Man 3" možno zaslúžil aj vyššie hodnotenie. V spomínanom filme, vedenom v podobnom duchu dokazovania, "kto je lepší a kto nie", je totiž minimálne o dve tretiny menej bojových scén, pričom rozhodne viac obyčajných. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně veliké zklamání. První dva díly série o Ip Manovi jsem zhltal neuvěřitelným způsobem a těšil se na pokračování. To se bohužel tvůrcům úplně nepodařilo a dle mého názoru vrhá nepříjemný stín na předchozí filmy. Pokud budeme hovořit o akční stránce filmu, tak ta je naštěstí naprosto v pořádku, akce je rozmanitá, choreografie opět velice zajímavá a tuto část filmu si můžete opět užít. Co značně pokulhává, je příběh. Nebo jinak řečeno dějová struktura. Naprosto vůbec nejsou jasné motivace jednotlivých postav a proč dělají, to co dělají. Daná situace nějakým způsobem vyeskaluje, často se nevyřeší, ale daná postava už tam dále není. To potkalo například Mika Tysona, která je ale jinak tak hrozný, že je to možná i dobře. Dalším mínusem je, že tvůrci dotlačili Donnieho Yena do více lidských hereckých póz, kde on prostě není tak suverénní. Celkově tak Yip Man 3 působí jako hodně zvláštní guláš s kvalitními akčními scénami. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Pan Ip Man potřetí a dost už !!! Protože tenhle třetí díl, je asi nejlepší ze všech a uzavřelo se to víc jak důstojně, takže pokavaď se na pana Ip Mana ještě bude sahat, mohlo by ses stát, že by začal ve svém hrobě rotovat a prokopat se až do Ameriky. Z traileru sem měl teda taky tu husinu, ale jinou než by jste čekali, obával sem se leteckých soubojů a brkáním na loutnu jako je v Tygříkovi a Dračíkovi a v tom že to celé bude působit směšně jako ty dva předchozí díly. Navíc v traileru byli i scény které byli v předchozích filmech, deset vs jeden, nástup početné holoty na pana Ipa, mrzutí učitelé kteří budou co si povídat o tom, že tento styl zde prostě nebude a že tedy dáme férovku. No ono je to i ve filmu, ale kupodivu to je úplně jinak a končí to i jinak, než to bylo předchozích filmech. Takže to bylo velice milé překvapení, že se tvůrci rozhodli jít tou rozumnou cestou . Ale asi nejvíc mně děsil, ten největší černoch, který kdy chodil po téhle planetě, ano bavíme se tady o panu Mike Tysonovi. Mike Tyson je úplně brutální zbíječka a dá panu Ipovi slušnou nálož. Souboje sou tedy velice dobré, i když mám tu jednu připomínku, ten úplně závěrečný souboj, byl oproti těm předchozím takový fádní, které působily buď monumentálně (Tyson) a nebo měli strhující akční nápady (vrah). Takže sou tady dva souboje davové, pak čtyři jeden na jednoho a je škoda že ten závěrečný souboj, je takový........no působí na víc, byť je mi jasné, že tam musel být aby bylo jasno. Co se týče příběhu, tak ten až na jednu věc,(ta byla fak smutná) zde hraje vedlejší roli a jde prostě o peníze, o moc a o to kdo je větší macho. Některé postavy tady taky vyloženě vadily ať už je to policejní inspektor, kámoši z ulice, ta učitelka která hned využila svoji šanci, takže kdyby nebyli, nic by se nestalo . A sem docela rád, že filmu dostal Max Zhang dostatek prostoru, to je prostě pan ředitel a ta příběhová část mi sním dokonce sedla víc, než ta s panem Ipem, takže Max Zhang si zaslouží vlastní film, kde to úplně s přehledem dá, má charisma a jeho styl Bak Mei je perfektní a dokonale zničující. PS : A jelikož skoro ke každému svému komentu prsknu nějaké to hudební video, tak tady to nemůže být vyjímkou https://www.youtube.com/watch?v=0yWPWBD6gqA schválně, jestli tedy dají tu čtyřku (snad ne) jestli se pak Ip neprorepuje do síně slávy !!! ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že s životem Ip mana už toto nemá nic společného (kromě jednoho faktu). Chabá dějová linka spojující jednotlivé souboje slouží k výchově (které je to pravé Wing Chun), a vlasteneckému apelu (to byla doba, kdy Hong Kong ovládali bílí - tedy západní, ať neopomenu Tysona - ďáblové). Na druhou stranu souboje jsou plné odkazů, ať už na Bruce Lee - one-inch punch, "be like water" , a na jeho taneční schopnosti, či na Tysonovu schopnost knokautovat soupeře v prvním kole (dávám ti tři minuty). A právě za ty souboje si trojka ty čtyři hvězdy zaslouží, protože jsou vždy přehledné a uvěřitelné, i když Yen likviduje třeba v loděnici desítky statistů. A upřímně, co bychom dali za to, kdyby třeba John McClane se takto kvalitně opakoval, místo toho, aby tancoval na stíhačce. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování Ip Mana dostalo nakládačku v podobě výměny režiséra a scenáristy. A je to vidět. Příběh nedává ani elementární smysl a vypadá to, jako by se u něho střídali líní scenáristi jako na běžícím pásu. Ip Man bojuje v první půlce se zvůlí "amerického imperialisty" v podobě Mike Tysona, který touží (proč proboha?) po získání budovy místní školy. Mistr a jeho žáci ji s pomocí tajemného drožkáře brání... tedy až do doby, kdy ji neubrání. Pak už najednou škola nikoho nezajímá a po jednom nedokončeném zápase zmizí ze scény i padouch Tyson. Drožkář mezitím zmlátí Ip Manova kamaráda, aniž by se kdo dozvěděl o tom, kdo byl pachatelem, což ale ve výsledku taky nikoho nezajímá. Žena hlavního protagonisty totiž dostane rakovinu a jako poslední přání si - zcela v rozporu s dosavadním odporem k bojovým uměním - přeje, aby její manžel přijal výzvu na souboj od drožkáře. A pak to skončí. Bohudík. Pokud je něčím třetí díl zajímavý, tak je to plné přiznání propagandistického záměru celé série. V prvním díle to ještě není tak vidět, protože místnímu divákovi chybí kontext, ale Ip Manův životopis je přiohnut, aby se stal symbolem boje proti japonské válečné okupaci. Z druhého dílu to čouhá o něco zřetelněji, neboť hlavním protivníkem hrdiny (a tedy i čínského lidu, sic!) je britský boxer v době koloniální nadvlády. Ovšem ve třetím díle se už nešetří slovy jako "americký ďábel", takže ideologická masáž může propuknout naplno. Samozřejmě bojová choreografie s Donniem Yenem v čele (mimochodem jediným opravdu slušným hercem celého snímku) je pořád skvělá, což je ale taky jediný důvod, proč tomuhle kousku věnovat pozornost. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Film sa odohráva v rokoch 1959 – 1960. V tom čase mal už Ip Man 66 respektíve 67 rokov. (ywo666)
  • Thajským bojovníkom, ktorý ovláda Muay Thai bol Sarut Khanwilai. Tento thajský boxer sa objavil aj vo filme Skin Trade (2014), po boku svojho vzoru, ktorým je Tony Jaa. (MikaelSVK)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával v Hong Kongu, jeho natáčanie prebiehalo v juhočínskom meste Fo-šan. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama