Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (165)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Too much sugar, ale fakt, že se to podstatný skutečně stalo (a pak v průběhu 14ti let ještě 8krát), to v mých očích povýšil z přeslazené, naprosto předvídatelné limošky, na vlastně celkem zajímavou succes story, která došla zasloužené pozornosti. I tak si ale neodpustím nenapsat, že: 1. bych si o tom raději přečetl třísloupcovej článek na patnácté straně deníku Sport, 2. když už to natočili, tak to nemuseli tak natahovat, 2. nehrát v tom áčková hvězda typu KC, tak po tom neštěkne pes, 3. to bylo v mnoha směrech přikrášlený, a to tak, že hodně, 4. mimo McFarland to byl, je a bude okrajovej, poměrně bezvýznamnej sport, 5. by ti kluci trumfli rodiče v délce studia i bez běhání. Prostě proto, že se změnila doba, a v jejich případě dost možná i občanství. Nebyl to vysloveně špatnej film, ale vysloveně dobrej teda taky ne. Hollywoodská konfekce, nic pro fajnšmekry, nic pro mě. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

110% klišé, až to možné nie je. Predstavte si ten najšalónovitejší storyline aký môže byť a máte McFarland. Viete odhadnúť ďalšiu scénu, zápletky, záver...všetko. Pre takúto rolu nemôže byť klišoidnejšia voľba ako rutinér a "dobrý ujco" Kostner, atď, atď... Tak rutinné a politicky korektné až to bolí!!! Ale rutina nemá len negatívne konotácie a preto aj tento film je napriek zabijáckej stopáži vlastne fajn:))) ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner + film o sporte = samostatna kategoria, ktora uz roky funguje a vysledkom je vzdy film, ktory stoji aspon za jedno pozretie. A to aj v takomto naivnom prevedeni jak z produkcie od Hallmarku. Pardon, tentokrat to produkoval Disney, co je podobna kategoria. :) Takze sa dockame maximalnej davky klise a cely cas sa hra na istotu bez nejakeho originalneho ozvlastnenia. Tym jedinym netradicnym prvkom je len samotny sport. Ale to nevadi lebo to klise funguje a charizma Kevina Costnera je dostatocne velka, aby utiahla aj takyto tuctovy pribeh, takze vo chvilach, ked to malo dojat, tak som bol dojaty. 3* davam preto, lebo miestami tam boli hluche pasáže, ktore mi pripadali zbytocne a skratenie filmu o takych 20 minut by mu prospelo. Edit: nahodou som to videl druhykrat v TV a bavilo ma to snad este o kusok viac ako prvykrat. Minimalne som sa tentokrat ani na chvilu nenudil. 6/10. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Klasické sportovní drama ze školního prostředí se vším dobrým i špatným co k tomu patří. Trenér White musí bojovat s předsudky, aby nakonec pochopil, že studenti z McFarlandu pro něj nemusí být jen lístkem k návratu zpět k lepšímu životu, ale že se zároveň může mnohé naučit od nich. Scénář pracuje s mnohými šablonami, s některými lépe, s jinými hůře. Pojmenováním trenéra a následným popichováním blokuje čtení o bílém muži, co přišel zachraňovat hispánce, to se podařilo. Smutné ale je, že v průběhu děje předsudky boří pomocí stereotypů. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Další ze zajímavých rolí pro Kevina Costnera,který ani po letech neztrácí nic ze svého kouzla a i hraní.Příběh party mladíku ze školy na pomezí USA a Mexika o tom jak se s novým učitelem rozhodnout založit tým přespolního běhu a tím se na chvílí vzdálit od svého těžkého života kde už jako malý musejí pomáhat rodičům na poli.Běh pro ně znamená možnost dosáhnout úspěchu ,který do té doby moc nepoznali.Costner zde hraje učitele co dřív trénoval americký fotbal,ale potom co je to jediná škola kde ho vezmou se po anabázi se zkouškou uplatnit fotbal i zde nabídne jako trenér přespolního běhu a tak se mezi ním a sedmi chlapci vytvoří silné pouto,které vede k mnoha úspěchům.Navíc je snímek podle pravdivého příběhu.za mě celkově 85% a pět hvězd. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama