Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 2

Recenze (165)

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj v krajne nepriaznivých pomeroch sa dá usilovnosťou a húževnatosťou vypracovať a niečo dokázať... Snímok síce neponúka nič nové, čo by predtým neponúkli iné športové drámy s Kevinom Costnerom, zato však pôsobí obvykle pozitívnym dojmom, športovým napätím a emotívnou bodkou. To všetko robí z tohto filmu príjemne strávený čas. 70/100 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Amíci tyhle sportovní filmy prostě umí. Podprůměrný tým se pod vedením Kevina Costnera zlepšuje nejen výkonnostně, ale i povahově. Komu tohle stačí ke štěstí tak si určitě pochutná. Přiznám se že i pro mě byl zážitek sledovat sedmičku kluků, kterak poprvé v životě vidí oceán a blbnou v něm. Na druhou stranu tady není vše jen parádní a například casting Costnerových dcer se moc nepovedl. Manželka je učiněný anděl, manžela ve všem bezmezně podpoří a on přitom není věčně doma. Zkrátka rodina především! Zkrátit film o dvacet minut, tak přihodím hvězdičku. Tohle není Danny Diaz! 60% ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Klasické sportovní drama podle skutečné události. Kevin Costner si roli trenéra, který se shodou okolností z trenéra amerického fotbalu přeškoluje na trenéra přespolních běžců, evidentně užívá, Ale není to zdaleka jen film o sportu, ale především o vztazích rodinných i sociálních. Připadá mi, že "ryzost" sportovních výkonů, charakterů i mezilidských vztahů je velice často nepřímo úměrná ekonomickým i sociálním poměrům, ze kterých zúčastnění vyšli. Je tomu tak i v tomto filmu a bohužel to čím dál tím častěji platí i v reálné skutečnosti a netýká se to zdaleka jen sportovců. O peníze přece jde až v první řadě a to ostatní jde bohužel až na vedlejší koleje. V tomto filmu ti "ryzí" hrdinové i díky těm "hodnotám navíc" uspějí, ale ve skutečném životě bohužel nebývá vždycky happy end. Nevím proč, ale při sledování filmu se mi několikrát vybavila rodina Hmongů z vynikajícího Eastwoodova filmu "Gran Torino". Film tématicky dost odlišný, ale ten motiv charakterů, soudržné rodiny i vzájemných vztahů se od hispánských rodin v tomto Carově "sportovním" snímku ani tak moc nelišil. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Po dlouhatánské době supr zážitek z životopisné story se sportovní tématikou. Také skvělým Costnerem a Bello! Doják jak má být, který si určitě zaškatulkuji, jako jeden z nejpovedenějších v roce 2015. Jinak musím podotknout, že to jak se po posledním závodě zachoval trenér White, to je ta skutečná síla, víra a hrdost!!! Závěr filmu, kdy nám o třicet let starší hoši - skuteční běžci z McFarlandu vyklusávají, je tou nejúchvatnější třešničkou na dortu! 90% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že to je snad první film o přespolním běhu co jsem viděl, a to sportovní filmy vysloveně vyhledávám. Zápletka klasický klišovitý styl, a navíc je to Disney, takže je to řádně doslazeno moralitami, rodinou a přátelstvím. Ale zas až tak to nevadí, a příběh se sleduje celkem slušně. Costner klasicky umí a tak jediná věc co jsem nechápal byla: Sakra ten tlouštík celej film běhá jak blázen a nezhubnul ani deko. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno