Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (165)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Silno motivačné. Po dopozeraní som mal chuť vybehnúť minimálne na Vinohrady a cestou spať očesať nejaké pole aspoň plné kukurice. Mexikánci síce hrdo spievali národnú hymnu USAA, ale gény nezapreli. Páčilo sami, že tam nebol žiadny neger, ktorý by to povyhrával, ale ostalo to na domácej pôde. U Costnera mi chýbala nejaká silná motivačná reč, ale z budúcich gangstrov vykresal cezpoľných bežcov s výdržou a odhodlaním. Prelínajú sa tam rôzne línie, postavy si taktiež svoje užijú a to teplo priam až cítite. Lepšia motivačka podľa true story. 3 z 5 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Skvělý, moralisticky nepřehnaný film! Jak mě normálně zhlédnuté filmy v poslední době neberou, tadyto mě chytilo už od začátku. A sportovní téma vůbec nevadilo - ba naopak. Kolik filmů je o běhu? (Mimo běh Forresta Gumpa, samozřejmě.) Citlivě, až dojemně podáno. Už od okamžiku, kdy se kouč sám snažil pochopit život svých svěřenců tím, že se do něj byť jen dočasně zainteresoval. Velmi hezky vyobrazen život chudé, latinskoamerické komunity v kontrastu s rčením „když se chce, tak to jde.“ Odcházel jsem od filmu na pokraji řevu. 95% ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

V 80. letech bych prskala slovy chvály, protože mám Kevina v oblibě a role zachránců mu jsou jak vyšité na americkou vlajku, ale v dnešní době je to již bohužel silně přes čáru. Černý patetismus v bílém hávu = slaboduchost. Ovšem závěrečné defilé a dobro převedeno do reality v horizontu času tím nechci naprosto nijak a ničím snižovat. Tomu palec nahoru! Jak jinak...;-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když běží, patří jim celý svět, čte se slzami v očích učitelka, která kolegovi tělocvikáři zrovna dvakrát nevěřila. Ten začne poznávat svérázné sousedy i rodiny členů svého týmu a postupně svým svěřencům ukazuje cestu, kterak Mexičané můžou i, světe, div se, na vysokou školu („Na poli knihu nepotřebuješ,“ opětuje otec jednoho z nich). Mezi učitelem a outsidery se stírají sociální rozdíly, jenže ten zároveň zapomene na narozeniny patnáctileté dcery. Holt, máme tu všechno. Hlavně pak látku, která by si scenáristicky zasloužila pečlivější vedení, aby se aspoň v některých pasážích dostala pořádně pod kůži. Celistvější filmový tvar prostě chybí, o tom žádná. A to samozřejmě nezapomínám, že snímek je natočený zručně, Novozélanďanka Niki Caro ale byla v dramatických vodách v předchozích zastávkách (třeba Její případ) mnohem zajímavější. Tohle je tak jen další konzervativní kus ze sportovního prostředí, předvídatelný, přímočarý, snadno zapomenutelný. Zklamání, shrnul bych. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Parádní sportovní příběh, kde v ústřední roli bok po boku s hispánskými chlapci opět exceluje Kevin Costner coby trenér. Mám rád filmy, které mě rozesmějí, napnou a dojmou zároveň a to se většinou kvalitním sportovním dramatům vždy povede a tenhle film o běžcích z McFarlandu toho není výjimkou. Moc hezky natočené. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama