Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 2

Recenze (165)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Kevin Costner si prostě umí vybírat dobré, pro-americké, náměty. Kluci běhaví tu evidentně žijí svůj americký sen. Nejlepší je moment, když vidím, jak na závodech vyhraje kluk, kterej má panděro jak já a předežene profesionální sportovce. Musí se nechat, že ten příběh má prostě jedinečného lidského ducha, který by měl jít vzorem všem, co svůj boj sami se sebou vzdali. Horší už je to s filmem samotným. Já z toho trošku cítil náběh na podobný film, jako jsou třeba Kokosy na sněhu, jenom mi tam ale chybělo více sympatických momentů, lepších scén a trošku větší důraz na legraci a ne, aby z toho tvůrci udělali klasický hollywoodský příběh plný velkých patetických momentů s americkou vlajkou v pozadí. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zaprvé Costnerovi sportovní filmy prostě sednou jak prdel na hrnec. Zadruhé je super, když někdo zkouší natočit zajímavý příběh i o jiném druhu sportu než je americký fotbal, baseball nebo basketbal. Zatřetí mi tento snímeček náramně sednul do nálady. Na maximum to sice není, občas nějaké to klišé tam je, ale celkově mě Mc Farland příjemně překvapil. 75% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mě tyhle životopisné snímky ze studia Walt Disney prostě baví. Ano, je jasné, jak se to bude vyvíjet, je jasné, jak to dopadne, jsou zde momenty, které bych nejraději vystřihnul, ale stejně si to užívám a ty emoce prožívám. Navíc tentokrát si tvůrci skutečně vybrali zajímavý příběh, přičemž by mě nenapadlo, že běh může být tak zajímavý. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sněhurka Kevin a sedm Speedy Gonzalesů.. Chudáka kouče Costnera sice buzeruje kdekdo (manželka v domácnosti, dcery, svěřenci běhající na tacos a vodu z hadice, ředitel školy i mexické matky), ale vy prostě víte, že úspěch se dostaví, i kdyby na teplákovky nebylo. Učebnicová klasika sportovních filmů o vzestupu podceňovaných outsiderů od A až do Z, speciálně vyčnívá písmeno K jako Kotva. Pod Disneyho produkcí zbavena jakéhokoliv explicitního násilí (viz.napadení dcery), místy docela vtipná, mile idealistická a plná nakažlivého optimismu. Mohlo dojít i k tomu že by si Kevin na závěr nechal nastříkat na kapotu svého auta podobiznu manželky mezi okvětními plátky růží, ale Niki Caro naštěstí znala míru, podobně jako Arkapaw při působivém nasnímání kalifornských exteriérů. Tak mě napadá, pokud by se jednalo o střední školu na mexické straně, uvažoval bych při nynějších Donaldových protiimigračních opatřeních o sportovním programu zaměřeném na skok o tyči.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner + film o sporte = samostatna kategoria, ktora uz roky funguje a vysledkom je vzdy film, ktory stoji aspon za jedno pozretie. A to aj v takomto naivnom prevedeni jak z produkcie od Hallmarku. Pardon, tentokrat to produkoval Disney, co je podobna kategoria. :) Takze sa dockame maximalnej davky klise a cely cas sa hra na istotu bez nejakeho originalneho ozvlastnenia. Tym jedinym netradicnym prvkom je len samotny sport. Ale to nevadi lebo to klise funguje a charizma Kevina Costnera je dostatocne velka, aby utiahla aj takyto tuctovy pribeh, takze vo chvilach, ked to malo dojat, tak som bol dojaty. 3* davam preto, lebo miestami tam boli hluche pasáže, ktore mi pripadali zbytocne a skratenie filmu o takych 20 minut by mu prospelo. Edit: nahodou som to videl druhykrat v TV a bavilo ma to snad este o kusok viac ako prvykrat. Minimalne som sa tentokrat ani na chvilu nenudil. 6/10. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama