Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 2

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (371)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

"Story se točí okolo Benjamina Forda a Emila Kovace. Kdysi Ford měl misi v Bosně, kde vyvraždil se svojí jednotkou skoro celej oddíl a rodinu Kovace. Ten však přežil a žije pro pomstu. Najde si bydliště Forda, někde v odlehlém lese, vodopády oku lahodící a poklidná atmosféra. Tu však vcucne souboj mezi veterány. Dočkáme se krátkého hand to hand comba, pár brutálních scén a skvělého férového konce. Celý film je podepřen zajímavými dialogy, charizmatem obou borců a solidní muzikou." ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý snímek, který stojí na hlavních dvou hercích (Robert De Niro a John Travolta). Nechci nyní laborovat nad dějem a dalšími věcmi, které rád rozebírám u ostatních filmů. Dějově je to dá se říct hodně průměrné. Někde scénář překvapí, někde ne. Tak už to bývá. Hlavně se mi tu zamlouvala role srbského vojáka Emila Kovace v podání Johna Travolty. Ten změnil opět v dalším filmu vizáž a předvedl znovu, co v něm je. Tenhle chlápek zahraje snad všechno :-) Film má pak zajímavý spád, příjemný závěr a pár momentů k zamyšlení. Místy je dost syrový, místy bláhově hollywoodský :-) Rozhodně ale můžu doporučit - 3+. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi lákavé herecké obsadenie v trochu podivne ladenom a dosť nevierohodnom príbehu. Ťažko povedať, čo na tomto scenári obidve hviezdy videli, ale fakt je, že Travolta neprežíva práve šťastné roky a DeNiro ma už dlhodobo neprekvapuje výberom blbostí, na aké je ochotný prikývnuť. Meno Emil Kováč znie v prvom rade slovensky, možno česky, ale minimum takýchto mien nájdete v Srbsku alebo Bosne. Mohlo by sa jednať o nejakého syna, vnuka či pravnuka z početnej 70 000 slovenskej menšiny žijúcej v Srbsku, ale vysvetlené to tu nieje. Tento malý prešľap sa dá prehliadnuť. Film však nefunguje ani ako akčný film, ani ako thriller o prežití. Je tu niekoľko zaujímavých momentov , ale film ako celok je pomerne nepresvedčivý. Veľmi, veľmi pochybujem o tom, že by nejaká americká jednotka robila v Bosne takéto popravy. Slabé tri hviezdy a film na jedno pozretie. 50%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slušný film - rychlý, jasný, co chce říct, řekne (a výsledek asi nikoho nepřekvapí), a víc toho není. Ne že bych víc potřeboval. Nejzajímavější pro mě je, že od Marka Stevena Johnsona se mi zatím nelíbilo vůbec nic, a najednou je tady Sezóna zabíjení, která mě zajímá od začátku do konce. Samozřejmě je to zásluha obou hlavních herců, ale režie má také více než dobré momenty (De Nirova ranní rutina za doprovodu Johnnyho Cashe, pak třeba scéna s vínem nebo ta s osolenou citronovou šťávou), navíc vše se odehrává v krásné přírodě, a to je také plus. Kdyby se Travoltova postava v závěru nechovala jako úplný hňup, bylo by to snad ještě lepší. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Festivalový film. No, říkal jsem si, že je škoda, že toto nešlo do kin normálně než na nějaký festival. Jenže po shlédnutí jsem si uvědomil, že film za moc nestojí. Neříkám, že je to blbost, ale zvláštní film bez nějaké atmosféry. To už některé béčka mají lepší atmosféru. Jak to shrnout ? Lehce zběsilá akční naháněčka uprostřed zapadákova, jakési přírody. To je vše. Hlubší kvality snímek nemá. Úvod dokáže pěkně zaujmout, cca úvodních 5 minut mě chytne, ale pak se to ponoří do šílené nudy, kdy 1/3 snímku je děsně ukecaná a ani v této neakční části mě nic nezaujme. Nedá se to nějak více okecávat. Následující 2/3 filmu se také táhnou, sice se furt něco děje – tím myslím, že dva protivníci se nahánějí a vždy vítězí jeden a pak zase druhý. Jako, že jeden zraní toho druhého a pak naopak. Musím pochválit herecký výkon Johna Travolty, který opět exceloval. De Niro byl zde dost suchý a bez nějakého zaujetí. Nevím no, co se týče těch pastí a způsobu či pokusu zneškodnění protivníka, tak mě zaujaly dvě věci. První je De Nirova past jak visí za jednu nohu zkrvavenou a druhou věcí je první větší Travoltovo zraněí – to mě dostalo, nechci vykecávat více. Poslední 3/3 je podobná jako ta druhá. Celkem divný konec, ale už mě to bavilo více. No film celkově má dobré nápady, i je vše dobře natočeno, sice lacině. Ale myslím si, že to není vyloženě akční film. Spíš taková dost ujetá naháněčka po lesích. Takže co zaujme nejvíc ? Asi pár dobrých nápadů k zneškodnění toho druhého protivníka, herecký výkon Travolty atd. Celkový dojem není nejhorší, ale je to slabota. I velká nuda mezi akcí. Hudba téměř žádná. Takže už nic slohově nebudu rozebírat. Výrazně podprůměrný snímek, který nestojí ani za 1 shlédnutí. Takže u mě je to ve finále na rozmezí mezi 1 a 2 hvězsou. Tentorkát zaokrouhluji nahoru. Nenašel jsem tam nic co by mě výrazně bavilo, ale zase ne nějaký otřesný zápor. Chybou bylo, že se film na poměrně krátkou stopáž dost únavně vlekl. Proto hodnotím jen na 30% = ** ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Okrem viacerých miest v americkom štáte Georgia prebiehala menšia časť natáčania aj v metropole Bulharska, v meste Sofia. (MikaelSVK)
  • V prvej verzii scenára bol dej zasadený do 70. rokov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama