Reklama

Reklama

Extrémní rychlost

  • Francie Overdrive (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Film vypráví příběh dvou bratrů, zlodějů aut, kteří cestují za novou zakázkou na jih Francie, kde se dostanou do hledáčku místního zločineckého bosse. Zloději Andrew a Garrett Fosterovi (Scott Eastwood a Freddie Thorp) se specializují výhradně na nejdražší luxusní auta. Byli najati na krádež nádherného Bugatti z roku 1937 v hodnotě několika miliónů eur a tak za touto zakázkou směřují na jih Francie. Ale Jacomo Morier (Simon Abkarian), místní zločinecký boss a majitel Bugatti, je chytí a nebere to vůbec na lehkou váhu. Výměnou za své životy budou muset oba bratři ukrást auto Morierovu úhlavnímu nepříteli Maxi Klempovi (Fabian Wolfrom) – a to nejen nějaké auto, Morier chce, aby Klempovi ukradli jeho nejcennější auto, Ferrari 250 GTO z roku 1962. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (102)

POMO 

všechny recenze uživatele

Záporáci OK, kľukaté serpentíny Côte D'Azur parádne a duo holčín prebíja už len tváričkami veškeré plavkové osadenstvo Baywatchu (filmy som videl za sebou, amen). Ale scenár, hoci sa snaží o zvraty v súkolí väčšieho množstva strán, s ktorými alebo proti ktorým môžme byť, je lacné, nefunkčné béčko. Hlavne v porovnaní napríklad s Italian Jobom, ktorý mal navyše výraznejšie osobnosti v hereckom obsadení. Mladý Eastwood a Freddie Thorp patria do rolí siedmeho a ôsmeho padlého vojaka v druhej akcie šiestych Transformers. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Typický "heist movie" se akorát v krkolomném plánu loupeže orientuje na historické legendární sporťáky. Čeká nás tedy mnoho automobilových honiček, s výjimkou té závěrečné v malebných serpentinách však takových televizních (a divoce sestříhaných). Rádoby cool mladický scénář se pak rozhodně nevymaňuje z vod jednoduchých francouzských akčních béček s vachrlatou logikou (rozuměj bez logiky), ale ani nenudí. Čistý výplachový střed. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tenhle film stvořen před 20 lety, zajisté by z něj byla jen šílená fraška. S vyspělou technikou dnešní doby a vedle přenádherných veteránů i moderních nadupaných kár má tenhle poněkud nevinný snímek to štěstí, že úplně nezapadl zásluhou zrození právě až v roce 2017. Nijak extrémně mě Overdrive nelákalo, ale chyběla mi tématika rychlých aut a Rychle a zběsile prostě nemá skrze historii žádnou pevnou konkurenci. Tak si pro tento subžánr musíme sáhnout i k méně podstatným dílkům, které rozhodně nenadchnou, ale ani neurazí. Třetí film s překrásnou Anou de Armas v jednom měsíci. Škoda, že se mi její filmový výběr už dost sužuje. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem si sliboval nástupce zprasené série o dávno již (ne)rychlém a už jen zběsilém Vinu Dieselovi. Bohužel stačilo pár minut a já pochopil, že to tak nebude. Odhadoval jsme to na komedii (ti dva jsou taková telata, že snad ani tu zlodějinu nemůžou myslet vážně) a pak najednou se prezentují jako "špička v oboru"... Ha! Parodie! A v podobném duchu se pokračuje. WTF momenty střídají LOL momenty (jsem dnes tak děsně in až mě z toho rozbolela hlava) a jediné co je opravdu fajn jsou hezká auta, slušně natočené honičky a... no to je vlastně všechno. Trikově k smíchu, postavy bohužel taky (A já Eastwoodovi juniorovi tak fandil) a děj je naprostá tragedie. Takže zase nic... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Takové umírněnější Rychle a zběsile a nemyslím to pejorativně. Leckoho totiž může štvát sci-fi nádech posledních dílů nepochybného předobrazu tohoto filmu a toho mnohem umírněnější podoba krádeže nádherných, starých a nebesky drahých aut bude dozajista bavit. Já jsem jeden z nich. Ačkoliv tempo občas koliduje mezi nudou a opravdovým adrenalinem, skvěle se podařilo využít nádherné lokace prosluněné Francie a charisma Scotta Eastwooda, který sice nepochybně nebude nikdy takovou hvězdou jako jeho otec, ale mně jeho herectví celkem baví (ironií je, že v Rychle a zběsile se příliš nepředvedl a producenti si ještě dvakrát rozmyslí, jestli mu ještě v nějakém blockbusteru dají šanci. Dvojku bych si dal, tam už bude hrozit kino..pár automobilových nadšenců se v mém friendlistu najde, takže tímhle kouskem se neprohloupí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno