Reklama

Reklama

Budoucnost nejistá

  • Velká Británie How I Live Now
Trailer 1

Patnáctiletá Daisy (Saoirse Ronan) žije celkem běžně komplikovaný život - má deprese, vztek na všechny a trpí sebepoškozováním. Rodiče ji proto pošlou z New Yorku k tetě Penn na anglický venkov. Po prvním odmítání všech a všeho si Daisy uvědomí, že se jí tam vlastně líbí a navíc se jí líbí i bratranec Edmund (George MacKay). K svému překvapení nakonec úplně zapadne do místní mládežnické party a jejich radovánek. Vše zdánlivě směřuje k letní romanci, kdyby se zároveň nad touto venkovskou idylou nevznášela všudypřítomná hrozba Třetí světové války. Ta nečekaně vtrhne do jejich životů a pro Daisy, které se před nepřátelskými vojáky podaří uniknout, začíná boj o přežití. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (150)

Dale 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Vizuál vyzerá veľmi dobre, no dej je taký nijaký. Prvú polovicu filmu sa deti bezstarostne šantia v prírode, po buchnutí bomby sa síce Veľká Británia zmieta v chaose a zúfalstve, no k deťom príde ako keby nič pán z americkej ambasády, aby oznámil Saoirse, že môže odletieť domov do USA. Potom príde zlom, keď nabehnú vojaci (namiesto toho, aby bojovali s nepriateľom) a rozdelia deti (matka sa fláka niekde po Švajci, ohrozené deti má na háku) a z diaľky zazrieme aj nejakých zvláštnych teroristov, ktorí postupne preberajú celú krajinu a vzápätí sa Saoirse začne túlať po anglických lesoch, aby našla svoju celoživotnú lásku - 16-ročného chlapca, ktorého spoznala pred pár dňami. Popri tom ešte občas počuje v hlave aj nejaké hlasy. Nie ste z toho veľmi múdri? Ani ja. Zvláštna je aj tá predstava 3. svetovej vojny, aspoň z toho mála, čo režisér divákom ukáže, lebo väčšinu necháva na divákovej predstavivosti. Cítim nevyužitý potenciál. Z postapokalyptických filmov je tento jeden z najslabších, veď okrem pár záberov na prázdne ulice a kôpku mŕtvol tu nič nejakú apokalypsu nepripomína. ()

ambron 

všechny recenze uživatele

How I Live Now je zaujímavý počin predovšetkým vďaka hviezdnemu výkonu Saoirse a lyrickým momentom, ktoré dávajú filmu správny emocionálny podtón. Príbeh pracuje prostredníctvom hrdinky s myšlienkou, že v čase krízy musíme prehodnotiť svoje postoje, ale to som tu vnímal ako druhoradé, tentoraz ma viac zaujal feeling príbehu. Z mojej strany ide teda o slušnú a svojskú verziu teen romantiky. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Malý, dobrý ale bohužiaľ nie príliš výrazný film. Najväčší problém je v tom, že existujú koncepčne podobné megapecky ako Vojna svetov alebo Children of Men a Kevin Macdonald nie je Cuarón ani Spielberg. Ale inak veľmi fajn vec s pár vynikajúcimi scénami 7/10 a poprosím už konečne pre Saoirse Ronan poriadnu úlohu vo výraznom filme. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který ale nejspíš neosloví každého. Post-apokalyptický příběh, který se více než na nebezpečí a průběh války zaměřuje spíše na rodinnou stránku věci. O tom, co se doopravdy děje, se vlastně nedozvíme téměř nic. Nakonec nám tak zůstává parta lidí "uvězněných" na venkově, kde neví nic o tom, co se děje. Jediný způsob, jak to zjistit, je vydat se na cestu. Na ní jsem si všimla několika logických nedotažeností a dějových návazností, které mě přivedly k myšlenkám, jestli mi náhodou něco neuniklo. Naštěstí samotný příběh, osobitá atmosféra a výkony všech herců, v čele s pubertální, nevychovanou Saoirsou Ronan, které to tu coby drsňačce hrozně sluší, převážil nějaké ty dějové kiksy. Jestli čekáte nějaký vizuální, či akční nářez, budete zklamáni, pokud Vám však nevadí minimalistický post-apo art, mohli byste být spokojeni. "Kolik ti je?" - "14." - "A máš řidičák?" - "Ne, ale jezdím už od šesti let.", "Počítej s nejhorším a ujisti se, že se to nikdy nestane." ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Honzík jel na prázdniny k babičce, Robinsonka na tábor a Saoirse za trest do Anglie...Neukotvený film i postavy, se kterými nelze navázat vztah...Prostředky mající navodit autenticitu a civilnost vyvolávají naopak pocit amatérismu...Prapodivný počin a v kinematografii Macdonalda zatím nejslabší kousek... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama