Reklama

Reklama

Andělský podíl

  • Velká Británie The Angels' Share (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Hořkosladká komedie nasáklá skotskou whisky. Robbiemu je něco málo přes dvacet let, nemá práci, se svou přítelkyní Leonie čeká syna, za napadení jiného mladíka je odsouzen k veřejným pracím. A k tomu všemu ho ještě rodina jeho přítelkyně vůbec nemá v lásce. V téhle situaci najde Robbie naději tam, kde by ji nejmíň čekal – ve skotské whisky. Když si Robbie odpracovává svůj trest, seznámí se s partičkou povedených existencí v čele s Rhinem, kleptomankou Mo a neodolatelně tupým Albertem. Vedoucí této pracovní skupiny Harry má vášeň pro whisky, a když celou partu vezme na degustaci tohoto ušlechtilého nápoje, objeví v sobě Robbie talent pro rozpoznávání těch nejjemnějších chutí. A když se navíc dozví, že se chystá aukce náhodně objeveného soudku té nejlepší whisky na světě, vycítí Robbie příležitost, jak zabezpečit sebe a svoji rodinu jednou provždy. (Aerofilms)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (171)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Bože můj, to byla celkem kravina. Film o zlodějíčcích, kteří zbohatnou díky "andělskému podílu". Herecké obsazení nebylo moc dobré, vlastně mě pořádně nezaujala ani jedna postava. Ještěže se tam vyskytovala ve velké míře whisky. Potěšila mě také písnička - The Proclaimers - I´m gona be - ta je alespoň taková ztřeštěná. Myslela jsem si, že když je to komedie, že se zasměju - bohužel. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám docela štěstí na prima filmy. Stejně je to tak i s Andělským podílem, který byl smutný, ale zároveň i mírně úsměvný v tom správném poměru. Angličané mají smysl pro jemný humor a to jsme mohli vidět i v tomhle příběhu plného jak jinak než skotskou whisky, skvělých a přirozeně hrajících herců včetně jednoho mírně retardovaného. Robbie sympatickej kluk, kterému musíte držet palce i kdyby jste nechtěli, aby mu to všechno dobře dopadlo a on mohl znovu nastartovat svůj život jiným směrem. Jejich společná cesta v kiltech s nezbytným sporranem neměla chybu. S Kenem Loachem jsem se setkala už ve filmu Něžný polibek, který se mně moc líbil a už se těším na nějaký další jeho film. A já jen doufám, že ze mě Andělský podíl nikdy nevyprchá a nezmizí navždy pryč. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Pozitivní, lidské, skotské, whiskey, nadějné. Po dlouhé době opravdu zase film, který vám vykouzlí úsměv na rtech, vtáhne do děje a totálně si užíváte konec a šťastné vyvrcholení plné nadějných plánů do budoucna (o to víc, když po něčem podobném také toužíte). Navíc se celý děj motal kolem whiskey, což jsem si užívala ještě víc (viz. scéna na degustaci s Harrym). Jsem prostě nadšená. Navíc film evropský, ze země nápoje, a ne sladky americký. ..ode dneška šetřím na cestu po Skotsku a Irsku, prostě jo! Viděno podruhé, po návštěvě Skotska, úžasná země, skvělý film, vynikající whisky... ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Po kritice řady skotkých přátel jsem se rozhodla nejít na Angels' Share do kina v Glasgow, v nějakém melancholickém okamžiku jsem se ale na vylíčení osudů lidí z města, kde poslední dva roky žiju, zašla podívat během mého pobytu v ČR. A s potěšeném jsem zjistila, že to není zdaleka tak špatný film, jak mi bylo Skoty tvrzeno. Ano, není to přehnaně originální, ano, postavičky se tu stávají jen figurkami, ano, je to snadno zapomenutelné, ale pořád tomu nechybí jistá dávka vtipu a nadhledu. Navíc je z mého hlediska vtipné sledovat reakce publika, které se směje už jen proto, že si čtveřice obleče kilt (ve Skotsku potkáte muže v kiltech na každém rohu), anebo se bavit překladem, který zjednodušuje názvy jako "Irn Bru" (typický nealkoholický nápoj) na "limonádu", "Highlands" (jeden z regionů Skotska) na "Vysočinu" a "South Side" (městská čtvrť) na prozaický "jih". [47th Karlovy Vary International Film Festival] ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Sice to trvá zhruba do poloviny filmu, ale když se rozjede "zlodějská" část, tak to baví. Do té doby je to spíš sociální drama než whisky nasáklá komedie. Tvrdý přízvuk, Proclaimers, Irn-Bru a whisky - co víc vlastně od skotského filmu chtít? Pobavil jsem se a před cestováním Skotskem určitě doporučuji k podívání. Film jsem vůbec neznal, ale právě jsem se vrátil z tour v Balblair distillery a tam jsou na něj náležitě pyšní. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Film se částečně odehrává v prostředí destilérky Highland Park, která je umístěna na Oknejích a je dnes nejseverněji položená palírna skotské. (Duoscop)
  • Paul Brannigan hrá vo filme pochybného a problémového človeka. V skutočnosti bol v šestnástich rokoch uväznený na štyri roky za ozbrojený prepad. Po prepustení na slobodu bol nezamestnaný, frustrovaný a premýšľal nad samovraždou. (kacer4)
  • Pro whisky nadšence lze dodat, že ve filmu se objevuje dvakrát Charlie MacLean jako znalec skotské whisky. Pan MacLean je znalec v oboru a uznávaný autor na téma whisky. Publikoval již na deset knih a získal řadu cen. (Duoscop)

Reklama

Reklama