Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (721)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Opět se mně potvrdilo, že spolehnout se na zdejší procenta je jedna z životních kravin, kterých se člověk může dopustit. Já jsem tenhle biják chtěl vidět už dřív, ale omylem jsem si vyhledal nějakou šílenou sračku se stejným názvem, teď jsem už byl pozornější a byl jsme mile překvapen, v jednom případě dokonce naprosto ohromen. Moc se líbilo, že příběh není o technologiích, protože tomu bych zase hovno rozuměl ani to není žádné Stevovo CV, ale jde tu především o prosazení svých snů a vizí v tvrdým světe byznysu a tenhle úhel pohledu mně zcela vyhovoval. Film byl spořivej na dialogy a možná proto měl takovou údernost. To nejlepší jsem si však nechal nakonec a tím je výkon Ashton Kutcher. Měl jsem zato, že Ashton v Hollywoodu platil jako osobní nabíječ Demi Moore a díky tomu se dokázal přivandrovat k nějakým rolím, ale o něm jako o herci jsem přemýšlel míň než o tom jak se vyrábí krby, ale připravil mně naprosto neskutečný šok, protože jeho herectví bylo skvělý a ty nominace na Zlatý maliny si můžou kritici strčit doprdele, protože možná to nebyl nadpozemský výkon, ale já mu tu postavu věřil, měl charisma, prostě herecká paráda a filmová taky. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Dobré. Pro mě až překvapivě. Nic moc jsem vlastně neočekával, ale dočkal jsem se takového nenápadného, příjemného filmu, kterému neublíží ani trošku delší stopáž. Všechno je tak nějak v rámci mezí, nějak extra neohromí, ale výsledný prožitek na ty čtyři prostě stačí. A Aschton v roli Jobse podává v rámci svých možností solidní výkon. Jen za šéfa bych ho rozhodně nechtěl. To bych raději dělal popeláře. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tak zase raz kino. K Jobsovi len pár postrehov: mal to v živote ťažké, ale aj ľudia to mali ťažké s ním. Ale jedno sa mu musí uznať, bol to vizionár. Pár postrehov ku Kutcherovi: odhliadnúc od toho, že sa mi ohromne páči, tak to zahral naozaj perfektne. No a pár postrehov k filmu samotnému: film ma nenudil celých 122 min. A ešte jedna malá technická poznámočka: počítač mám od Microsoftu a telefón od Apple, takže je to pol na pol a ja nie som zaujatá.  3,5* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moc dlouhé, místy matné a vlastně ani nevykreslující, proč byl Steve Jobs tak výjimečný. Vizionář a dříč hadr, to ano, nicméně občas to bylo zkratkovité, že jsem netušil, respektive neměl zájem nikterak přemýšlet. Dvě tři slušné scény ještě jaro nedělají. Diváka spíš naopak naštve, že ani moc neví, proč něco takového vzniklo. Ashton Kutcher slušný, každý musí alespoň ocenit, že se pokouší o vážnější úlohy. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Filmová látka o zrodu megakorporace, která vznikala kdesi v garáži na stole mezi letními a zimními pneumatikami, navíc vedená excentrickým magorem, mohla svými vzestupy a pády nabídnout mnoho. Nakonec ale nebylo řečeno nic konkrétního a zásadního o jejím tvůrci, přestože by se na choleriku Jobsovi něco určitě našlo, a fascinující vzestup firmy od garáže na mezinárodní kolos byl vyřešen jedním střihem. Promrhaný pokus mě svou neschopností čímkoliv upoutat a ohromit ve výsledku přímo naštval, a ať byl filmový Zuckerberg s FB vtipný nebo dramatický, byl lepší. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Když na začátku 80. let Steve Jobs (Ashton Kutcher) přebírá projekt Macintosh, přijede na parkoviště autem Chevy Cavalier sedan druhé generace. Druhá generace tohoto auta však přišla na trh až v roce 1988. (Cheeker)
  • Keď sa Steve (Ashton Kutcher) dozvedá od svojej priateľky, že je tehotná, tak svetlo svieti, o chvíľu môžeme vidieť, že je vypnuté, a potom je zas zapnuté. (ShortyIC)
  • Do scény, která se odehrává v roce 1976, byla použita skladba "Life's Been Good" od Joe Walshe. Ta byla ale vydána až v roce 1978. (Cheeker)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama