Reklama

Reklama

Mass Effect: Ushinawareta Paragon

  • Japonsko マスエフェクト~失われたパラゴン (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film je prequelem ke hře Mass Effect 3 a sleduje ranou kariéru aliančního mariňáka Jamese Vegy. Vega velí speciální jednotce v bitvě proti Kolektorům, záhadným mimozemšťanům, kteří útočí na lidské kolonie a unáší jejich obyvatele. V bitvě je obětováno spoustu životů, ale ani tak není jasné, jestli se podaří kolonii, vojáky i Vegu samotného zachránit. (TwoFace)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Raději bych, kdyby to netočili a neanimovali Japonci, ale darovanému koni se do huby nekouká. Trošku to kopírovalo děj ME2, a tak bych zvolila jiný konec, který by nepopíral dějovou linku Mass Effectu. Film je nabitý akcí stejně jako herní trilogie a postavy si tu najdou čas i na nějaké vtípky a emoce. Nechybí důležitý herní prvek - rozhodování osudů kamarádů. Je to film pro hráče a nemá cenu hnidopišit nad animacemi. Nehráči si mohou stále užít akční stránku i bez hlubší znalosti světa ME, obzvláště pokud mají rádi japonské animáky. Pořád hodnotím film výše než knížky, které mě nudily. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do války s Kolektory z jiného pohledu než toho Shepardovo je fajn nápad, ale zásadní problém vidím jednak v nenápaditém zpracování a jednak v tom, že to dělali Japonci. Pokud pominu nesrovnalosti co se lore týče, tak jsou tam až příliš cítit vlivy asijského anime a to nejen po stránce animace, ale i co se scénáře týče. Nechybí tuny hrdinského patosu a především ukňourané finale s over the top ubrečenou scénou přesně takovou, jak to umí jenom šikmoočka ve svých animácích. A k Mass Effectu se tohle vopravdu mega nehodí. ()

Reklama

Piri 

všechny recenze uživatele

Je to akčné a napísané v duchu Mass Effect. Samotná herná trilógia je epickou záležitosťou, síce po vizuálnej a technickej stránke nič prevratné nepriniesla, ale stavia práve na rozhodovaní v kľúčových situáciách, ktoré ovplyvnia nasledujúci dej a životy ostatných, to v tomto filme je. Samotný príbeh ME si už tak dobre nepamätám, ale film má dobre skoncipovaný príbeh, aj keď nemusí zrovna odrážať realitu z ME. Neviem prečo si museli vybrať na tento titul zrovna tento druh animácie, mali to spraviť aspoň na úrovni filmu Final Fantasy: Esencia života. Dúfam, že pripravovaná hraná filmová verzia bude lepšia. ()

Parlay 

všechny recenze uživatele

Málokdy se uchyluji k ostré kritice, avšak nyní zkrátka nemohu jinak - pro většinu fanoušků fenomenální herní trilogie Mass Effectu se musí jednat o čiré utrpení... Snímek je prošpikován toliko nesrovnalostmi s původním univerzem (např. nadměrná velikost kolektorů, role Cerbera, objev protilátky, odkaz a poselství této Vegovy mise), že herním vývojářům z BioWare musí hrůzou vstávat vlasy na hlavě. Můj vlasový porost se ostatně z toho šoku ještě nevzpamatoval dodnes. Snímek, u něhož nehezká animace zdaleka není jeho největším negativem a který dokáže oslovit snad pouze diváky zcela nepoznamenané světem Mass Effectu. Tohle vážně bolelo... ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem znovu rozehrál sérii Mass Effect a řekl jsem si, že k tomu tentokrát přidám i nepříliš známý film o jedné z ústředních postav třetího dílů. Snímek se krásně nese v duchu celé série a ve finále staví Vegu před nelehké rozhodnutí, stejně jako tomu bývá v samotných hrách. Zápletka jako taková není špatná, ale animace je oproti jiným anime o třídu horší a bez klasické ME hudby to prostě není ono. Kdyby tam ten soundtrack dali, rozhodně dám o hvězdičku více, takhle je to pouze na 70% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Ve snímku se vyskytne hned několik postav ze související herní trilogie, a to James Vega, který se v trilogii objevil až ve třetím díle, Admirál Hackett, jehož hlas nás doprovází od prvního dílu a který se objevuje i ve třetím díle, dále kapitán Anderson, který je součástí celé trilogie, a Liara T'Soni, jež se taktéž objevuje v celé trilogii. Ve filmu je také zmíněn Velitel Shepard, hlavní postava původní hry. (Chipsonator)
  • Postavu Vegy v původní hře i ve filmu nadaboval stejný herec, a to Freddie Prinze Jr. (Chipsonator)
  • Snímek je prequel k videohře „Mass Effect 3“ a objasňuje události, které hra zmiňuje. Současně funguje jako rozšíření a umožnuje lepší uchopení Vegova příběhu z původní hry. (TwoFace)

Reklama

Reklama