Reklama

Reklama

Kuma

Trailer

Obsahy(1)

Když Ayse slaví svatbu, téměř každý v její turecké vesnici věří, že si bere Hasana, který je jen o pár let starší než ona. Ale ve skutečnosti je Ayse poslána do Vídně jako druhá žena Hasanova otce, Mustafy. Dívka přijíždí do Rakouska a dostává se jí rozporuplného přijetí od nové rodiny. Mustafovy děti, kdy některé z nich jsou starší než Ayse, se k ní obrací zády. Jen Fatma, Mustafova manželka, která umírá na rakovinu, se zdá opravdu potěšena: nyní si může být jista, že její muž, kterému byla vždy loajální a obětavou muslimskou ženou, má dobrou nástupkyni. Mezi dvěma ženami se rozvine zvláštní přátelství, ale to je brzy podrobeno zkoušce, když rodina čelí nečekané ráně osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Film to je jistě nadprůměrný. Přicházíme mezi tureckou komunitu ve Vídni, do jedné rodiny, která právě vítá druhou manželku Mustafovu, ale která se úředně musela ještě v Turecku vdát za Mustafova syna Hasana, aby se dostala do Rakouska. Zatímco se zdá, že Fatma umírá na rakovinu, zemře náhle Mustafa a Fatma se díky odborné péči rakouských lékařů uzdraví. Ajša zůstává v rodině a dokonce se zamiluje do svého skutečného manžela, který se ovšem vyznává z toho, že je gay (tento povinný prvek objevující se ve většině současných filmů EU snižuje hodnocení o jednu hvězdičku). Ajša pracuje v tureckém marketu a zde se sblíží s mladým prodavačem, když ovšem tento románek praskne, z milované Ajši se stává Ajša nenáviděná... Na filmu, kde si zahráli herci turecké komunity (a podali skutečně dobré výkony) mi vadilo, že i mezi sebou chvílemi mluvili německy, aniž by k tomu byl důvod - leda snad ten, že Ajša ješt moc německy neuměla. Tři hvězdičky. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Už jsem v rámci Challenge Tour 2018 viděla francouzský film, který byl o rodině ze Sri Lanky, dnes jsem to doplnila o rakouský film, který byl tématicky i obsazením spíš turecký. Inu proč ne. Pohledy do jiné kultury mi nikterak nevadí, spíš naopak. Snad jediné, co bych vytkla je otevřený konec, který jindy nevadí, ale tady bohužel kazí dojem z celého filmu. I tak zajímavý příběh. ()

Reklama

fredisek 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se do manželství dostanou dvě ženy a jeden muž, o kom z nich to manželství bude, když je v něm místo leda tak pro dva? A dá se podvádět už mrtvý člověk? A co znamená vztah a povinnost? Vítejte v turecké představě o manželském životě. Úžasně odvyprávěný příběh. Sociální drama, kde nechybí vůbec nic (těžká životní situace, nepovedené vztahy, potlačovaná homosexualita, mlácená žena, omezování kulturou, neustálé ptaní se, jestli jde svět do háje, nebo ne?), a které není vůbec přeplácané. Film má akorát dvě vady (a to pořádné), prázdný konec a představitelku Ayse - naivka Nastěnka na turecký způsob. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Asi som bol dosť naivný, keď som podľa názvu čakal film o tom medveďovi z Tekkena, čo ? :) No ale teraz vážne! Tento film sa mi páčil. Efektne natočený, má to hlavu a pätu a aj celkom zaujímavý dej. A aby som nezabudol zaujímavú tému dámi a páni, tému! Nevidel som, a ani som nepočul o filme, čo by sa zaoberal životom tureckých prisťahovalcov v Rakúsku. Zo začiatku to bolo síce riadne mätúce a komplikované, ale po čase sa všetko vykryštalizovalo a film som si začal vychutnávať. Tí žijú ale za divných podmienok! o.O Keď sa dostanete už do rodiny začne vám postupne záležať na jednotlivých členoch a samozrejme na hlavnej hrdinke, ktorá bola sympatická a aj dobre zahraná. Vlastne všetci herci hrali v rámci svojich možností dobre. Ku koncu príde aj napätie a posledných 20 minút je fakt silných. Môžem s kľusným svedomím odporúčať. Cinematik 2012 Ó, a aby som nezabudol, tak jedna postava sa volá Baran :) ()

vrba68 

všechny recenze uživatele

Pro mne velmi silný film, ze světa tak vzdáleného a přece tak blízkého. Rodina, tradice, respekt, úcta, obět´ a láska . Fascinující pohled na život, který může v mnohém šokovat, ale i inspirovat. Uvědomit si bez předsudků, že to, co je pro středoevropskou kulturu neuvěřitelné a děsivé, je pro někoho jiného naprostá přirozenost a samozřejmost. Pro mne důležitý a výrazný aspekt naděje . Nic pro feministky, ale rozhodně snímek k zamyšlení, který určitě obohatí moji videotéku. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Anatolii a Vídni. (Terva)

Reklama

Reklama