Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film mě nezaujal. Sice jsem se dočkal filmu, který kromě neustále oslavovaného Jobse bere v potaz i jeho propojení s Gatesem, ale stále, dějově mi to přišlo poněkud neuspořádané a zmatečné. Ze začátku jsem si i zaměňoval postavy, protože to skákalo z jednoho na druhé. Navíc neustálé přechody se zatmíváním působily opravdu nehezkým dojmem a celkově, film bych kvalitou zpracování tipoval na 80. léta, než na téměř nové tisíciletí. 45% ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Ještě, že jsem k filmu měla doprovodný komentář a trpělivého člověka na zodpovídání mých všetečných laických otázek, jinak bych si to asi ani z poloviny neužila tak, jak jsem si to užila. I když technika nehraje úplně hlavní roli ve filmu. Nakonec je také spíš o mezilidských vztazích. Rozhodně zábavný počin. Jsem ráda, že mi byl tento film nabídnut k vidění. ()

Reklama

Liznic 

všechny recenze uživatele

Moje znalosti v této oblasti jsou pramalé, ale i tak mi Piráti ze Silicon Valley nabídli minimum nových informací. Krom toho je film extrémně nezajímavě natočen. I herce zde působí spíš jako karikatury. Snímek jako by nevěděl na co přesně se chce soustředit a tak ukazuje od všeho něco a výsledek je jakási neslaná, nemastná kaše. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Příběhově tak za čtyři, sice nemám znalosti, ale stejně si myslím, že to tak úplně nebylo, ale je to film, že? Místy mi to přišlo spíš jako komedie, co se filmařiny týká tak za dva, ani ne kvůli hercům, i když někteří zbytečně přehrávali, ale spíš, kamera a tak. Ale sečteno a podtrženo, tři, horší, asi. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[4/10] Film ma zaujal celkom dobrým námetom, ale nepáčilo sa mi ako je táto dráma spracovaná. Tá 95-minútová stopáž pôsobí na človeka pri tomto filme oveľa dlhšie aká v skutočnosti je, v podstate tu ide o samé dialógy medzi postavami a nič iné sa tu nekoná. Ani stupňovanie deja, absolútne nič, iba dialógy. Neviem, ked´ som videl tento film, mal som pocit podľa kamery a strihu, je to film z 80. rokov. Ked´ som zistil, že je to z 99., bol som mierne zarazený, ale nečudujem sa spracovaniu filmu, kedže je to TV film. Ale aj tak je spracovanie slabšie, akoby som čakal. Táto dráma ma okrem námetu ničím nezaujala. Ani dialógmi, ani hercami, ani spracovaním. Dosť som sa pri tomto filme nudil a mal som problém ho dopozerať dokonca, toto jedno pozretie mi bohato stačí, nemám dôvod pozerať tento film opakovane. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)
  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)

Reklama

Reklama