Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jak je ten Fantomas geniální. Přes jedničku odehrávající se v temné Paříži jsme se přehoupli do Říma. I přesto že tenhle díl je z celé série nejvíc bláznivá komedie (právě proto je nejlepší) díky dabingu Miroslava Moravce a skvělému Jeanu Maraisovi opět na nás dýchne z obrazovky to Fanomasovské tajemno které opět vystřídá smích díky ještě skvělejšímu Lousovi v roli komisaře Juvea a jeho pomocníkovi. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Fantomasovi zůstala výtečně neosobní maska, nezapomenutelné hudební téma a schopnost mít jakoukoliv tvář. Juve si urval svůj prostor před objektivem a předvádí obvyklé výstupy plné rozmáchlých gest, divokých pohybů, pitvorné mimiky a zmatených slov, jež z něj padají kulometnou frekvencí. Ani obvyklá posedlost Funèsových postav Řádem čestné legie nechybí. Oblíbené záměny a převleky doplňují bondovské serepetičky, jejichž užití, byť účinné, narozdíl od 007 míří spíše na bránici. Výstupy s umělou rukou jsou brilantní. Škoda, že to neplatí o neumělé ruce scénáristově, která umístila do dění nepotřebnou manekýnu, stejně užitečné manekýně a k tomu poněkud umělými kroky dostává postavy do potřebných situací, tj. pohazuje jimi jak figurkami. ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Ano jsem to já, Fantomas. :) Těsně můj asi nejoblíbenější díl. Super obsazení, Louis tu opravdu jede - ty převleky, vynálezy, krytí, skeče ve vlaku - super!, Fantomas se zmocňuje vědců a světových zbraní a koulí zase očima. :) :) Prostředí Paříže, Říma, mladý Olivier, atletický novinář Marais, děsná kočka Myléne a Bertrand (Míša) ...já nevím, odmala jsem to měla ráda. Supr komedie, na kterou vždycky ráda kouknu a zasměju se těm vymakaným Fantomasovým vynálezům a nejlepšímu francouzskému komisaři, který se v Římě octne v blázinci. :) pozn. jen ten profesor Lefebvre byla děsná maska :) ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Není to nejslabší, ale nejméně silný článek Fantomasí série, což ale neznamená, že by nestál za vidění. Zápletka je v podstatě stejná jako v jedničce – novinář Fandor a komisař Juve se honí za Fantomasem a ten se pro změnu zajímá o vládu nad světem a o Fandorovu přítelkyni Helenu. Za nejlepší moment filmu považuji scénu, ve které Juve vysvětluje lékařskému konziliu, že má třetí ruku… :) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi tak stejná věc jako u prvního dílu. Asi stejná premisa, která se příběhově nijak extra nehýbe nikam. Ale jde trochu o pokrok oproti jedničce. V tom, že to má nějaký spád a nějak víte, co se bizarního nebo vtipného může stát. Asi humor je to, co zachraňuje druhý díl. I tak ne vždy jde o velice humornou věc. Fantomas je tedy obecně něco, co mě lehce obchází. Bohužel. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Profesor Lefévre (Jean Marais) sa zúčastňuje vedeckého kongresu, ktorý sa koná v Ríme. Na transparente pred budovou, kde sa to koná, je nesprávne taliansky napísané: „Congresso Scentifico...“ (namiesto "Scientifico"). (Arsenal83)

Reklama

Reklama