Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu víc nudy a víc vtipů. Funícímu to s parukou docela sekne co? :-D Fantomas sice pořád řeší, jak ovládnout svět, nicméně i na něj doléhá krize středního věku a on by rád novou ženskou. Někdy si říkám, že být Fantomasem, chtít opanovat svět a žít proto jako starý mládenec, mohl bych z fleku vystupovat v show Na (permanentního) stojáka. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Vy si tu spíte!..ale jen jednim vokem,jen jednim vokem".......Nezapomenutelný soundtrack, střílející pirátská noha, Interpol zneškodněn elektrickým proudem, hlášení falešnou rukou o slovo na kongresu, dvojitý Lefebvre, sympaťák Fandor a sexy Helena nedávají šani jinému, než 100% hodnocení!!! Klasika zůstane klasikou... ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

"Cinéaste"! Príjemne originálna atmosféra s odľahčujúcimi momentmi podnietené okolnostiam filmu, solídnymi nápadmi, vtipnými hercami (predovšetkým Louis de Funés je pánko; Marais tiež ponúka viac ako je treba), dobrou atmosférou (dačo na spôsob Pane,vy jste vdova), maskami s dobrým mejkapom a vizážou. Neustále prenášanie bremeno pasáží do iných alternatívnych žánrov zaberá : chvíľu prevláda komédia, inokedy mysteriózne nerozpoznanie situácií, potom fantasy kúsky a v neposlednom rade krimi-dobrodružstvo (napr. vo vlaku, na úrade...). Časté triky, odpočúvania, maskovania, skrývania sa, súperenia, zvraty... Lenže kultovosť nehrozí...Ani náhodou. Kadencia vtipu a deja sa časom vytráca. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

O trosicku slabsie, nez jednotka, ale stale je to skvela zabava. Najviac sa mi pacil plan vo vlaku, ako oklamat Fantomasa a vziat si podobu profesora Lefévra, pricom Fantomasa, novinara Fandora a profesora Lefevra si zahral jeden a ten isty herec Jean Marais. Aj tretia ruka s pistolou nemala chybu. Zaver bol trosku viac sci-fi, ale to som mal v detstve najradsej a vzdy som bol smutny, ked Fantomas skoncil. Dnes som si takto pozrel opät jeho reprizu a teraz sa tesim na trojku FANTOMAS KONTRA SCOTLAND YARD (1966). Louis de Funès - (Komisár Juve) +++ Jean Marais - (Fantomas / Novinár Fandor / Profesor Lefèvre) +++ Mylène Demongeot - (Hélène) +++ Jacques Dynam - (Bertrand) +++ Robert Dalban - (Riaditeľ novín) +++ Christian Toma - (Inspektor) +++ Albert Dagnant - (Profesor Marchard) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu méně fantasy, méně hluchých míst, méně pokusů pomalu stárnoucího Maraise o akční polohu, méně honiček a jiných bláznivých akcí a tedy i méně již časem vyčpělých filmových akcí a méně zadních projekcí... naopak více komedie, více Funèse, více drobné akce s kapkou jemné grotesky, humoru v dialozích, pár pěkných nápadů... a výsledkem je zábavné pokračování slavného filmu, z nějž jsem nabyl značně lepších dojmů oproti předchozímu kousku a kde to zhruba dvě třetiny času z mé strany vypadalo i na překvapivé 4 hvězdičky. Svůj podíl na tom mají i nezapomenutelné vtipné scény jako např. předvádění nových vynálezů pro dopadení pachatele nebo skvělé dění během jízdy vlakem. Ke konci pak sice stále více přecházel zlobící se Fantomas do fáze, kdy se naplno znovu vrátila většina negativ i výhrad spojených s prvním dílem (v samotném závěru s autem měnícím se na letadlo a následným soubojem oblacích pak teprve), ale oproti dojmům z prvního filmu série jsem byl tentokrát poměrně spokojen. Příjemně oddechový čas strávený u tohoto kousku pro jednou nelituji a možná nakonec začnu být o pár dnů i zvědav, co přinese závěr trilogie. [70%] ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Všetky hlavné postavy prítomné v prvej časti trilógie sa vracajú aj v tomto druhom filme, s výnimkou Lady Beltham, Fantômasovej snúbenice, ktorej osud nepoznáme. Fantômas (Jean Marais) len povie Hélène (Mylène Demongeot), že „zmizla“. (Arsenal83)
  • Aby záběry byly co nejautentičtější, natáčel Hunebelle některé záběry v prostředí první francouzské atomové elektrárny Chinon A1. Naopak záběry z výbuchu sopky Vesuv, chrlící lávu, nenatočil Hunebellův štáb, ačkoli na svazích hory natáčel. Tyto scény byly totiž sestříhány z dokumentárního filmu známého francouzského vulkanologa Harouna Tazieffa Schůzky s ďáblem (1960). (mar48)

Reklama

Reklama