Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Zajímavosti (38)

  • Při sledování televizního přenosu komisaře Juvea (Louis de Funès), při kterém je i s redaktorem svázán a vystřídán Fantomasem (Jean Marais), je televizor evidentně černobílý. Fantomasovo vysílání však tento televizor ukazuje barevně (maska, růžové okolí očí atd.) (rmarx)
  • Komisař Juve (Louis de Funès) si v letadle nenavlékne padák, nýbrž jenom jakýsi pytel, na což jej Fandor (Jean Marais) upozorní. Juve přesto z letadla vypadne bez padáku, ovšem při záběrech na jeho postavu letící vzduchem je evidentní, že padák má. (Robbi)
  • Na začátku filmu obdrží komisař Juve (Louis de Funès) Řád čestné legie, který je na civilním oděvu symbolizován červenou stužkou v knoflíkové dírce na klopě saka. Tuto stužku lze ovšem na komisaři vidět již v předchozím dílu. (Topper.H)
  • Juve (Louis de Funès) padá z letadla a mává rukama, v nichž nic nemá, avšak v dalším záběru má v ruce telepatický přístroj, který následně pouští. (Armin82)
  • Při sjezdu ze sopky pronásledují Juve (Louis de Funès) a Fandor (Jean Marais) Fantomase (Jean Marais). Všimněte si, že Marais sedí v jeepu vlevo a Funès vpravo. V jednom záběru při průjezdu lesem si ale místa prohodí. (ČSFD)
  • Spoiler: V závěrečné scéně, kdy se komisař Juve (Louis de Funès) snaží za pomoci zbraně zadržet Fantomase (Jean Marais) a padá z letadla, zachytí ho Fandor. V prvním záběru zbraň nemá, ale v dalším záběru ji má a teprve následně ji pouští. (Ondrasss)
  • Profesor Lefévre (Jean Marais) sa zúčastňuje vedeckého kongresu, ktorý sa koná v Ríme. Na transparente pred budovou, kde sa to koná, je nesprávne taliansky napísané: „Congresso Scentifico...“ (namiesto "Scientifico"). (Arsenal83)
  • Keď Fantômas (Jean Marais) opúšťa výskumné centrum s dodávkou, je oblečený v špeciálnej kombinéze. V ďalšom zábere je už oblečený v čiernom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama