Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

bloom 

všechny recenze uživatele

Jean Girault natočil úspěšné filmy Pouic-Pouic a Faites sauter la banque, které byly vlastně víceméně první, které vsadily na Louise de Funése v hlavní roli. Spíše než pro Louise však byly výhrou právě pro Giraulta, kterému producenti svěřili tuctový scénář policejní komedie okořeněný jen prostředím Cote d'Azur. Jenže ti samí producenti Giraultovi původně nechtěli dovolit obsadit Funése potřetí. V plánu byli buď Darry Cowl (Belmondův účetní z Muže z Hongkongu) nebo Francis Blanche (otec Delonovi vyvolené v Černém tulipánovi nebo Bourvilův bratr v Zelené kobyle). Oba naštěstí odmítli a tak si Girault prosadil svou. Angažoval tedy dále dvojici Guy Grosso-Michel Modo a své oblíbence Jeana Lefébvra, Christiana Marina a Pierra Mondyho jako rotmistra Jeroma Gerbéra. Mondyho mám sice rád, ale to, že v předevečer natáčení odmítl, bylo pro sérii nakonec přínosem. Jeho nezapomenutelný náhradník Michel Galabru ovšem Saint-Tropez nesnášel a roli přijal z přátelství k Louisovi. První díl pak navždy změnil kariéru všech zúčastněných. Těm gagům, které jakoby vypadli z Funésových oblíbených němých grotesek se prostě nedá odolat. A tak když přimhouřím oči nad nudnými scénami s Genéviéve Gradovou, dávám 5*. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Sice jako komedie mi to zrovna nepřipadá, protože jsem se zase tolik nenasmála jako u jiných dílů, ale to nic nemění na tom, že film je to prostě super! Francouzi ukazují, jak inteligentní filmy a humor umí dělat a Amíci by si z nich leckdy měli vzít příklad! Herectví Luise de Funése je legendární stejně jako dabing Františka Filipovského je božský! ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

Prvního Četníka jsem viděl asi nejvíckrát, ale po několikaleté pauze se můj náhled na tuto klasiku přeci jen trochu změnil. Už se nesměju chaplinovským gagům, ale spíše konverzačnímu humoru. Ten je zastoupen především v lepší první polovině filmu, která doslova hýří skvělými nápady. Příjezd do Saint-Tropez je moje vůbec nejoblíbenější část. Ke konci filmu je už humoru pramálo. Jde zde především o dořešení "případu" a ta malá hrstka vtipných situací se skládá převážně z lacinějších gagů. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Richard Balducci, Jean Girault, Jacques Vilfrid .. Přichází léto (2005) a některá z televizí nám opět servíruje neopakovatelně komická dobrodružství osádky četnické stanice v Saint Tropez. Upřímně jsem se ale letos těšil spíše na trilogii Fantomas. Přes spoustu vedlejších postav zde hlavní postavičku nikdo nepřehlédne - četník Cruchot v podání nezapomenutelného Louis De Funés. Napoprvé se zde se všemi hezka seznámíme a poznáme i krásnou dceru Cruchota - Nicole - kolem ní se bude točit nejeden problém.. Neopakovatelné salvy smíchu a hlavně premiérové shlédnutí a poté dalších deset stojí za to. Prostě - v jednoduchosti je síla!.. :-) 90%. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Kdykoli se řekne Louis de Funés je vždy zaručena skvělá zábava. A četník ze St. Tropez jen toto pravidlo potvrzuje. A pokud ho dabuje pan Filipovský je to teprve to pravé. Přijde mi jako velká škoda, že zemřel dříve než nadaboval všechny filmy L. de Funése. Třeba taková Zelňačka už má dabing jiného pána, bohužel si nepamatuju jak se jmenuje) a prostě to ení ono. I když je to jinak skvělý film. Ovšem četník a všechny jeho díly jsou plné žertu a pobavení snad pro všechny a první díl je rozhodně nejlepší. Kdyby šlo, objevilo by se tu i 7 hvězdiček :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Scenárista Richard Balducci se rozhodl napsat příběh o roztržitém strážmistru Cruchotovi poté, co mu na dovolené v Saint-Tropez ukradli kameru. Díky tomu zažil komické setkání s pravými četníky... (fandalehy)
  • Za prvý diel dostal De Funès honorár 90 000 frankov (na porovnanie v štvrtom diele zobral už 2,5 milióna). (Arsenal83)

Reklama

Reklama