Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Cruchot je zamilován do bohaté ale rozmazlené vdovy. Ta mu obrátí jeho svět naruby. Nejen, že se ho snaží lapit ale snaží se získat i přízeň jeho dcery. Ta její pomoc uvítá, protože sama se chce vdát, ale proti vůli svého otce. Skvělá komedie v překrásném prostředí Saint Tropez... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

malylada 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování servíruje kadenci scének v mnohonásobné míře a za mě je to doposud nejlepší díl. Zápletka schrlí jednu scénku za druhou v neskutečném tempu. Zvláště ta ve škole je opravdu neskutečná a mám pocit, že epizoda Mr. Beana čerpala právě z četníků. De Funesovi tentokrát stíhají úplně všichni a kaskaderské kousky jsou taková třešnička.......9/10 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vdova po veliteli četnictva Josefa Lefrancoisová se vydává na stanici ve Saint Tropéz, aby se svými problémy svěřila místním četníkům. Mezi ní a Cruchotem (Luis de Funes) ale přeskakuje jiskra, a začíná milostný románek. Josefa také tlačí na Cruchota, aby si udělal zkoušky na štábního rotmistra, a konečně povýšil - což se ale nelíbí současnému rotmistrovi Gerberovi... Z četnické minisérie patří tento díl (stejně jako New York) k těm slabším - což ale znamená, že je to pořád nadprůměrně zábavná komedie (v porovnání ale s prvním - nebo posledními dvěma díly ale pokulhává). Filmu samozřejmě vévodí Luis de Funés (hlavně samotná scéna zkoušek na štábního rotmistra je dokonalá - a mám pocit, že si z ní v jedné scénce vzal příklad i Mr. Bean), stejně tak musím pochválit žárlivého Michela Galabru a paní vdovu Claude Gensac... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci vědět, jestli mu jde o zábavu nebo mi chystá novou matku." Jiskření mezi tanečním mistrem Cruchotem a paní Plukovníkovou bylo báječné, "pětiletá" dcera Nicole byla dokonalá, vysmátá jeptiška se sajdkárou mě zábavně děsila a zkoušky na štábního rotmistra mě taky pobavily. Skvělé bylo i Cruchotovo machrování v kontrastu s propadáním se do země, ale to byly jen malé ostrůvky zábavy v průměrném příběhu, ve kterém mě z šestice četníků dokázali pobavit jen dva. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Cruchot je zpět a tentokrát těžce zamilován. Jeho vyvolenou je šarmantní paní plukovníková, která dovede svého ctitele nabít nejen touhou (a statickou elektřinou), ale i ambicemi na povýšení. Ani po zásahu šípem amorovým však Cruchot nepřestává být svědomitým strážcem zákona a neúnavným protivníkem všem individuím s nekalými úmysly. „Tady Cherubín, tady Cherubín, volám Kuřátko!“ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Malej nebo velkej? - Tak třeba malej. - Malej je můj, tak si vyber! Četník se žení, je v mém osobním četnickém žebříčku oblíbenosti na samém vrcholu a objektivním pohledem ho zároveň považuji za nejkvalitnější z celého komediálního cyklu. Je tady skvělá dějová linka s možným povýšením, několik zápletek i nedorozumění, ale hlavně spousta geniálně vtipných situací. Zaujme mj. mimořádně arogantní, až přehlíživý Cruchot k chvilkově podřízenému Gerberovi (a po ohlášení správných výsledků testů, rozesměje naopak jeho tradiční vlezdoprdelství). Scéna na diskotéce, sekvence s únosem, šílené honičky či důstojnické zkoušky na velitele také pobaví. No prostě četnický nářez, který už nikdy nechutnal tak pikantně! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (37)

  • Cruchot (Louis de Funès) si před písemným testem nastaví časovač na 60 minut. Po chvíli následuje záběr, ve kterém vidíme, že na časovači již uběhlo 25 minut a v dalším záběru zas vidíme, že uběhlo 10 minut. Ve skutečnosti to je ale nesmysl, protože časovač odpočítává, takže tyto dva záběry měly být obráceně. (SONY_)
  • Civilní Cruchotovo (Louis de Funès) auto, se kterým na začátku filmu tvoří kolonu, je Renault Floride Cabriolet z roku 1959. Auto Joséphy (Claude Gensac) je Ford Mustang z roku 1968, černé četnické auto je Simca Aronde Châtelaine z roku 1956 a auto přítele Nicole (Guy Verda) je Triumph Herald Convertible z roku 1960. (frolish01)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v juhofrancúzskom mestečku Saint Tropez a v dedinke Grimaud. (dyfur)

Reklama

Reklama