Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Cruchot je zamilován do bohaté ale rozmazlené vdovy. Ta mu obrátí jeho svět naruby. Nejen, že se ho snaží lapit ale snaží se získat i přízeň jeho dcery. Ta její pomoc uvítá, protože sama se chce vdát, ale proti vůli svého otce. Skvělá komedie v překrásném prostředí Saint Tropez... (Intersonic)

Zajímavosti (37)

  • Louis de Funès (Cruchot) sám angažoval svou kamarádku Claude Gensac (Josefa Cruchotová), protože obdivoval její smysl pro humor a byli si vždy velmi blízcí. Ona sama ale měla problém s režiserém Giraultem, který naschvál vyžadoval, aby byla zbytečně brzy ráno na place. (Pierre)
  • Natáčení předcházela anketa o tom, jestli se skutečně má Cruchot (Louis de Funès) oženit. Tvůrci se totiž báli, aby nepřišel o své věrné fanynky. (Pierre)
  • Když četníci na trhu nahánějí zloděje (Mario David), je možné si při pohledu na karty s fotografiemi a údaji o pohřešovaných povšimnout, že pod fotografií spatřeného zloděje je uvedeno hercovo skutečné jméno - Mario David. (frolish01)
  • Civilní Cruchotovo (Louis de Funès) auto, se kterým na začátku filmu tvoří kolonu, je Renault Floride Cabriolet z roku 1959. Auto Joséphy (Claude Gensac) je Ford Mustang z roku 1968, černé četnické auto je Simca Aronde Châtelaine z roku 1956 a auto přítele Nicole (Guy Verda) je Triumph Herald Convertible z roku 1960. (frolish01)
  • Diskotéka Byblos se skutečně nachází v hotelu Byblos na Avenue Paul Signac v Saint Tropez. (Cucina_Rc)
  • Jeanu Lefebvreovi, představiteli četníka Luciena Fougasse, vadilo, že na sebe Louis de Funès (Cruchot) díl od dílu strhával stále větší pozornost a natočené scény ostatních herců často mizely ve střižně. V roce 1968, při premiéře tohoto dílu, způsobil skandál. Po promítání totiž v první řadě, kde seděl vedle manželů Funèsových, vstal a ironicky křičel: „Podvedl jsem své publikum, neobjevil jsem se na plátně! Omlouvám se divákům!" Poté zcela šokovaní Funèsovi odešli. (Lynette)
  • Herečka Claude Gensac, jež představovala od tohoto dílu četníkovu manželku, vytvořila postavu tak přesvědčivě, že ji v běžném životě mnozí považovali za jeho opravdovou ženu. (hippyman)
  • Počas natáčania zahynul kaskadér, ktorý stratil kontrolu nad autom a tragicky narazil do výkladu obchodu, ktorý sa nachádzal hneď oproti žandárstvu. (Arsenal83)
  • Film bol natočený v máji 1968. Počas nakrúcania sa technici zo solidarity dokonca pripojili k štrajku so študentmi a robotníkmi, ktorý v krajine práve prebiehal. (Arsenal83)
  • Pre filmových divákov a pre veľké množstvo fanúšikov je táto epizóda považovaná za najzábavnejšiu a najúspešnejšiu zo série. Podľa počtu návštev v kine je na druhom mieste - 7 miliónov len vo Francúzsku. Je to o jeden milión menej ako mala jednotka - Žandár zo Saint Tropez (1964). (Arsenal83)
  • Vo všetkých ostatných filmoch série hrajú Guy Grosso a Michel Modo žandárov Tricarda a Berlicota. V tejto časti si títo dvaja herci vymenili úlohy. (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v juhofrancúzskom mestečku Saint Tropez a v dedinke Grimaud. (dyfur)

Reklama

Reklama