Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, u níž se nelze nesmát nahlas. Nové zhlédnutí po letech mě potěšilo, ten film v podstatě nestárne a i po letech sálá bezstarostnou letní atmosférou francouzské Riviéry. Prostinký příběh je zpracován divácky vděčným způsobem a Louis de Funès byl vážně skvělý komik. Jeho herecká kreace je tak bez debat hlavní devizou tohoto notoricky známého snímku, který dost možná znají všichni v podstatě nazpaměť, mě nevyjímaje. Osobně mě tak jen může mrzet, že se mi nikdy nepodařilo vidět tento film v původním znění - ten kult kolem Filipovského dabingu mi je protivný, dabing z duše nesnáším, šmahem bych ho zakázal a zde ho nuceně trpím. Vzato kolem a kolem, na plný počet to určitě není, ale 4 hvězdy jsou myslím zcela oprávněné. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Funèsov humor nie je môj obľúbený, no film mal veľa scénok, ktoré akoby vypadli z mnohých momentov, ktoré sa nám dejú v živote a boli skvelo zábavne spracované. Aj keď neboli príliš výrazné a celkovo film ako taký nie je veľmi výrazný, tak Geneviève Grad mi spríjemnila celý film, lebo som na nej vedel nechať oči a k tomu Saint Tropez, čo je paráda. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nejživější, energií nejnabytější a nejnebezpečnější Louis De Funès, jakého znám. Prvních, řekněme pět, zhlédnutí nám nezbývá, než se popadat za břicha,a poté, když už známe všechny geniální scénky nazpaměť, musíme stále více obdivovat skutečně smrtící výkon, jakého se tady menší, podsaditý, četníček s vysokým čelem dopustil. Jako by toho nebylo málo, je osazenstvo místní četnické stanice složeno naprosto nepřekonatelně, kdy Funèmu zdatně sekundují Michel Galabru a Jean Lefebvre, kteří všichni dohromady umí zatočit se všemi neplechy páchajícími neřády, nudisty a ostatními zločinci tak, jak si zasluhují. Snad jen ta představa "plážového" života francouzské nové mládeže časem trochu vyčpěla. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Jean Girault natočil úspěšné filmy Pouic-Pouic a Faites sauter la banque, které byly vlastně víceméně první, které vsadily na Louise de Funése v hlavní roli. Spíše než pro Louise však byly výhrou právě pro Giraulta, kterému producenti svěřili tuctový scénář policejní komedie okořeněný jen prostředím Cote d'Azur. Jenže ti samí producenti Giraultovi původně nechtěli dovolit obsadit Funése potřetí. V plánu byli buď Darry Cowl (Belmondův účetní z Muže z Hongkongu) nebo Francis Blanche (otec Delonovi vyvolené v Černém tulipánovi nebo Bourvilův bratr v Zelené kobyle). Oba naštěstí odmítli a tak si Girault prosadil svou. Angažoval tedy dále dvojici Guy Grosso-Michel Modo a své oblíbence Jeana Lefébvra, Christiana Marina a Pierra Mondyho jako rotmistra Jeroma Gerbéra. Mondyho mám sice rád, ale to, že v předevečer natáčení odmítl, bylo pro sérii nakonec přínosem. Jeho nezapomenutelný náhradník Michel Galabru ovšem Saint-Tropez nesnášel a roli přijal z přátelství k Louisovi. První díl pak navždy změnil kariéru všech zúčastněných. Těm gagům, které jakoby vypadli z Funésových oblíbených němých grotesek se prostě nedá odolat. A tak když přimhouřím oči nad nudnými scénami s Genéviéve Gradovou, dávám 5*. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak som si po dlhej dobe pustil túto komédiu a Funesove grimasy bavia ako vždy, ale zápletka je strašne chatrná a vtípky sú strašne jednoduché. Už som len čakal kedy niektorý z policajtov zakopne alebo sa šmykne na banáne. Najviac ma bavil vzťah medzi Funesom a jeho dcérou. Vďaka nemu nepôsobil ešte tak totálne bláznivo a prehnane prísne, ale to jeho frflanie sa dalo aj pochopiť. Takisto je lahoda počúvať starý špičkový CZ dabing. Také sa dnes už netočia. Výsledkom je jednoduchšia komédia, ktorá dnes už príliš nenadchne, ale nuda to nie je. 6/10. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Ve Francii vzniklo naturistické hnutí propagující nudismus v meziválečném období, ale mohlo se projevit jen v uzavřené komunitě. Pro většinu ostatních francouzských nudistických pláží to bylo povolené až v roce 1956, tedy šest let před natočením filmu. Nahánění naháčů ve filmu souvisí tedy jen s tím, že byli na místech, kde naturismus povolen nebyl. V 70. letech, s příchodem tzv. sexuální revoluce, se pravidla ještě uvolnila. (sator)
  • V budove legendárnej žandárskej stanice bola do roku 2013 skutočná policajná stanica. Od roku 2016 tu sídli Musée de la Gendarmerie et du Cinéma. Na prízemí je expozícia venovaná herečke Brigitte Bardot a celé poschodie patrí žandárom - sú tam uniformy, autá, motorky, plagáty, makety domácností jednotlivých členov žandárskej komunity aj symbol múzea, socha strážmajstra Cruchota (Louis de Funès) v životnej veľkosti. (krasomama)
  • Sekvenci v autě s jeptiškou natočil tehdejší kaskadér Gil Delamare. (Zdroj: Wikipedia.cz)

Reklama

Reklama