Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celá parta četníků ze Saint Tropez je poslána do důchodu. Cruchot žije na překrásném zámku se svou ženou a nudí se. Když jeden z party utrpí ztrátu paměti, ostatní se rozhodnou ho unést a připomenout mu staré krásné časy. Ve svých starých uniformách však Saint Tropez obrátí vzhůru nohama. (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

vesper001 

všechny recenze uživatele

„Já jsem Ludva.“ Obávala jsem se pachu zatuchliny ze sepraného tématu, ale nakonec mě novopečení četničtí důchodci bavili víc, než když se později honili za emzáky a lítajícím nádobím. Snad proto, že tenhle díl na rozdíl od ostatních neznám nazpaměť i pozpátku. Čerstvě penzionovaného Cruchota blahobytný život na blahobytném sídle s blahobytnou zahradou a spoustou dalšího blahobytu k smrti nudí, a to i přes společnost milované blahobytné manželky Joséphy („Přišel pan farář.“ „Ten mě taky nenávidí!“). Není tedy divu, že při první příležitosti se spolufrustrovanými kolegy opráší uniformu a vyrazí ukázat St. Tropez, zač je toho polda. Nechybí sestřičky, nudisti, manželky, bolestín Fougasse, a navrch Jean Girault přihodil hippíky a bombu :). Že je toho moc? Asi jo, ale u Četníka by člověk rád spolkl, i kdyby se všichni převlíkli za žirafy a vyrazili na taneční porcelánovou party se zdrátovanými slony. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dá se s tím zabít čas. Tenhle humor hodně zestárnul. To co mně přišlo směšné až roztomilé sleduji dnes s "busterkeaten" ksichtem. Nic zde mě nerozesmálo, ale to je u mě napjosto nojmájní, Údo. Louis de Funes a parta neschopných četníků kolem něj je naivní a jak je možný, že se při své debilitě dostali až na četnickou stanici? Díval jsem se na to znova po velmi dlouhé době a opakované reprizování této sérii jen škodí. 50% ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Poslední díl Četníku se starou dobrou partou! Poslední díl Četníku, tak jak je známe a máme rádi. A povedl se! Humorem přímo srší a Četníci vzpomínající na staré časy naposledy navléknou uniformy a vrhají se za dobrodružstvím. Možná, že by to byli schopni vytáhnout i na 5 hvězd. Vysoké kvality a četnická vtipnost tam rozhodně jsou. Vše se ale pokazí příchodem četníků do kláštera přibližně půl hodiny před koncem filmu, protože pak jim začíná nějak docházet dech. Nevím proč, ale mně se prostě poslední půl hoďka nelíbila. Nicméně první hodina je naprosto špičková! Četníci ve výslužbě prostě stále válí! Nicméně myslím, že do opravdové výslužby přišli až v dalším díle. Ovšem tady to ještě jakž takž šlape, silné 3 hvězdy! ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Po většinu času doposud nejslabší film četnické série spadl místy až do trochu primitivního crazy humoru. Často násilně spojováné scénky má obohatit jakýsi pokus o nostalgii (směrem k legendárním momentům z předchozích dílů), který je pak vedle afektovaného dojímání se šéfa u vzpomínek završen polotrapnou epizdkou s fingovanou ztrátou paměti (ne)slavného Fougasse. Dobová reflexe hippies šla poněkud mimo mne, ale aspoň jsem pochopil, kde vzal Georges Lautner jednu inspiraci do Quelques messieurs trop tranquilles se dvěma stejnými herci. Třetí hvězdička se z mé strany vynořila díky luxusní závěrečné půlhodině, v rámci níž došlo na tematicky zřejmě nejzajímavější moment celé série: uprchlá mládež zahrávající se s atomovou bombou. Boj četnické party proti mladistvým delikventům je napínavý i nesmírně zábavný (Gerberova modlitba na okně mezi mřížemi), u klíčové scény zneškodnění bomby v raketě za doprovodu nebezpečného tikotu jsem napětím ani nedutal, ale zároveň jsem pak záhy u toho díky Funèsovi a Galabruovi vybuchl smíchy. 60% ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem asi nejlepší díl. Genéviéve Gradová tu už vůbec nestraší a nezdržuje a navíc tu ještě máme původní a nejlepší sestavu. Dále sluha madame Cruchotové ("I am very sorry, sir."), opět Dominique Davray ("Co jste to říkal?") a Paul Préboist, jehož verzi Červené Karkulky mohu posluchat znovu a znovu. Větší prostor dostávají i ostatní četníci, kromě Cruchota a Gerbéra. U Jeana Lefébvra to ani tak nepřekvapí, dvojice Grosso-Modo má ovšem celkem dobré dialogy ("Proč zrovna my?" "Z protekce.") a modlitba Christiana Marina s Michelem Galabrum je taky povedeným komickým číslem. Tady možná měla celá série skončit... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Cruchot (Louis de Funès) s Gerberem (Michel Galabru) koukají dalekohledem na pláž a vidí tam své manželky s cizími muži. Přestože jsou z toho oba rozrušeni, myslí si, že jsou to jen halucinace (nakonec nebyly). Stejný případ se stal Cruchotovi ve filmu Četník v New Yorku (1965), kde několikrát zahlédl svou dceru Nicole (Geneviève Grad) a výsledkem také nakonec byla úvaha, že jsou to jen pouhé představy... přestože také nebyly. (SONY_)
  • Mikrobus, ve kterém četníci opouštějí stanici je Renault Alouette 800 z roku 1969. Cruchotovo (Louis de Funès) auto je Peugeot 504 z roku 1970, hippies auto je Ford V8 De Luxe z roku 1937 a auto matky představené (France Rumilly) je Citroën 2CV 4 z roku 1970. (frolish01)
  • Za túto štvrtú časť ságy dostal Louis de Funès (Cruchot) honorár dva milióny frankov, čo predstavuje veľký nárast v porovnaní s jeho počiatočným honorárom za prvý film, ktorý bol 90 000 frankov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama