Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Žádný díl četníků není navíc. Těch by snad ani nemohlo být dost. Eskapády, pitvoření a suprový dabing. Nejde se nebavit ani při 50. shlédnutí. Četnice sice žádný humor nepřinesou, takže jde jen o vymýšlení dalších scének a opakování toho fungujícího, ale jak jsme psal, toho by snad ani nemohlo být dost. Ne v tomhle podání. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vrchní komisař Gerber a jeho četníci mají zase jednou pěkně zamotanou hlavu. Na starost dostanou čtyři krásné mladé četnice, které působí v řadách jak svobodných, tak i ženatých četníků pěkný rozruch. A to ještě dostanou rozkaz z nejvyšších míst, dbát o to, aby se mladým ženám nic nestalo - a pár dní poté jsou jedna po druhé uneseny neznámý zločincem... Poslední (a musím říct naštěstí) z četnické minisérie - a i když v české (a dříve i československé) televizi tento díl spolu s mimozemšťany patří k nejvysílanějším, tak dle mého patří k těm nejslabším. Četnická banda kromě Michela Galabru a samozřejmě Luise de Funese je kompletně obměněna (chybí Fugas!), a ani návrat paní Cruchotové - Claude Gensac film nevytrhl. Většina vtipů je zoufale nevtipná - a opravdu nejde postavit šest dílů na "Sem se mi dívejte"... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze je tohle posledni Funesovo film, je tu jeste docela ve forme. Vratila se Claude Gensac, ale cetnici furt nejsou v puvodni sestave. Navic Michelovi Galabru misto Jerome rikaj Alfonzi. Ale cetnice jsou docela hezky a tohle je jedinej dil, kde jsou nejaky poradny zaporaci a zapletka je docela chytra. Lepsi nez Cetnik a mimozemstane, ale mezi nejlepsi dily se to nezaradi. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle četník už není tím staým dobrým četníkem, na kterého jsem se těšil vždy, když ho měla dávat televize. V nejlepším se mělo skončit a tak je škoda, že vznil ještě jeden díl a to tenhle. Tohle si Pan komik nezasloužil. Neříkám, že jsem se nebavil, to naopak. Jenomže když jej srovnáme s ostatními díly, tak to jsou nebe a dudy. Co se týče scénáře, ten mě narozdíl od ostatních dílů nezaujal. Film stoupá a padá pouze s de Funesem. První hvězda za de Funese, druhá za některé pěkné četnice a třetí z nostalgie. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Definitivně poslední díl série už se potácí skoro u dna, ale i z něho ho dokázaly "pamětnící" z minulých dílů vytáhnout. Po šesté už neočekávejte nějakou příliš originální zápletku, ani množství gagů. Jean Girault se už sice ani nedožil premiéry, ale odvedl celkem dobrou práci. Jde o to, co jste ochotni poslednímu dílu odpusit, vše je na konkrétním divákovi. Louis De Funés se ale rozloučil ze ctí, z rolí, s kterou byl nejvíc ztotožňován. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Na souřadnicích 49°20' j.š., 69°20' v.d. naleznete Kergueleny (o nichž se ve filmu hojně hovoří), souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. (cheyene)
  • Během natáčení zemřel režisér Jean Girault, zároveň nejlepší přítel Louise de Funèse. Původně se pod jeho vedením měl natáčet i další film četnické ságy s názvem "Četník u Waterloo", v němž by Cruchotova parta cestovala časem. Bohužel o rok později zemřel i Louis de Funès a tak sedmé pokračování zůstalo jen v šuplíku. (fandalehy)

Reklama

Reklama