Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Cruchot je zamilován do bohaté ale rozmazlené vdovy. Ta mu obrátí jeho svět naruby. Nejen, že se ho snaží lapit ale snaží se získat i přízeň jeho dcery. Ta její pomoc uvítá, protože sama se chce vdát, ale proti vůli svého otce. Skvělá komedie v překrásném prostředí Saint Tropez... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než Četník v New Yorku, maličko slabší než klasický první díl, takže lepší čtyři hvězdičky. Geneviéve Gradová se s Četníky tímto filmem rozloučila, naopak sem vstoupila výrazná postava vdovy po plukovníkovi Josefína - Claude Gensacová. Sólo pro de Funese a M. Galabru, kteří bojují o místo vrchního strážmistra a zároveň o přízeň Josefíny, která je však od počátku elektrickou silou přitahována ke Cruchotovi. Celý film je pak orámován epizodou se zlodějem Řezníkem, což je kriminální schéma, které většina četnických filmů přejímá. Trochu zbytečná se mi zdála scéna v tanečních barech, jíž sde snažil velitel Galabru zdiskreditovat v očích Josefíny Cruchota. Ale řada komických gagů se už stala klasikou a jako vždy jsem se u tohoto filmu příjemně pobavil a odreagoval. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Třetí a ještě vydařenější pokračování četníků ze Saint Tropez. Nezastavitelný ďáblík Louis de Funés v roli vrchního strážníka Cruchota potká konečně ženu, která se mu líbí a hned mezi nima přeskočí jiskra, doslova elektrický výboj a už je ztracen. Pak je nádherně vidět, jak nová žena jeho života Josépha (Claude Gensac) pomalu přetváří jeho život a posouvá ho tam, kam si ona sama přeje. Přes počáteční odpor jeho dcery Nicole (Geneviéve Grad), která nechce novou matku a Cruchotova nadřízeného Gerbera (Michel Galabru), který by tento květ rád sám utrhl (ale vše se obrací proti němu), nabírá tento vztah na obrátce. A také mimo jiné chytí dvakrát velkého zločince Ferryho (pěkná role pro Maria Davida) a soutěží s Gerberem o povýšení na vrchního rotmistra. Je oku lahodící vidět Funesovu mimiku, když se rozčiluje a nadává, ale i když se mu daří a nadřízení ho chválí a on blahem jen kvete. A scéna, kdy chce být menší až bude nejmenší na celém světě. Velmi příjemná a zábavná komedie. ()

Reklama

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Film Četník se žení v mnohém vybočuje z Sait - Tropezké komediální četnické série. Je to hlavně tím, že Louis de Funés zde předvádí trošku jiný výkon než jsme od něj zvyklý. Ano, je to sice pořád ten nevrlý malý uštěkaný Francouz, ale v tomto filmu dotává novou roli jeho doposud nerozvíjený cit - láska, a to Louisovi svědčí. Je vidět že ho hraní baví a nebojím se výroku, že zde předvádí jeden z nejlepších výkonů své kariéry (tedy těsně po Fantomasovi :-)) Jeho láskyplné jiskření dobíjí nejen paní plukovníkovou, ale i diváky a spolu s dalším novým prvkem - slušnou akcí a honičkou na závěr se četnické sérii timto snímkem slušně rozproudila krev. Bravo, hodně velký skok od New Yorku. Škoda jen, že další díly opět upadly a ten s mimozemšťany, no ani nemluvit... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom schopné pokračovanie, kde nie je núdza o vtipné situácie, ale sú trochu pod štandardom funésoviek. Výborné sú automobilové naháňačky, kde sa až zastavuje dych aj rozum, kaskadéri, stroje a figuríny si to museli užiť. Okrem akcie sa je na čo pozerať, krásna žandárova dcéra tu má významnú úlohu, hlavne vo vzťahu k nádejnej neveste. Silné tri hviezdy. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Podle mě je toto nejlepší film, co natočil Louis de Funès, nejlepší francouzský komik, který v té době začínal nabírat svou popularitu. Skvělé herecké obsazení, hlavně teda Funes a Michel Galabru. Hudba ta neměla chybu, protože byla nádherná. Celkový dojem:Prostě nemá chybu a naprostá kvalita.98%Přístupnost:přístupný ()

Galerie (30)

Zajímavosti (37)

  • Když četníci na trhu nahánějí zloděje (Mario David), je možné si při pohledu na karty s fotografiemi a údaji o pohřešovaných povšimnout, že pod fotografií spatřeného zloděje je uvedeno hercovo skutečné jméno - Mario David. (frolish01)
  • Vo všetkých ostatných filmoch série hrajú Guy Grosso a Michel Modo žandárov Tricarda a Berlicota. V tejto časti si títo dvaja herci vymenili úlohy. (Arsenal83)
  • Není možné, aby z několika uchazečů o povýšení byl vybrán jeden na základě jakési zkoušky a ostatní měli smůlu. Takové zkoušky, zvlášť pokud jsou vyloženě subjektivní (vyjádření vlastního názoru v písemné práci), se bodují a úspěch je definován určitým rozsahem bodů. Podle tohoto filmu je však možný jediný „vítěz“, což je úlet, zvlášť když na zkoušky přijeli uchazeči z několika rajónů. Ta zkouška nemohla probíhat formou „vítěze“. Smysl by to mělo pouze v případě, že by se vybíral nejlepší uchazeč o jedno místo z jednoho rajónu – zde St. Tropez. V tom případě by se zkoušky zúčastnili všichni četníci ze St.Tropez a nejlepší by se stal jejich šéfem. Že na zkoušce nezáleží, dokazuje závěr filmu, kdy je ženící se Cruchot (Louis de Funès) povýšen, přestože ve zkoušce neuspěl... (pjotri)

Reklama

Reklama