Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní důstojník Cruchot je zamilován do bohaté ale rozmazlené vdovy. Ta mu obrátí jeho svět naruby. Nejen, že se ho snaží lapit ale snaží se získat i přízeň jeho dcery. Ta její pomoc uvítá, protože sama se chce vdát, ale proti vůli svého otce. Skvělá komedie v překrásném prostředí Saint Tropez... (Intersonic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

topi80 

všechny recenze uživatele

Totální dno absolutního nehumoru si četník vylízal v New Yorku, takže ve třetím dílu se do série zase vrátil vtip, který graduje ve scénkách souvisejícími se střídáním stráží ve velení. Není to jediný klad, všechny gagy tady působí velmi přirozeně, takže bych tento díl zařadil ještě před jedničku, kde mi přecejenom vtipy připadaly trochu křečovité a vykonstruované (a to i v rámci takto specifického žánru). ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než Četník v New Yorku, maličko slabší než klasický první díl, takže lepší čtyři hvězdičky. Geneviéve Gradová se s Četníky tímto filmem rozloučila, naopak sem vstoupila výrazná postava vdovy po plukovníkovi Josefína - Claude Gensacová. Sólo pro de Funese a M. Galabru, kteří bojují o místo vrchního strážmistra a zároveň o přízeň Josefíny, která je však od počátku elektrickou silou přitahována ke Cruchotovi. Celý film je pak orámován epizodou se zlodějem Řezníkem, což je kriminální schéma, které většina četnických filmů přejímá. Trochu zbytečná se mi zdála scéna v tanečních barech, jíž sde snažil velitel Galabru zdiskreditovat v očích Josefíny Cruchota. Ale řada komických gagů se už stala klasikou a jako vždy jsem se u tohoto filmu příjemně pobavil a odreagoval. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu nejvíc miluji paní Josefu, a to pro její neskutečnou eleganci a pravý francouzský šarm, které jí vůbec nebrání v epesním komediálním výkonu. A to platí pro všechny filmy, kde se objeví, ať s Funésem (Oskar) nebo bez (Vrátný od Maxima). V Četník a mimozemšťané mi fakt chyběla. Jako starou dámu je možné ji vidět v dost slabém Avignonském proroctví, na které jsem koukala jen kvůli ní...... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Třetí a ještě vydařenější pokračování četníků ze Saint Tropez. Nezastavitelný ďáblík Louis de Funés v roli vrchního strážníka Cruchota potká konečně ženu, která se mu líbí a hned mezi nima přeskočí jiskra, doslova elektrický výboj a už je ztracen. Pak je nádherně vidět, jak nová žena jeho života Josépha (Claude Gensac) pomalu přetváří jeho život a posouvá ho tam, kam si ona sama přeje. Přes počáteční odpor jeho dcery Nicole (Geneviéve Grad), která nechce novou matku a Cruchotova nadřízeného Gerbera (Michel Galabru), který by tento květ rád sám utrhl (ale vše se obrací proti němu), nabírá tento vztah na obrátce. A také mimo jiné chytí dvakrát velkého zločince Ferryho (pěkná role pro Maria Davida) a soutěží s Gerberem o povýšení na vrchního rotmistra. Je oku lahodící vidět Funesovu mimiku, když se rozčiluje a nadává, ale i když se mu daří a nadřízení ho chválí a on blahem jen kvete. A scéna, kdy chce být menší až bude nejmenší na celém světě. Velmi příjemná a zábavná komedie. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Ve třetím díle dostal četník ženu a tah se to ukázal jako povedený. Jeho filmovou ženou se totiž stala Claude Gansacová, která s Louisem de Funésem hrála v mnoha jeho filmech a vždy se skvěle doplňovali. Nejinak tomu bylo i v Četníkovi. To jiskření mezi nimi je tentokrát přímo doslovné a jejich dialogy patří k tomu nejlepšímu z filmu. Také třetí díl bych zařadil mezi filmy, které mě pobavily mnohokrát, velmi rád na ně vzpomínám a v budoucnu si určitě nějaká další setkání s Četníky dopřeji. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (37)

  • Není možné, aby z několika uchazečů o povýšení byl vybrán jeden na základě jakési zkoušky a ostatní měli smůlu. Takové zkoušky, zvlášť pokud jsou vyloženě subjektivní (vyjádření vlastního názoru v písemné práci), se bodují a úspěch je definován určitým rozsahem bodů. Podle tohoto filmu je však možný jediný „vítěz“, což je úlet, zvlášť když na zkoušky přijeli uchazeči z několika rajónů. Ta zkouška nemohla probíhat formou „vítěze“. Smysl by to mělo pouze v případě, že by se vybíral nejlepší uchazeč o jedno místo z jednoho rajónu – zde St. Tropez. V tom případě by se zkoušky zúčastnili všichni četníci ze St.Tropez a nejlepší by se stal jejich šéfem. Že na zkoušce nezáleží, dokazuje závěr filmu, kdy je ženící se Cruchot (Louis de Funès) povýšen, přestože ve zkoušce neuspěl... (pjotri)
  • Když Cruchot (Louis de Funès) pronásleduje Joséfu (Claude Gensac), nasedne k jeptišce na motorku, načež si jeptiška nasadí brýle. Když ale sjedou z vozovky a pokračují lesem, už brýle nemá. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama