Reklama

Reklama

VOD (1)

Ragnar se po svém návratu do Kattegatu setkává se svými syny, které zajímá, proč se vlastně jejich otec z osamění vrátil. Ragnar jim odpovídá, že je chtěl vidět, ale především s nimi vyrazit na další výpravu do Anglie, kde se chce pomstít králi Ecbertovi za vypálenou vesnici. Skoro všichni však účast odmítnou s tím, že se musejí starat o svou matku Aslaug. Bjorn naopak navrhne vlastní cíl výpravy - Středozemní moře. Ragnar se setkává i se svým dávným přítelem Flokim a jeho družkou Helgou. Ragnar chválí Flokiho lodě a Floki je ze setkání dojatý. Ragnar rovněž navštěvuje svou první manželku Lagerthu, která v současnosti žije ve vztahu s milenkou Astrid. Ragnarovi synové z druhého manželství poznávají první milostná dobrodružství s otrokyní Margarethe.Všichni s ní mají poměr, kromě postiženého Ivara, který nemůže chodit. Bratři Ivarovi domluví noc s Margarethe a ukáže se, že Ivar je impotentní. Pod Ivarovou výhrůžkou smrti Margarethe slíbí, že to nikomu nevyzradí. Ragnar se kvůli výčitkám z vypleněné vesnice ve Wessexu chce oběsit, ale nepodaří se mu to. Nabídne Ivarovi, aby s ním vyrazil na plavbu do Anglie a Ivar souhlasí. (TV Prima)

(více)

Recenze (23)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokončenie skvelej scény z minulej epizódy, Bjornovo odhodlanie objavovať, Ubbeho zodpovednosť a Ivarove prasáctvo kombinované s ambíciami. Ragnar sa ide so všetkými rozlúčiť a urovnať spory, chce ísť do Anglicka, no nikto nechce ísť s ním. Až len Ivar, ktorý Ragnarovi vo vydarenej poslednej scéne odpovedá ako nadržaná groupie. Ragnar tu prekonáva neúspešný pokus o samovraždu obesením, kedy na ňom sedí vrana. Ragnarove scény s Flokim a Lagerthou boli dojemné, s Ivarom predznamenávajúce parťáctvo a rešpekt. Epizóde ale chýbala dravosť, keďže okrem tréningu sme tu nemali rinčanie zbraní. ()

TomasMichna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl naprosto o ničem, trocha sexu pro mladší publikum, trocha lesbiček pro LGBT komunitu. Ragnar zpět z odvykačky po mnoha letech, bez vysvětlení, kde vlastně byl. Nyní však jako troska v depresi, a s nepovedeným pokusem o sebevraždu, se vrací, aby se pomstil Angličákům. Jak skončí, to už asi každý tuší. No ještě tomu dám šanci a méně než 3 hvězdy stále nechci dát. ()

Reklama

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujímavý kvázi reštart kde spoznávame už dospelých synov Ragnara a musím uznať, že minimálne Hvitserk, Ubbe a Ivar sú oveľa charizmatickejší než Ragnar či Bjorn, Sigurd nič extra. Aslaug po dlhej dobe nemala žiadnu scénu čo je fajn.  Lagertha sa lesbí a Ragnar sa pripravuje na návrat do Anglicka. Mimo sever sme sa teraz nepozreli čo je trošku škoda ale beriem. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z najnudnejších epizód vôbec, Ragnarovi odmienú pomoc všetci jeho synovia, Floki aj Lagertha, nakoniec sa k jeho ceste do Wessexu pridá bezkostný Ingvar najmladší zo synov. Z Lagerthy sa stane kundolýza rajsová a feminizmus ako vyšitý je na svete. Zhrnutie posledných rokov po porážke v Paríži, deju chýbajú udalosti v západofranskej ríši aj v Anglicku. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady jde krásně vidět jak byly scény v Anglii pro seriál spíše přítěží. V tomto dílu se neobjevila ani jedna a hned mnou zavlála TA atmosféra, kterou jsem pociťoval u výborné první série. Plus se mi taky zamlouvá příběh kolem Ivara a palec nahoru dávám i za emotivní scénku Ragnara s Flokim. Pokud to tak bude pokračovat dál (což samozřejmě nebude), tak se tu rýsuje spousta skorobezchybných dílů. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama