Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja mam proste pre tieto stare filmy 60. rokov slabost, a teda sa mi dostala do ruk dalsia kvalitna europska filmarina s panom Vino Lenturom a Alainom Delonom. Film je tak trochu aj o hladani pokladu kdesi v africkom Kongu. Co vsak posunulo film do vysokych met, su obdivuhodne herecke koncerty a vyborna rezia. Takze za seba som spokojny a vrele filmecek doporucujem. 92 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná jako pohodové, prosluněné, maličko odlehčené dobrodružství vedené pošetilou touhou po uskutečnění všech TĚCH báječných a možná trochu bláznivých snů, na které sice můžeme v zajetí všedních dnů zapomenout, ale na rozdíl od nás nikdy nezestárnou. A potom ... jakoby někdo neočekávaně sestřelil slunce z oblohy - bez velkých příprav a bez špetky lítosti. V jediném okamžiku tak končí idylka a začíná nefalšované, kruté drama, jehož emoce jsou stejně opravdové jako chlapské přátelství ... 4,5* ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Než jsem poprvé potkal Dobrodruhy, tak jsem netušil, že chci mít kamaráda, kterýmu bych bez obav svěřil svý miliony i naši společnou slečnu. Manu s Rolandem mi otevřeli oči a já jsem jim za to vděčnej, i když jsem si nakonec vybral jinou životní cestu. To jejich chlapácký přátelství je zkrátka neuvěřitelně inspirativní, doprovází ho dokonalá hudba a je pouze mou chybou, že jsem se přes některá úmrtí nedokázal přenést. Bez nich by to možná byla přeslazená limonáda, ale já prostě hrozně nerad u sledování filmu trpím. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem jako holka viděla několikrát a přesto jsem si ho pustila zase.Hodila jsem za hlavu všechny nové trháky a absolvovala filmový zážitek, neboť Delon, to je moje dívčí láska...Nikdy před tím bych neřekla, že i Lino Ventura byl takhle pěknej chlap. Nebo to dělá nostalgie? Nevím, každopádně film o dvou přátelích, pilotovi a automobilovém snílkovi,co se snaží postavit jedno z nejrychlejších aut, je skvělý.Do cesty se jim při hledání na jejich soukromém vrakovišti připlete pohledná blondýnka, do které se oba tajně zamilují. Pak přijde informace o potopeném letadle v Africe, s nímž na útěku v průběhu nepokojů v Kongu cestoval jeden mírně diamanty a penězi obtěžkaný Francouz, který nedoletěl...a pevnost Boyard skoro v původním stavu.....tahle oslava chlapského přátelství a nenaplněné lásky je skvělá a úplně klidně si ji někdy pustím zase:-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozverný příběh plný hravosti (scéna evokující Afriku s bicími v dílně nemá chybu), drobných starostí a úsměvů se ve třetí třetině zlomí a promění v čistokrevné francouzské drama, kde se nechodí pro smrt daleko. Kdysi jsem tenhle typ francouzských filmů miloval, dnes na mě působí skličujícím dojmem. Přijít o vše...tomu říkám KONEC. Zlaté horrory, z těch alespoň nepadá na člověk děsivá tíže bezmoci a zoufalství... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)
  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)

Reklama

Reklama